Здравейте на всички! Честита Баба марта! Доста се рових, но не можах да намеря собственик, който да продава мънички персийски котенца- на 40 или 50 дни. Аз самата имах допреди няколко дни голяма сиамска котка- женска, на име Бети, която почина внезапно, въпреки усилията на ветеринарите да я спасят. Много ми е мъчно за нея, знам че нищо не може да я замести :'(, но ми се ще да имам едно малко пухкаво топче, за което да се грижа. Персийките винаги много са ми харесвали, но може и да не е персийка, а някоя друга пухкава порода, различна от моята Бети. Ако има някой, който продава мънички котенца, нека пише ( цената да не е над 300 лв). Не държа да е изложбено коте, с родители шампиони. Аз съм от София, добре е стопаните да бъдат също от този град, защото нямам възможност да пътувам. :blink: Надявам се да намеря скоро своето животинче ;)
Търся си персийско котенце
Публикувано: 01 March 2008 - 06:33 PM
на каква възраст и от какво почина толкова внезапно котката ти?
защо реши толкова бързо, че искаш отново котка?
защо искаш да е толкова малко и да го отделиш от майка му практически пеленаче?
знаеш ли нещо за тази порода?
това са все важни въпроси за всеки който би ти дал коте, или би те посъветвал нещо. повечето от тхя са дискутирани тук във форума. може да прочетеш в старите теми какво пише.
защо реши толкова бързо, че искаш отново котка?
защо искаш да е толкова малко и да го отделиш от майка му практически пеленаче?
знаеш ли нещо за тази порода?
това са все важни въпроси за всеки който би ти дал коте, или би те посъветвал нещо. повечето от тхя са дискутирани тук във форума. може да прочетеш в старите теми какво пише.
Публикувано: 01 March 2008 - 09:51 PM
Защо държиш котката да е някаква порода?Съжалявам за въпроса, но просто се чудя за приятел ли искаш коте или за красота.С този въпрос не целя да се заяждам, просто ми е интересно, защо някой хора толкова държат жовотните им да са породисти.Просто любопитство :blink:Има толкова котета , които за тяхно нещастие са се родили без късмет и порода и страдат от това.И ми се ще да знам , защо при наличието на толкова нещастничета, на които можеш да помогнеш давайки дом хората държат да имат порода.Пак повтарям с този пост не целя да се заяждам, само искам да знам какво повече дава породата :blink:
Това е хубав въпрос, защото ако е починала от нещо заразно не бива известно време да си взимаш нова.
Цитат
на каква възраст и от какво почина толкова внезапно котката ти?
Това е хубав въпрос, защото ако е починала от нещо заразно не бива известно време да си взимаш нова.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 03 March 2008 - 10:12 AM
Котката ми почина от възпалителен процес на матката, за който тя не даваше никакви сигнали, в смисъл не показа с нищо, че е болна, ходеше си, хранеше се... Една вечер просто започна ужасно много да кърви от влагалището...Процесът е започнал вероятно преди дни, но както казах вече, тя не даваше признаци, че е болна...Венднага отидохме в денонощна клиника, където бяха взети спешни мерки, но...Защо искам да си взема толкова скоро пак котка? Естествно че нищо не може да я замести, но говорих с хора, които ми казаха, че това е голяма утеха- нов живот, нова надежда, за която да се грижиш...Знам, че няма да мога да я забравя- все пак бяхме заедно 9 години. Защо персийка? Не държа да е песийка, но винаги много са ми харесвали...Просто трябва да се спра на нещо и смятах, че ако напиша тема, в която казвам какво искам, ще получа и конкретен отговор.
И не взимам животно за украшение, нито искам да е с родословие и да я водя по изложби или да се фукам с нея- моята котка е със сини очи и невероятна козина. Ако можете да предложите нешо друго, бих приела...Пък и в крайна сметка породите са създавани за това- за да може хората да имат избор, според собствените си виждания...
И не взимам животно за украшение, нито искам да е с родословие и да я водя по изложби или да се фукам с нея- моята котка е със сини очи и невероятна козина. Ако можете да предложите нешо друго, бих приела...Пък и в крайна сметка породите са създавани за това- за да може хората да имат избор, според собствените си виждания...
Публикувано: 03 March 2008 - 01:13 PM
Персийската котка е отличен компаньон и много подходяща за отглеждане в домашни условия.Много е гальовна и винаги търси човешка компания.Наистина ще внесе радост в живота ти особено след като си загубила любимеца си.Персийчето обаче изисква много грижи особено като е по-мъничко.Все пак е по-добре котето да е навършило поне три месеца, да е отбито и с хигиенни навици.
Късмет в търсенето на коте! Поздравявам те за избора на порода.Няма да съжаляваш
Късмет в търсенето на коте! Поздравявам те за избора на порода.Няма да съжаляваш
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +