Dog.bg Форуми : Кучетата могат ли да ядат ядки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучетата могат ли да ядат ядки? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 February 2008 - 09:09 PM

Мишелка много обича белен слънчоглед и само да набара някой, че чопли и почва с циркаджийските номера и просенето. Може ли нещо да и стане ако яде?
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 05:04 PM

И моето куче налита на ядки ,особено на фъстъци ,но нямам идея дали може да и вреди ,а и аз се притеснявам...

Знае ли някой?  :(

#3 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 12:00 PM

Кучетата не могат да усвояват (разграждат), каквито и да е било зърнисти продукти при това цели. Просто им минават през стомаха и излизат в същия вид, в който са били били погълнати. Това лесно може да се провери от всеки  ;D Така че не само не е полезно ами даже е вредно да давате на кучето си такива неща.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 09:21 PM

ама Миши ги дъвче по малко... незнам дали успява изобщо да ги разтроши, ама прави усилия... както и да е повече няма да и давам...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 10:00 PM

Ми незнам...мисля,че не е полезно ама..моята и тя си похапва от време на време.

#6 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2008 - 06:07 PM

Ядките съдържат предимно въглехидрати и мазнини, хубавото е, че повечето от въглехидратите са фибри (неусвояеми въглехидрати, които обаче имат сериозна роля в храносмилането). Съдържат и страшно много калории, да кажем 100 г лешници стигат за половината дневни нужди на човек.
Не е вредно да се дават на кучетата ядки, а доколкото съм виждала животинките ги дъвчат старателно като че от това зависи живота им.
Лошото в цялата работа и за кучетата и за хората е, че в печените ядки има страшно много сол, така че, хора, яжте сурови ядки в малки количества и ги споделяйте за кеф с вашия приятел. Гарантирам, че суровите са много вкусни.

#7 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2008 - 08:39 PM

И моята много обича всякъкви ядки.А пък ако види фъстъци-все едно са пържоли-с такъв кеф ги яде  ;D
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#8 Потребителят е офлайн   Ver4itU Икона

Публикувано: 14 September 2009 - 10:59 PM

Норд обича да си хапва сурови бадеми. Направо си се самообслужва, намира си ги сам, чупи ги като катеричка и изяжда само ядката. Позаинтересувах се дали може да му навреди, според разни мнения из нет-а, бадемите водели до бъбречна недостатъчност, повръщане, диария и пр. Наблюдавам отблизо кучо, но не е показал някакви симптоми, възможно ли е вредите да са преувеличени?

#9 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 15 September 2009 - 08:07 AM

старото ми куче умираше за орехи.. :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 02:06 PM

Сега, в сезона на пресните орехи, вкъщи направо е като снимачна площадка за рекламата на вълшебна прахосмукачка - от тия, дето реалната им цена е 12,38 лв., а те ти я продават "само" за 200! Орехите няма къде да ги скрия - намират се навсякъде, чупят се (пак навсякъде), хрупат се и т.н. Всичко вкъщи е минирано от черупки и ако аз се зарадвам, че съм изчистила в едната стая например, щастието ми бързо бива попарено от гледката, която ме посреща от местенцето, от където съм минала с прахосмука преди най-много 7 минути. Засега върху кучето ми няма някакви странични и нежелани ефекти, става дума само за пресни орехи.

#11 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 September 2009 - 01:45 PM

По време на разходките ни, доста си похапваме, особено кучето! Само като чуе звука от счупването на орех и се изстрелва до "случката", гледа влажно и помахва с надежда с опашка. Само веднъж забелязах в акото доста орехчета, но тогава наистина прекалихме. Иначе явно си ги дъвче, храносмила и вероятно усвоява. Няма никакви проблеми!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#12 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 09:56 AM

Като цяло ядките не се усвояват от организма на кучовците.И моето много ги обича но гледам,че както влизат така си и излизат smile.gif Зависи колко са сдъвкани.Преди известно време моето имаше много обилно слюноотделяне,така де лигавеше се и търсех да прочета нещо по въпроса,за причина за това беше написано,че може да е прекалила с ядките.

#13 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 10:03 AM

Цитат(mil_ @ Mar 7 2008, 07:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ядките съдържат предимно въглехидрати и мазнини, хубавото е, че повечето от въглехидратите са фибри (неусвояеми въглехидрати, които обаче имат сериозна роля в храносмилането). Съдържат и страшно много калории, да кажем 100 г лешници стигат за половината дневни нужди на човек.
Не е вредно да се дават на кучетата ядки, а доколкото съм виждала животинките ги дъвчат старателно като че от това зависи живота им.
Лошото в цялата работа и за кучетата и за хората е, че в печените ядки има страшно много сол, така че, хора, яжте сурови ядки в малки количества и ги споделяйте за кеф с вашия приятел. Гарантирам, че суровите са много вкусни.

Говориш глупости . Съдържат на първо място белтъчини . Дали тези белтъчини се усвояват от кучето вече не знам . 100гр лешници не стигат за половината дневна нужда на човек .

не знам дали стафидите се водят ядки (защото ги има на всяко магазинче за ядки) но те може да се ядат . Усвояват се както трябва от кучето .

#14 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 10:12 AM

Цитат(Nomad @ Sep 23 2009, 11:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(mil_ @ Mar 7 2008, 07:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Говориш глупости . Съдържат на първо място белтъчини . Дали тези белтъчини се усвояват от кучето вече не знам . 100гр лешници не стигат за половината дневна нужда на човек .

не знам дали стафидите се водят ядки (защото ги има на всяко магазинче за ядки) но те може да се ядат . Усвояват се както трябва от кучето .

Аман от тебе- на всяка манджа мерудия.
http://spidersport.com/calories.php Образовай се малко, след това ни съобщавай кой говори глупости.

User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 23 September 2009 - 10:23 AM

Цитат(Nomad @ Sep 23 2009, 11:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Страхотен съвет! Хиляди пъти е писано, че е гроздето е вредно за кучето и не трябва да се дава! А за информация стафидите не са ядки, а сушено грозде!!! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 September 2009 - 08:54 PM

Не заделяйте за кучето си ядката на авокадо - токсична е!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни