Dog.bg Форуми : Задължителна ли е кастрация, преди професионално обучение при мъжките кучета?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължителна ли е кастрация, преди професионално обучение при мъжките кучета? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Юлия Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2008 - 01:08 PM

Консултирах се със специалисти за обучение на мъжко куче, мненията относно кастрацията са противоричиви. Как мислите, дали наистина е задължително да го кастрирам? Проявява агресия спрямо някои мъжки, но дали това е единственият и 100% начин? И дали заучаването на основни команди би предотвратило това поведение без въпросната кастрация?

#2 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 13 March 2008 - 02:47 PM

" ... Как мислите, дали наистина е задължително да го кастрирам? " Мисля - НЕ!
Ако кучето проявява агресия към другите мъжки кучета, кастрацията на дали ще го промени кой знае колко( поне при моят мъжкар не се получи)!
" ... И дали заучаването на основни команди би предотвратило това поведение без въпросната кастрация? " Според мен, със сигурност ДА! Но винаги ще трябва да си на щрек, за да можеш да предотвратиш нежеланите му действия! (аз бях така с години :blink: и едва от скоро( на 15 години) се укроти момчето)

#3 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 March 2008 - 02:54 PM

А всъщност за какво професионално обучение става дума?

#4 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 March 2008 - 11:36 AM

Юлия, и ние имаме проблем с агресията към мъжки. Консултирала съм се с доста хора по въпроса, дали кастрацията ще разреши този проблем. Обобщено - отговорът е "Не, кастрацията не може да коригира поведенчески проблеми".
Ако кучето е агресивно, след обучение то продължава да си е такова, но поне може да бъде контролирано. И друго - стопанинът трябва да знае в кои случаи кучето проявява агресия и да се стреми да избягва тези ситуации.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#5 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 14 March 2008 - 06:54 PM

Не му причинявай това.Няма да помогне. :blink:Кастрацията няма много общо с професионалното обучение.В определена степен може и да навреди.Всъщност на каква възраст е кучето.................?И много поздрави на специалистите B).

#6 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 08:22 AM

Честно казано, ако кучето не е някакъв ценен екземпляр, който ще се използва за развъждане, най-добре е да бъде кастрирано. Ще си спестите много главоболия.

#7 Потребителят е офлайн   Юлия Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 10:43 AM

Породата на кучето е голдън ретривър, който е на 10 месеца. Нямам намерение да го радвъждам, но търся най - добрия за него вариант. Както казах проблемът ми е, че неможе да се разбере с мъжките кучета. Смятам да го дам на училище и тук вече възниква проблемът с кастрацията, някои казват задължително го кастрирай, други в никакъв случай. Тук вече възниква и проблемът на какъв инструктор да се доверя.

#8 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 March 2008 - 12:44 PM

Според мен е малко тъпо да се каже, че за да се дресира едно куче трябва да е кастрирано...как успяват хората, които не са си кастрирали кучетата тогава? Всичко е въпрос на упоритост и търпение...и моя съвет е да не ДАВАТЕ кучето на училище, а да ходите заедно и вие да си се занимавате с кучето под погледа на учителя...по -добре е и за вас и за кучето :)
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 03:57 PM

отношението към мъжките кучета няма да се промени след кастрацията

#10 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2008 - 04:34 PM

Дори и да го кастрираш,едва ли ще се разбере с другите кучета.Дори да се разбере с тях, ;D как ще се разберат те с него ;D? И не виждам какви главоболия ще си :huh спестиш като го кастрираш? :huh:

#11 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 07:40 PM

Като човек,който не е много разбирач - мисля че става въпрос за тичането по разгонени женски :rolleyes: и доминантното поведение :angry:!След кастрация кучетата стават по-спокойни и улегнали, ако не се лъжа спира борбата за по-високо стъпало в йерархията на глутницата!!!

#12 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 17 March 2008 - 10:34 PM

Петнайсет годишният ми, кастриран ( поради здравословни причини) мъжки пуделяк, все още се интересува от разгонени женски ;D От което си вадя извода, че и това не е решение!

#13 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 08:34 AM

Цитат

Като човек,който не е много разбирач - мисля че става въпрос за тичането по разгонени женски :rolleyes: и доминантното поведение :angry:!След кастрация кучетата стават по-спокойни и улегнали, ако не се лъжа спира борбата за по-високо стъпало в йерархията на глутницата!!!

Много правилно си разбрала.

#14 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 11:49 AM

..........а също така мързеливи,не толкова подвижни наистина "правилно" си разбрала.Ама не се учудвай ако случайно продължи да е доминантен ,да тича по женски и т.н.Тогава му "отрежи и единия крак" :huh:

#15 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 18 March 2008 - 02:29 PM

Цитат

..........а също така мързеливи,не толкова подвижни наистина "правилно" си разбрала.Ама не се учудвай ако случайно продължи да е доминантен ,да тича по женски и т.н.Тогава му "отрежи и единия крак" :huh:

Що за крайно мнение?!?! Кастрацията по никакъв начин не може да се сравни с рязането на крак, за Бога!
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 03:12 PM

Аз предположих, че това е шега която не съм разбрала и за това не го изкоментирах!
Има разлика между кастрация и вазактомия!Едно кастрирано куче не би трябвало да се влияе от половите си хормони,защото тялото му не произвежда такива :-,а
вазектомията е хирургическа операция, при която се прекъсват семепроводите . Тя води до стерилизация невъзможност кучето да има потомство,но гоненето на женски и доминантното поведение си остават :rolleyes:

#17 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2008 - 03:46 PM

Пред мен кастрирано куче (кастрирано преди около година) заклещи разгонена кучка. Който иска да го обясни.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#18 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 05:09 PM

Цитат

Пред мен кастрирано куче (кастрирано преди около година) заклещи разгонена кучка. Който иска да го обясни.

Кастрираните кучета не е задължително да спират да се интересуват от женски, просто не е такава мания както би било, ако не са кастрирани. Това е особено валидно за кучета кастрирани в малко по-късен стадий от живота им.

А и няма информация дали кастрацията е проверено, че е изпълнена коректно. В Лиеж лекарите провериха хъскито ми за "забравен" тестис, като ми обясниха че е достатъчно често срещано, особено при кучета от приюти или кастрации извършени на конвеир от не до там съвестни техни колеги.

#19 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 05:48 PM

Илит ,не забелязваш ли кавичките?Добре че повечето се сещат че става въпрос за шега....................... :sos:

#20 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 18 March 2008 - 06:18 PM

Кастрацията не спира интереса на мъжките кучета към разгонените.
Мойта, когато е разгонена си има един Рошко (спящ пред блока, кастриран), който я пази и гони всички прииждащи мъжки кучета, но и проявява интерес към нея. Ако не му се карам и пъдя, със сигурност ще се възползва от ситуацията.
И кастрацията не е решение за туширане на агресия, доминантност и други поведенчески прояви.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни