Здравейте, искам да се допитам до вас относно избора на намордници за кучетата ми.
Имам нещо като НОК и нещо като курцхаар (много е дребничка за курц). И двете са много добрички, но закона си е закон и имам желание да го спазвам.
Харесват ми ТЕЗИ, защото изглеждат мекички.
Притеснявам се и как ще свикнат кучките с тях - едната е на 3,5 год., а другата на 7 год.
Споделете с какви намордници сте вие и лесно ли привикнаха кучетата ви към тях?
Благодаря ви предварително :blink:
Какъв намордник?
Публикувано: 29 February 2008 - 05:26 PM
И ние първо пробвахме с такъв мекичък, обаче се оказа, че има съществени недостатъци:
1. За да не го сваля кучето, трябва да е закопчан доста плътно около муцуната му. Което не му позволява когато му е топло да оплези език.
2. Материята е такава, че спарва под себе си.
3. Опитвайки да го свали, Нортън си беше протрил носа (отпред, където е незащитен).
Така, че отидохме да друг вариант - пластмасова "кошница" - може да не е най-красиво, но не го дразни толкова и може да диша нормално.
За привикването - трудно е, ама няма начин. Ние си се извеждаме от месеци с намордник, но до ден днешен отвреме навреме ми го бута в краката, за до го махна :blink: Но от куче до куче има разлика, някои свикват доста бързо.
1. За да не го сваля кучето, трябва да е закопчан доста плътно около муцуната му. Което не му позволява когато му е топло да оплези език.
2. Материята е такава, че спарва под себе си.
3. Опитвайки да го свали, Нортън си беше протрил носа (отпред, където е незащитен).
Така, че отидохме да друг вариант - пластмасова "кошница" - може да не е най-красиво, но не го дразни толкова и може да диша нормално.
За привикването - трудно е, ама няма начин. Ние си се извеждаме от месеци с намордник, но до ден днешен отвреме навреме ми го бута в краката, за до го махна :blink: Но от куче до куче има разлика, някои свикват доста бързо.

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!
Публикувано: 29 February 2008 - 09:09 PM
Мдааа... Първо писах, после мислих... Много ясно, че неопреновият намордник ще запарява.
Много благодаря за съвета gabipap, ще потърсим такива "кошници" с по здрави закопчалки ;)
Много благодаря за съвета gabipap, ще потърсим такива "кошници" с по здрави закопчалки ;)
Публикувано: 29 February 2008 - 11:03 PM
Цитат
Много благодаря за съвета gabipap, ще потърсим такива "кошници" с по здрави закопчалки ;) [/font]
Бяхме взели на нашето куче такъв наморник, но то се научи да си го маха с лапичките независимо колко е затегната лентата на наморника. Сега сме взели платнен, но ще и го слагаме след като и зарасне напълно шитото и ухо. Дано да е по-ефективен.
Публикувано: 01 March 2008 - 07:42 AM
Аз съм доволна от неопреновия,но ние го носим само по улиците,в парка го махам защото и без това не пускам Чоки да тича,поне да не се тормози с вързана уста.В началото и аз опитвах с по-стегнат,но тогава просто не се получаваше,като отпуснах малко да може да си отваря муцунката и свикна много бързо.За сваляне се опитва да го сваля,ама аз съм непрекъснато с него и не му давам,от друга страна има моменти когато бързо трябва да се свали намордника и тогава не е много добре да е труден за махане.При всички положения неопрена е доста по-удобен и мекичък от кошничките.
Страница 1 от 1