Грижа за зъбите на куче
Публикувано: 08 March 2009 - 01:39 PM
Почиствали се зъбите с влажна кърпа...
Моята девойка да си призная до съвсем скоро имаше перфектни зъби,На мен лично не ми беше направило впечатление,но други стопани навън винаги го забелязваха/ а тя е на 11 години/.Почти съм сигурна ,че хигиената и се дължи на това,4е много оби4а кожените кокали и всички подобни форми от пресована кожа...Не можете обаче да искате много често да ги ядат,защото им омръзва и започват да ги крият...Иииииии ефекта от истинските кокали изобщо не е такъв,а напротив,най-много освен зъбни проблеми да докарате на животинката и стомашни...Един офтопик ама да знаете,че жлезата и тя се лекува/ масажира и изчиства/ не с кокали,а движение
Публикувано: 24 March 2009 - 09:18 PM
Имам женски пинчер на 7-8 години, който преди доста време имаше натрупан зъбен камък и я заведохме да го изчистят. Преди време пак започна да и се натрупва, но ветеринарят не искал да го чисти, защото имало голяма вероятност да не се събуди от упойката. От скоро я оставиха на моите грижи и много ме притеснява този зъбен камък, защото е много. Дъхът и е меко казано ужасен!. Дори ми се струва, че и е трудно да яде по-твърда храна, защото я боли.
Пускам 2 снимки и се надявам да ми дадете надежда, че могат да се оправят. Тези кокали, за които говорите дали ще помогнат? Силно се надявам да не е прекалено късно!

Публикувано: 24 March 2009 - 09:52 PM
firefly, в Mar 24 2009, 09:18 PM, написа:
Имам женски пинчер на 7-8 години, който преди доста време имаше натрупан зъбен камък и я заведохме да го изчистят. Преди време пак започна да и се натрупва, но ветеринарят не искал да го чисти, защото имало голяма вероятност да не се събуди от упойката. От скоро я оставиха на моите грижи и много ме притеснява този зъбен камък, защото е много. Дъхът и е меко казано ужасен!. Дори ми се струва, че и е трудно да яде по-твърда храна, защото я боли.
Пускам 2 снимки и се надявам да ми дадете надежда, че могат да се оправят. Тези кокали, за които говорите дали ще помогнат? Силно се надявам да не е прекалено късно!

Зашо няма да се събуди?

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 24 March 2009 - 10:21 PM
По-принцип има ли такъв риск след тази упойка за да и се махне зъбния камък?
От Габрово съм и тук няма кой знае какви условия и оборудване при ветеринарния и това също е проблем.
Публикувано: 10 May 2009 - 09:29 PM
Публикувано: 10 May 2009 - 09:44 PM
iliyana, в May 10 2009, 10:29 PM, написа:
Давай смело домати и нямаш грижи
Публикувано: 11 May 2009 - 12:18 PM
Публикувано: 22 February 2010 - 11:16 PM
Между другото кокалите от пресована кожа ужасно и развалят дъха. Те необходими ли са или са просто колкото да си чеше зъбите?
Публикувано: 23 February 2010 - 03:45 PM

Някой има ли наблюдения?
Публикувано: 23 February 2010 - 08:43 PM

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 24 February 2010 - 12:10 AM
Публикувано: 24 February 2010 - 04:52 PM
Ще ти пуска линка на един онлайн магазин,където го има и е обяснено.Спрея е марка Camon
http://shop.zoomania...za-kucheta.html
Дано ти свърши работа.

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 24 February 2010 - 06:08 PM

Публикувано: 27 February 2010 - 08:08 PM

Ох, болна тема. Аз също имам мопс и ползваме:
На Вирбак Аква дент, която се добавя към водата за пиене непрекъснато.
На Хери едно пръскало, което било за превенция на зъбен камък и лош дъх. Сутрин и вечер.
Кожени кокали и пръчки - всяка вечер.
На Трикси едни бели квадратчета.
На Вирбак едни пръчки, които мернах преди няколко страници.
Сега и Ройъл Канин имат едни звездовидни пръчки пак за зъбен камък. Преди ползвахме тези на Педигри. Много са му любими.
.
.
.
И пак има зъбен камък.
Та да кажа, явно това е проблем на породата - мопс. Ходим на вет и с един метален уред му чистят на гадта зъбния камък. Но той си се трупа. А още няма година.
Не искам да те притеснявам, но май това е проблем, с който ще се набожи да се свиква...

Публикувано: 03 March 2010 - 08:36 PM
Публикувано: 30 March 2010 - 11:15 AM
Сегашното ми куче е един от уличните приятели на стария кучо. Малкото зъбен камък бе изчистен еднократно от вета без упойка /не се познаваме от вчера и ми има доверие/.
Тъй като венецът беше зачервен, започнах да му мия зъбите всяка вечер с обикновена четка за зъби и паста - Лакалут актив. След първото измиване - четката беше в кръв. На третата вечер - венецът беше спокоен. Оттогава не съм спирала. Вече почиствам и отвътре - предните, кучешките и още малко по-навътре. За четкането на кътниците отвътре се борим веднъж седмично. Полекичка напредвам. От лошия дъх отдавна няма и следа.
Купих си и скъпи и прескъпи специално за кучета:
- Четка за зъби - Счупи я при първото миене. Пълен боклук!
- Паста за зъби - Не се пени. Кучето я приема за лакомство, започва да дъвчи, устата му се пълни със слюнка и преглъща. Невъзможно ми е да поизтъркам с четката. Тубичката с паста си стои пълна. Неизползваема е.
Публикувано: 30 March 2010 - 01:23 PM
Пененето не е критерий дали една паста е добра или не.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 March 2010 - 01:47 PM
Зная! Затова купих кучешки четка и паста. Пробвах и се разочаровах. На мен не ми вършат работа.