Dog.bg Форуми : Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

#21 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2008 - 11:48 AM

Цитат

Жалко е че кучетата без родословие са повече, ама трябва ли да игнорираме и обиждаме всеки който има такова куче? Не се оплаквам, никой не ме е обидил откакто съм тук, но много пъти ми е намеквано по еидн или друг начин, че кучето ми не е от развъдник и не трябва да има поколение и т.н.
Ако може някой да ме светне по въпроса, защо има неродословни кучета в България, откъде е започнало всичко и защо в момента неродословните кучета са повече от родословните? Защо хората не са мислели като си взимат домашен любимец?

Много се отклонихме от темата  :rolleyes:

Аз ще ти кажа защо има повече неродословни кучета. Защото хората като решат да си вземат куче, по специално хъски гледат само три неща: цената, сините очи и цвета на козината. Не ги интересуват документите, тестовете за наследствено предавани болести на родителите, ваксините и други подобни. Затова Сулю и Пулю (не визирам никой просто пример) се надпреварват да си плодят хъскоподобните защото знаят че ще ги продадат на цена близка до тази на родословните кученца без да ги интересува какво ще стане с бебетата понататък. И хората ги копуват. След година две като почнат да се появяват катаракта на очите и дисплазията се чудят какво да ги правят обаче. Или като станат ненормално големи хъскита ( с размерите на маламут) или пък слаби като хрътки. Ето затова има повече неродословни, защото са единици хората които сядат да прочетат нещо преди да вземат кученце.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#22 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 11:54 AM

всичко тръгна от това, че смесихте 2-те обяви, моето куче е с родословие и едва ли не ми забранявате да го пускам на женска без родословие, другото куче е без родословие и понеже е извън стандарта за породата, следователно неможе да запложда женска, мн странно, наистина ли така мислите, всеки има право на избор, никой от този форум не е виновен, че кучетата без родословие са по-често срещани, аз не съм виновна че немога да си намеря женска с родословие, bestlapp не е виновен че кучето му е извън стандартите.

Цитат

Цитат

това не е тема за въпроси и отговори

Опитвам се да я направя поредната тема за размисъл - дали, защо, кога и какви кучета трябва да се размножават. От кого, с какви знания, с каква цел.

дали-да аз искам марк "да се размножава", защо- защото това е в природата на кучето, кога-аз знам кога той иска, в момента иска, защото подуши женска, с какво куче- аз съм написала, целта ми по принцип е да има поколение на Марк, което да е от майка с родословие и баща с родословие, да остане нещо вписано някъде от него, целта ми не е да продавам кученца и да правя пари, аз мисля за кучето си, немога да направя нищо по въпроса да запазя породата чиста, дори да искам, ето 1 женска с родословие досега не съм открила, немога да направя нищо по въпроса че в БГ един нормален човек не иска да даде 500 лева за куче, а дори ги търсят за по 50, имаме си такава тема нали?

#23 Потребителят е офлайн   bestlapp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 02:05 PM

Цитат

Никой не иска да те обиди, въпроса е следния имаш ли доказателства, че кучето ти е породисто, ако си прочел всичките отговори ще разбереш за какво става дума. За да твърдиш, че кучето ти е породисто на 100 % трябва да има родословие, куче или коте с родословие означава, че е с доказан произход и породисто, никой не е казал, че сладура ти е не хубав и не заслужава внимание, прочети изцяло форума, информирай се и ще разбереш за какво става дума  ;)
Баща му на кучето ми има родословие и е от Русе бил е на 3 то място в Сърбия на някакво състезание  :->) :->)  майка му е от моя град и няма родословие но е много хубава  :sos: и оня човек за това се е навил да пусне машкара си демек баща му на моя :)  :wub:

#24 Потребителят е офлайн   bestlapp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 02:17 PM

Без никой да се сърди !!!!!!!!!

Значи моето куче може да няма родословие но единя от родителите му има !! и без никой да се сърди разглеждах сичките 90 страници със снимки на хъскита и някой пише вижте еди кой си с родословие е а то страшен помяр 100 пъти по грозно от моя красавец с някакви дълги крака голяма муцуна и гледа като лисица  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o  така че без никой да се сърди има кучета с родословие който не могат да стъпат на малкия пръст на кучета който нямат ! :)  :- :-  и тоя форум май е пълна помия аз пиша че търся женска вие ми развивате некакви теми тук през оная работа ми че няма родословие нали е културен знае много неща и разбира като му се каже нещо и че е надвишил с некфи си 2 см нещо си и не е чисто еми и вашите кучета като не са го надвишили може пак да се са хубави....... гледа куче с родословие пълна помия на ивд  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: моя поне е красив ае няма да пиша повече в тая тема ако някой има женска да звани на посочения тел. ! БоЗа

#25 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 02:22 PM

Поредната тема в която няма да се каже нищо ново !

Според Закона за защита на животните :

"(5) Собственикът на куче, който го отглежда с цел развъждане, се регистрира по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и заплаща в общината такса.
(6) Таксата по ал. 5 не се заплаща от развъдчици и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета."

Кой от всички които извьршват нерегламентирано заплождане и развьждане , ще си направи труда да се регистрира по чл.137 и колко от тях ще платят такса в размер на 1000 лв ?

edit: ...оф забравих , че то кой ли го интересуват законите в тази дьржава , те за това са закони за да не се спазват(пьк ние сме се хванали за това , че ще си правим "сьседско развьждане ", ми що не , кой ще разбере , ще намерим кьде да ги продадем , пьк после какво ни интересува , нали моето куче свьрши работа... ) :huh:

User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 02:36 PM

Цитат

Без никой да се сърди !!!!!!!!!

Значи моето куче може да няма родословие но единя от родителите му има !! и без никой да се сърди разглеждах сичките 90 страници със снимки на хъскита и някой пише вижте еди кой си с родословие е а то страшен помяр 100 пъти по грозно от моя красавец с някакви дълги крака голяма муцуна и гледа като лисица  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o   така че без никой да се сърди има кучета с родословие който не могат да стъпат на малкия пръст на кучета който нямат ! :)  :- :-  и тоя форум май е пълна помия аз пиша че търся женска вие ми развивате некакви теми тук през оная работа ми че няма родословие нали е културен знае много неща и разбира като му се каже нещо и че е надвишил с некфи си 2 см нещо си и не е чисто еми и вашите кучета като не са го надвишили може пак да се са хубави....... гледа куче с родословие пълна помия на ивд  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: моя поне е красив ае няма да пиша повече в тая тема ако някой има женска да звани на посочения тел. ! БоЗа

Първо- никой не е казал,че кучето ти е грозно!!!Второ-точно обратното!!!И трето-аз пиша и чета в този форум доста преди теб и досега честно казано не съм видяла такова хъски "с някакви дълги крака голяма муцуна и гледа като лисица ",без значение дали е с родословие или не.В този форум всеки уважава другите членова и най-вече породата сибирско хъски!Всеки изказва мнението си свободно,но никой досега не е казал еди кое си куче е грозно,моето е по-хубаво и т.н.Ако за теб форума е БОЗА,моля те не затормозявай останалите съфорумци с обиди и злобни нападки.

Според мен нямо грозно хъски, нито с родоловие ,нито без!Тук говорим за стандарт на породата,когато твоето куче е извън стандарта не значи,че е грозно и няма да го обичаш заради това :kuchence:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 02:41 PM

наистина направихте темата СУПЕР ГАДНА И ПРОСТО СЕ ЧУДЯ КАК С ЗАГЛАВИЕ "МЪЖКИ ТЪРСИ ЖЕНСКА" се изписа всичко това, това е тема за обсъждане "да запазим породата чиста",а не мъжки търси женска. Никой не говори за съседско развъждане chiita, не вади от устите на хората думи, които никой не е казвал!!!!

#28 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 02:46 PM

Благодаря ти Chiita за цитата на закона.
Искам и още нещо да кажа специално на Rositoo.Аз през цялото време говоря не за кучетата, техните собственици, парите които са дадени за тях, грижите, които са положени и т.н. НЕ говоря за това. Всеки си обича животното, всеки иска да му осигури най-добрите грижи и се старае. Защото то е преди всичко куче и домашен любимец. То е член на семейството и всички кучета се гледат еднакво, независимо със или без "хартийката" те заслужават това. никой не прави разделение за това. Става въпрос за развъждане, но е нещо малко по-различно нещо от любовта и грижите за едно животно.
Аз също съм имала някога дори безпородно куче. От тогава насам са минали повече от 20 години. Аз реших, че искам нещо повече, че искам кучето, което имам да остави поколение, тогава си взех куче с родословие, за да може освен да го имам, да се радвам и грижа за него, да имам и щастието да отгледам кученца по правилата, породисти и с добри качества. Дълъг път извървях от тогава. Никой не се е родил научен, хората се развиват. днес аз обичам всички кучета, но никога не бих заплодила някое куче необмислено.
Аз не съм човека, който ще спасява света, или ще се бори с вятърни мелници, но докато имам възможност ще обяснявам на хората за какво става дума и как е правилно да се постъпва.
Родословието не е всичко, разбира се, но от него се тръгва когато се развъждат породисти кучета. сле дота идва окачествяването на кучето - по критериите на стандарта, те са много. собствениците на кучета нямат познанията да го направят сами. За това са експертите и изложбите. От всяко дърво свирка не става. И в развъдниците се случва да попадне куче, което един ден става ясно, че не е добре да се развъжда. говорили сме много на тази тема. Но нека не смесваме любовта към кучетата, грижите и всеотдайността, която си даваме взаимно, не ги смесваме с развъждането на породисти кучета.
Има закон, да ще мине много време докато хората го осъзнаят и започнат да го спазват.
За впряговете в америка - тези кучета са аляски хъскита. Породата не е международно призната, но е призната в щатите. Не си мисли, че тези кучета нямат родословия. Тези кучета също са плод на сериозна селекция за постигането на работните им качества, но на заден план остава екстериора им. За това те имат родословия, макар и да не се признават по света. Родословията за важни за развъдчиците. Ако за обикновенните хора, това там са просто някакви имена, то развъдчиците в повечето случаи, знаят произхода на кучетата, знаят самите кучета, това какви недостатъци имат, какво потомство се получава от тях... и това в световен мащаб. В днешно време интернета помага много за това. Много развъдчици пътуват в чужбина да заплодят женската си, защото търсят специална кръв от еди коя си линия и еди кое си куче.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 02:59 PM

Цитат

а какво значи качествено поколение и какво търсят по киноложките изложби ако не родословие, какво определя "качественото" поколение според теб ?!?

Не според мен, а по принцип:

Родословието се изисква за да може едно куче да се допусне до изложба. това е предварително условие при записването за участие. До изложбите се допускат само породни кучета с доказателство за това.
Качествата на кучетата се преценяват от киноложките съдии.
На самата изложба никой съдия не гледа родословието на кучето. Това е забранено, защото по този начин съдията може да се повлияе в оценката си като види чие производство е кучето, или от кои родители е.
На изложбите се оценява единствено външния вид на кучето по критериите на стандарта, както и неговия характер, поведение. не се толерират агресивни и страхливи кучета. след като едно куче премине необходимите оценки да допускане в разплод, идва време за изследванията за наследствено предавани болести, които очевидно изобщо не вълнуват много хора, но толкова по-зле за тях. нито едно от тези три неща, не е за пренебрегване и е важно.
Аз никога не съм търсила женска за моите мъжки "за да им е добре" и да си задоволяват половите нужди, когато видите ли им се е*е. има мъжки кучета, които не са пускани на женска и нищо им няма, Кастрирането на едно животно не е лошо нещо, напротив, в много случаи това е най-доброто решение. В приротада на всички живи същества е да се размножават. домашните животни се размножават и селектират от човека, те нямат естествена среда. За това съществуват породите, които освен определен външен вид имат и качества/ за мляко, за яйца, за вълна, за месо, за охрана, за теглене на шейни, за лов и т.н.
В нашия квартал има един дядо, който с пръчка и камъни гони уличните кучета от някоя разгонена женска, за да може неговия мъжки да се "облекчи" щото му се .... извинете!

Развъждането на качествени кучета/такива които са оценени от специалист и отговарят на стандарта/ е предпоставка за това и  поколението им да е такова. Тъй като генетиката и развъждането не са като математиката 2 и 2 е 4, няма гаранция че родените кучета ще бъдат непременно и сигурно качествени екземпляри. за това те също трябва да преминат оценка и да извървят същия път, който и родителите им преди това. И така всеки път. за да може когато се срещнат един ден две хъскита, едното от Индонезия, другото от Румъния - да се види, че става въпрос за една  и съща порода и тези кучета могат да имат заедно поколение, което да е със същите качества и тип.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2008 - 03:00 PM

Практика: куче на 9 месеца, ротвайлер, чуден, мил, красив. С дисплазия. Такава дисплазия, че като поиграе с другите кучета 10 мин и пада на земята от умора и болки в краката. Следи ги с очи, но не може да се включи, а е бебок и му се играе. Операцията му струваше нещо от порядъка на 2000 лв за едната става. А трябва да се оперират и двете. Как ще се чуства после - няма 100% гаранции.
Кучето е плод на собственик, който обожава кучката си. Пуснал я е с някое си куче, което предполагам е харесал по външния вид. Подарил е бебето на приятелите си.
Опитах да придумам собствениците на бебето да се обадят на останалите собственици на кученца от същото кучило - да си изследат и те кученцата, тъй е вероятно всикчи да имат този проблем. Не им било удобно, щели да обидят приятеля си така  :o

Кой е виновен за това, че едно (или няколко) кученца ще страдат цял живот? А ако стопаните нямат тази колосална сума за операции? Вие готови ли сте да носите вината за няколко съсипани кучешки и човешки живота?
При родословните кучета, при знаещите с какво се захващат се изследват всякакви "проблемни зони" поколения назад, за да се премахнат именно тези наследствено предавани болести.

Надявам се така да стане ясно. Като това е само една от негативните страни на безогледното размножаване на кучета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#31 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 03:01 PM

Цитат

ще се възползвам от темата и аз, харесва ми, Аз съм от Варна и също търся женска за Марк, бих искала да е с родословие, но и да не е ще видим.По родословие истинското име на Марк е Вандеман Колрит Мармари, в интернет има инфо за семейството му. С 2 сини очи е,има спатия на главата, в стандартите на породата е, черно-бял, на 7 години и моля ако някой се отзове, нека поне знае името на бащата на своето хъски, че да не се окаже някоя щерка ;D ;D

Извинявай ,yay_plam , нищо лично спрямо теб , не те познавам просто ме принуждаваш да те цитирам!
Някой беше попитал , защо имало повече неродословни кучета отколкото такива с доказан произход!? Една част от отговора се крие в обявата ,която ти си пуснала! Щом собственици на родословни животни извьршват нерегламентирано развьждане (щом не ти харесва думичката "сьседско") , какво да говорим за другите , които си нямат и на идея за какво става вьпрос!
Явно твоето куче  е оставило поколение все пак(в обявата ти го пише индиректно) , вьпреки , че на 100 мьжки кучета сигурно едно става добьр разплодник, който да предава качествата си на малките.
И щом е клубно куче , се обрьщаш кьм клуба и заявяваш ,че тьрсиш женска .Ако кучето ти има с какво да подобри поголовието  и отговаря на развьдните програми, би трябвало лесно да му осигуриш женска/и!
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 03:07 PM

Huskypower, North Face, Bini май си губим времето. Кой каквото си е решил ще го направи. Идеята на написаното в темата поне от нас не беше да си рекламираме родословните кучета (моето между другото е без родословие) нито да обиждаме вашите. Идеята беше да се замислите какво точно правите и ЗАЩО. Вие сте си решили че ще правите кученца - правете, никой не се опитва да ви спре. След като можете да поемате отговорност за малките, след като сте сигурни че от тази работа ще излезе нещо по-добро. Единствения довод който видях беше че на кучето си му е в природата да се размножава и че трябвало да остане нещо след него. Ами извинявайте ама в такъв случай кучето ви ще се задоволи и с първата срещната разгонена кучка от улицата и въобще няма да се оплаква че миришела и била пълна с бълхи. Така че не бъркайте вродените инстинкти с вашето желание за кученца.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2008 - 03:13 PM

Цитат

наистина направихте темата СУПЕР ГАДНА И ПРОСТО СЕ ЧУДЯ КАК С ЗАГЛАВИЕ "МЪЖКИ ТЪРСИ ЖЕНСКА" се изписа всичко това, това е тема за обсъждане "да запазим породата чиста",а не мъжки търси женска. Никой не говори за съседско развъждане chiita, не вади от устите на хората думи, които никой не е казвал!!!!

Според правилата натози форум и вижданията на хората създали този сайт, такава тема не е за тук.
ето правилата тук вижте "забранява се"
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   duff Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 03:27 PM

Това което казвате да се запаси породата чиста е хувабо. Но немога да разбера какво лошо има ако някое куче не е "чисто" - нима това значи че няма да бъде обичано и отгледано с желание и любов  :o :o :o  :- Мммм за тези 3 см който говорите може да се поспори ,защото нещата на снимката може да изглеждат много по различно отколко хъскито на живо  ;)

#35 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 03:30 PM

Цитат

Но немога да разбера какво лошо има ако някое куче не е "чисто" - нима това значи че няма да бъде обичано и отгледано с желание и любов

Нищо лошо няма а и никой не е казал нещо лошо просто всеки изразява мнение. Никой не е длъжен да се съгласява с другия
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2008 - 03:41 PM

Цитат

Това което казвате да се запаси породата чиста е хувабо. Но немога да разбера какво лошо има ако някое куче не е "чисто" - нима това значи че няма да бъде обичано и отгледано с желание и любов  :o :o :o  :- Мммм за тези 3 см който говорите може да се поспори ,защото нещата на снимката може да изглеждат много по различно отколко хъскито на живо  ;)
;D Някой не е чел предишните 2 странички?  ;D Или нищичко не е разбрал?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#37 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 05:42 PM

Да, отново се разгаря стария спор...безкраен по своята същност.Каквото и да се говори, каквито и доводи да се изтъкват и от двете страни/за родословни или за неродословни, за чистопородни или не, за право на развъждане или не/,то практиката показва, че на ПОООРАЗИИИИЯЯ се развъждат неродословни кученца от всякакви породи.Причините са всеизвестни! И Тара е едно от тези неродословни кученца: с родословен баща и нерословна майка.
Много ми се иска да получи експертна оценка на поне 2 изложби, за да зная за себе си как стоят нещата.
А и от снимките на скорошната изложба, пуснати от Злати, се видя, че тамошните Хъски пък са извън параметрите на стандарта-високи и кльощави,живи хрътки си бяха, но явно се развъждат и печелят изложбени признания.Какво да коментирам-всичко е толкова субективно в този свят: въпрос на тълкувания.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 05:54 PM

От голямо значение както твърдят всички да се запазят качествата на дадена порода и да се развива, дали е породисто или не няма значение, значение има дали ОБИЧАШ любимеца си, все пак всички са тук заради любовта си към животните, а всеки който иска да намери половинка на приятеля си и ако държи на качества и порода да се информира как стоят нещата и готово, какъв е проблема. Моя сладур не е породист, няма да се впише в стандартите, но въпреки всичко си го обичам и не ми пука за родословия и такива ми ти работи, все пак всеки има право на живот, любов и щастие, стига да искаш да му ги дариш  :wub:.
Благодаря за вниманието  ;D
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#39 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 06:26 PM

Щом собственици на родословни животни извьршват нерегламентирано развьждане (щом не ти харесва думичката "сьседско") , какво да говорим за другите , които си нямат и на идея за какво става вьпрос!
аз съм се обосновала, НЯМА ЖЕНСКА С РОДОСЛОВИЕ БЕ ХОРАААА, ПРОСТО НЯМА, ТО ИМА, АМА АЗ НЕ СЪМ СРЕЩАЛА, А КАТО ПИТАМ ДАЛИ ИМАТ РОДОСЛОВИЕ СЕ ОБИЖДАТ ХОРАТА. Как да питам ми кажете, къде да я намеря?

Цитат

Цитат

Според правилата натози форум и вижданията на хората създали този сайт, такава тема не е за тук.
ето правилата тук вижте "забранява се"

не съм я създала аз, само се възползвах от нея, като не е позволена защо не е махната вече? Правилата сме ги чели, ок че не е за тук, но нека спрем с това "чисто" и нечисто

#40 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2008 - 08:37 PM

Цитат

Бини аз ще спра дотук,
.....

Не знам какво толкова те обидих и защо реагираш така остро. Нито съм обиждала някой /не знам какво беше това "Кто обидиш двама, трима, петима, двайсет души, ще се оправят ли нещата - НЕ"/, нито съм казвала, че кучетата без родословия са грозни или нещо такова.. нещото, което мразя е да ми изопачават думите, така че недей.

А за трите сантимерта или по-късно, може и много повече /както каза Wyvern/. За мен лично и три сантиметра са много, щом става въпрос за създаване на поколения.

Цитат

Някои не трябва да се заплождат, но заради това трябва ли да им теглиш ножа?

Това не го разбирам, кога пък съм "теглила ножа" на някой за ТОВА :rolleyes: , че не трябва да се заплождат. Точно такива хора, които знаят това и не си заплождат кучетата ШАПКА ИМ СВАЛЯМ!

Цитат

Това е животно, то не гледа външната красота, то не гледа длаи собственика му е богат или беден, не гледа дали родителите му са с 3см по големи или по малки, не разбира защо ходи по тези рингове, вместо да отиде на дълга разходка със топанина си. Това са животни-кучета, които всички ние тук обичаме малко или много.

Кога пък съм казала, че това се гледа? Това просто няма какво да го коментирам, ако все пак всички развъждаха хъскита по-високи от нормалното нали се сещаш, че нямаше да има хъскита, а само аляски маламути /нещо като тях/.

И не казвам, че стопаните с не-родословни кучета ги обичат по-малко и да не пишат във форума /тук вече наистина излезе от темата/. Всичко, което написах ставаше въпрос за РАЗПЛОД ... иначе и не-родословните са редом с тези с родословия и те са обичани, красиви, ПРЕКРАСНИ! Не знам защо трябваше да се скараме, стана ми много неприятно, аз просто исках да кажа, че не бива да се допускат до разплод.. :rolleyes:

А защо всички се обиждат?! Това не мога да разбера, какво е обидното кучето да няма бебета?
Всички, гледам, изопачават думи, с това, че е казано, че кучето им било грозно или някакви такива работи. НИЩО ПОДОБНО!

Надявам се, този път, да ме разбереш.

Подкрепям мненията на Huskypower, Wyvern и North face

Цитат

НЯМА ЖЕНСКА С РОДОСЛОВИЕ БЕ ХОРАААА, ПРОСТО НЯМА, ТО ИМА, АМА АЗ НЕ СЪМ СРЕЩАЛА, А КАТО ПИТАМ ДАЛИ ИМАТ РОДОСЛОВИЕ СЕ ОБИЖДАТ ХОРАТА. Как да питам ми кажете, къде да я намеря?

Пиши на развъдници, ако те харесат кучето ти може и да имаш късмет, пускай обяви, женски има, просто трябва да бъдат намерени. ;)

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни