Изложбена стойка
Публикувано: 23 October 2007 - 01:01 AM
Публикувано: 27 October 2007 - 04:09 PM
Ако не става с никаква храна с нещо шумящо.
Публикувано: 27 October 2007 - 06:45 PM

Публикувано: 04 December 2007 - 10:03 PM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 15 December 2007 - 09:40 AM
Бих ти дала съвета да го придържаш за стойка само около 2-3 секунди. После веднага пускаш хвалиш все едно кой знае какво хубаво нещо е сторил и даваш награда. Той ще разбере, че като стои, дори и за кратко има хвалби и награди. После ще увеличаваш времето на стоене в стойка и ще свикне.. Аз така учих малкото дяволче Прешъс. ;)
Публикувано: 03 July 2009 - 10:54 PM
темата е малко позамряла явно всички се справят добре
с исключение на мойта Шая - френско булдоче на 2,5м.
От няколко дни се опитвам да я уча на изложбена стойка,
но всеки опит е безуспешен,не застава и за секунда,
постоянно й се играе,а когато се опитам да привлеча вниманието й с лакомство
само гледа как да ми го измъкне от ръката.
Това за мен е голям проблем и имам нужда от помощ.
Моля ви за съвет

Публикувано: 04 July 2009 - 10:54 AM
kara and cveti, в Jul 3 2009, 11:54 PM, написа:
темата е малко позамряла явно всички се справят добре
с исключение на мойта Шая - френско булдоче на 2,5м.
От няколко дни се опитвам да я уча на изложбена стойка,
но всеки опит е безуспешен,не застава и за секунда,
постоянно й се играе,а когато се опитам да привлеча вниманието й с лакомство
само гледа как да ми го измъкне от ръката.
Това за мен е голям проблем и имам нужда от помощ.
Моля ви за съвет

На такава възраст не може да се очаква нещо много повече.

Публикувано: 04 July 2009 - 08:37 PM
а бихте ли ми казали къде мога да прочета повече
за обучението на кученцето

има ли някъде по подробен материал
Публикувано: 04 July 2009 - 09:02 PM

Курс по обучение на малко куче

Публикувано: 23 April 2010 - 02:25 AM
Значи в момента гледам кученцето на моя приятелка ,която е в чужбина .
Обичам това съяество с цялото си сърце и макар ,че съм доста неподготвена съм готова да се науча.
Искам да опитам да го заведа на изложба , но съм наясно ,че това е плод всекидневен труд.
Моят проблем е следния по какъв начин да му покажа каква е стойката която трябва да заема ?
Самото му нагласяване ми е трудно и ако с мятането на топка , му направихме показно - сестра ми носи топката и и давам гранулка ,
с това и да накарам някой да коленичи на 4 крака и да седи с вдигната глава едва ли кучето ще разбере ( малко смешно ама ако действаше хах .. :) ) Не мога да наглася въпросната стойка и нямам идея как да му покаже ,че това трябва да направи , да разбере акцента на задачата...
Публикувано: 23 April 2010 - 10:42 AM
Преди всичко трябва да го научите на команда "стой" - да стои и да не мърда, постепенно рязтягайки я във времето, да стои по-дълго. След като започне да изпълнява командата уверено,можете леко да започнете с местенето на краката. Хващат се по нагоре от лакътя.
Публикувано: 24 April 2010 - 12:19 AM
Научих го на "седни" само един ден ми бе нужен ( даже по-малко) , с гранулка или нещо вкусно в ръка.
Сега сме на системата " легни" . Обаче като види гранулката и сяда каквото и да кажа - легни стани падни - сяда.
Мисля ,че и звучат легни и седни мн еднакво и реших да използвам вместо стани - ъп - по отчетливо , кратко и най-вече различно.
Но е голяям инат, перфектно разбира ,че искам нещо но не иска да го направи. Преди като бяхме още на първи етап знае че искам да седне и не сяда , после почва да лае недоволно и ако не отстъпвам лаейки сяда като леко си мърмори под носа в стил " е на изпълних а са ми дай квото искам " .
Научих я да носи топка . Нужни бяха десетина опита и малко пастет . До такава степен я гони лакомията ,че понеже си бях омазала ръката и прекъснах за малко между туровете , а тя седи отстрани и чака пак да и метна, аз обаче се бавя и търся там салфетка нещо... Тя седи така , попогледна ме , погледна и пастета после пак мене , после топката, дигна се хвана топката занесе до там до където я хвърлям , пусна я , пак я взе и ми я донесе хах.. :) Като има стимул е страшна ама разсее ли я , я куче я дедена миризма хич не я търси - заета е .
И такива неща .. :)
Някакви предложения как да започнем с " стой " , аз мисля първо да я поведа , след това да признеса командата и да спра ( докато е на повод ) и после лакомство ..
Публикувано: 24 April 2010 - 12:46 AM
Аз избягвам лакомства при моето куче: 1. защото е много неудобно в ринга, започва да търси храна и се върти като пумпал, 2. неприятно е ръцете ти да миришат на кашкавалче/ бисквитка и да са мазнички в ринга, 3. при мен се получава така, че ако нагласям краката ну кучето в стойка и ръцете ми при това миришат на лакомство, кучето започва да се навежда след миризмата на ръцете и да търси лакомтсво някъде долу и става объркана работа. Ако кучето се представя в свободна стойка ( без нагласяне ) е по -удобно да се използва лакомство.
Това е добре, че се сетихте да промените командата, вообще гледайте да избирате различни по звучание думи, ако за седни ви е "седни", нека за легни да е "долу", или "платц".
Аз бих направила следното: научете я да застава неподвижно по всяко време, макар и за 1 секунда, но да изпълнява. После се увеличава времето. Наградата да се дава след изпълнена команда, а не по време на действие. Клекнете до нея, подайте команда и нека застане за 2-3 секунди. След като научи командата и прави опити да се инати , използвайте корекция с повода и пак поставяне. След като изпълни всичко както ви е нужно, давате 1 награда- 1 , а не да се улива от плюскане. Първоначално тренировките не трябва да са дълги - 5 мин са достатъчни, ако е малко кучето, но да се стига до етапа на идеалното изпълнение на "стой", макар и за макло време първоначало. Правете го няколко пъти на ден, в различни ситуации и на различни места: вкъщи, по време на разходка и т.н. Мисълта ми беше, да нямате в ръка лакомтво,докато тя изпълнява командата. Просто тя да знае, че ще го има, и без да го вижда.
Публикувано: 24 April 2010 - 07:12 PM
Ще пробвам схванах идеята ви и ще я приложа .
Кучето е на 2 г. (знам че е доста голямо за такива неща , но никой не се е занимавал с нея както трябва , имах време и любов и видях че перфектно разбира ,но не винаги и изнася ) :) Нищо не губя ако опитам въпреки възрастта и .
Публикувано: 24 April 2010 - 07:35 PM
Успех на изложбите и пуснете после някоя снимка в стойка, да ни се похвалите

А може и в "работния" и вариант, да предложим евентуална корекция, да я подобрите.