Парвовироза
Публикувано: 26 February 2008 - 10:19 PM
Цитат
Защо?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 February 2008 - 12:36 PM
Цитат
Аааа, ок, благодаря, аз помислих, че е нещо заради парвото.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 27 February 2008 - 05:57 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 09:14 PM
Цитат
Цитат
Какво имаш предвид?
Извинявам се малко смесих терминологийте :-) "Активирана" в смисъл "изграден имунитет"
Adichka, ако е наистина парво все пак в условията на най-елементарна хигиена е достатъчно да се измие с белина и всички дрехи да се изперат на 60 градуса. Опасно - може да го пренесеш на други кучета. Да се разболееш - не.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 28 February 2008 - 10:25 PM
[/quote]
Adichka, ако е наистина парво все пак в условията на най-елементарна хигиена е достатъчно да се измие с белина и всички дрехи да се изперат на 60 градуса. Опасно - може да го пренесеш на други кучета.
[/quote]
"Парвовирусите показват необикновена стабилност.Те издържат на ph от 3,0 до 9,0 и на температура до 60 градуса (целзий) за един час и затова са извъдредно устойчиви във външна среда.
..Инфекциозните вириони са резистентни спрямо липидни, солвенти, трипсин и повечето дезифектанти.Инактивират се от 0,5 % формалин, разтвор на хипохлорид, бетапропиолактон , оксидиращи агенти ,ултравиолетова светлина.CPV-2 вирусът преживява 15 мин на 80 градуса ,1 час на 60 градуса ,24 час на 56 градуса, 3 месеца на 20 градуса и най-малко 6 месеца на 4 градуса.Той се съхранява с години в изпражненята във външна среда" (проф Х.Хараламбиев ,"Актуални вирусни инфекции по кучетата и котките").За сравнение - вирусът CDV на кучешката гана е много по- лесен за инактивиране - "за 10 мин при 45 градуса намалва титрите си наполовина и бързо се инактивира от хлороформ, етер, формалин ,хипохлориди",( цитат ,пак оттам).
Така ,че единственият проблем е за други кучета.И то сериозен .Хората не са застрашени.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 29 February 2008 - 12:44 AM
Agalina, дай на момичето имената на конкретни препарати или каквото може да намери по магазини/аптеки , ти си по-добре ориентирана от мен.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 01 March 2008 - 11:13 PM
Цитат
Аз използвам при парво и съмнения за парво формалин 0 ,5 % .За съмнения за гана - белина - 1 към 3 с вода.
Формалинът го има ,но с поръчка в обикновена аптека - и е ужасно трудно да не кажа друго да обработваш с него паркет, стени и текстил (мебел и настилки) .Белината - лесно е ,но прави поразии - обезцветява..А и друго - няма начин да обеззаразиш външна среда с дезинфекттанти.....

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 November 2008 - 01:07 PM

Публикувано: 02 November 2008 - 07:54 PM
Доказана ли е Дг с тест?
....в едно- много по-развито от нашето- общество, парвовирозни кученца се евтаназират! Направете си изводите....!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 02 November 2008 - 08:24 PM
От много неща зависи. Най-вече от това, колко упорити са стопаните.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 02 November 2008 - 10:06 PM
Цитат