Dog.bg Форуми : Фотогалерия на САО

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (145 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на САО

#2501 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2012 - 04:57 PM

Замбор, 5-6 години, 67кг., миналата година го внесоха от Афганистан в Таджикистан, после беше в Казахстан, а от 1-2 седмици е вече пълноправен европеец, защото ще живее в Чехия. Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2502 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 05:05 PM

браво :ba_025:
User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

#2503 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 07:48 PM

голямо куче Митак,толкова изяви и без загуба!!! страхотна придобивка,най силния в Афганистан! :ba_025: евала на Чеха
намери малко време и покажи тук шер,полвон,тигър,рамбо,паланг,туфон и наи вече кукча!

#2504 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 08:05 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 24 February 2012 - 07:48 PM, написа:

голямо куче Митак,толкова изяви и без загуба!!! страхотна придобивка,най силния в Афганистан! :ba_025: евала на Чеха
намери малко време и покажи тук шер,полвон,тигър,рамбо,паланг,туфон и наи вече кукча!

Ок, тези дни ще я свърша и тая работа.

#2505 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 08:25 PM

:ba_025:

#2506 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 07:05 AM

Показване на мнениетоdzver1, в 24 February 2012 - 04:57 PM, написа:

Замбор, 5-6 години, 67кг., миналата година го внесоха от Афганистан в Таджикистан, после беше в Казахстан, а от 1-2 седмици е вече пълноправен европеец, защото ще живее в Чехия. Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Eeee ашколсун!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2507 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 10:20 AM

Шер 11-12 години, внос от Афганистан в Казахстан, гр. Чимкент. Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2508 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 11:01 AM

Рамбо, 62кг., внос от Афганистан в Таджикистан.Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2509 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 09:41 AM

Бащата на по-горе представения Замбор Качена снимка

#2510 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 09:05 AM

Показване на мнениетоdzver1, в 26 February 2012 - 09:41 AM, написа:

Ашколсун Мите!!! За тия снимки заслужаваш благодарността на всички във форума! Аз освен че открито я изказвам, искам да помоля тия, които имат снимки на Поля, която навремето внесох и подарих на моя най-близък приятел и също голям привърженик на азиатеца Вълко, да ги публикуват за да се види невероятната и прилика със Замбор и баща му! Най-накрая се оказа че още през 93г. внасяйки Поля аз съм бил близо като идея с морфологичния тип на азиатеца, а не с някакави едри кучета за бой! Браво Мите!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2511 Потребителят е офлайн   siom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 February 2012 - 08:12 PM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 27 February 2012 - 07:05 AM, написа:

Ашколсун Мите!!! За тия снимки заслужаваш благодарността на всички във форума! Аз освен че открито я изказвам, искам да помоля тия, които имат снимки на Поля, която навремето внесох и подарих на моя най-близък приятел и също голям привърженик на азиатеца Вълко, да ги публикуват за да се види невероятната и прилика със Замбор и баща му! Най-накрая се оказа че още през 93г. внасяйки Поля аз съм бил близо като идея с морфологичния тип на азиатеца, а не с някакави едри кучета за бой! Браво Мите!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
Добър вечер !!! Имам няколко въпроса към тебе Стефчо или по точно искам да изразя мнение...Не беше ли ти човека който преди известно време твърдеше тук в този форум че трябва да догонваме азиата и кангала... Не си ли ти човека търсещ основно килограмите в нашата порода...А сега правиш намеци за кила и битки...Някак си... С уважение Никола .....
User's Signature

"Патриот- това е нормалното ми агрегатно състояние!"-Николай Хайтов

#2512 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 08:17 AM

Показване на мнениетоsiom, в 27 February 2012 - 08:12 PM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 27 February 2012 - 07:05 AM, написа:

Добър вечер !!! Имам няколко въпроса към тебе Стефчо или по точно искам да изразя мнение...Не беше ли ти човека който преди известно време твърдеше тук в този форум че трябва да догонваме азиата и кангала... Не си ли ти човека търсещ основно килограмите в нашата порода...А сега правиш намеци за кила и битки...Някак си... С уважение Никола .....

За кила и за сила, за ръст да! Разбира се. Те са необходими при работата на всяко овчарско куче, от всяка порода в работата срещу хищниците и крадците. Дребните кучета нито могат да респектират, нито да спрат противник, който е сериозен. Смятам че това е ясно на всеки и че отговорих на въпроса ти. Ники, аз съм за едрите кучета и никога не съм имал други. Вярно е че при по-средните не рядко се наблюдават добри пропорции-калъп както се изразяваме между нас си, както е вярно че тези кучета трябва да се ползват в развъждането, но от тях е възможно да се произвеждат такива, но вече по-едри приплоди при подходяща селекционна работа. Всички без изключение се стремят към по-едрото куче, но някои просто с години вече сме напред-това е истината, с която не искат някои изоставащи в ръст и кила колеги. Замбор малко ли е 68кг. При това е примитив, а при такива няма особенни грижи в хранене и тнт. Нека наще станат в тия средни граници!!! А имахме такива не малко, когато аз бях млад. Тези, които говорят че по-рано не е имало едри кучета, или не знаят, или просто лъжат. Породата ни рязко издребня след развала на ТКЗС-то. Това е горчивата истина.Рила ми беше 78см в холката и 63кг. Лида ми бише 79см и 66кг. Това са текезесарски кучки от овцете! Колко мъжки кучета има с тези габарити сега. Всичко е въпрос на хранене и селекция. Аз съм най-върлия противник на кръстосването. Каквото и да говорят и то най-често хора, които са хванати в такива постъпки. :ba_025:
User's Signature

#2513 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 08:53 AM

Кг да но ефективно и работещо куче на което кг да са в плюс и само в плюс, Мите качи някоя снимка на туман дето умря,
Въпрос на лично предпочитание е какво харесва човек, кучета като тарлан - тарлашка и кунак като джафар на соколковски и сега един има младеж каракум само доказват че при вълкодавите кг не са важни колкото др качества.

#2514 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 10:01 AM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 28 February 2012 - 08:53 AM, написа:

Кг да но ефективно и работещо куче на което кг да са в плюс и само в плюс, Мите качи някоя снимка на туман дето умря,
Въпрос на лично предпочитание е какво харесва човек, кучета като тарлан - тарлашка и кунак като джафар на соколковски и сега един има младеж каракум само доказват че при вълкодавите кг не са важни колкото др качества. В бг едно кутре бок от пазарджик, баян, показа че и при тегло 40 и нещо кила може да " минава" през 20 кг по тежки от него

В целия свят и във всичко има категории. Вярно е че на съборите при преборванията има по- леки борци, които успяват да надвият по-тежки, но на световното, европейското и олимпиадата не е така защото критериите и възможностите са силно изравнени. Аз уважавам и по-неголемите и сърцати и то не по-малко, но във всичко си има "баша" и ти много добре знаеш примерно в бокса какво е тежката категория, какъв е интереса към нея сравнен с тоя при по-леките. А иначе достойни има много и при тях. А и помниш Александър Томов, Александър Карелин.
User's Signature

#2515 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 10:37 AM

Да не навлизаме в подробности заради изискванията на форума
Практиката показва че големите кг при кучетата са в повечето случеи минус
Предполагам следиш каде какво се случва и го виждаш
1 на 1000 са като топаз и курския тарлан....

#2516 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 10:58 AM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 28 February 2012 - 10:37 AM, написа:

Да не навлизаме в подробности заради изискванията на форума
Практиката показва че големите кг при кучетата са в повечето случеи минус
Предполагам следиш каде какво се случва и го виждаш
1 на 1000 са като топаз и курския тарлан....

Да, но са номер 1.
User's Signature

#2517 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 11:53 AM

А мн скоро ще стане ясно кои е N1

#2518 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 12:21 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 28 February 2012 - 11:53 AM, написа:

Че са номер едно да,верно е но като се има предвид Огромната част 90 кг мечки които са добри за снима само тези 2 песа са капка в морето но пак да кажем въпрос на лично предпочитание
А мн скоро ще стане ясно кои е N1 от тези наистина мн доказани гиганти
Не зная сещаш ли се за миналог изяви на топаз и по точно тая с др гигант туман от казакстсн,
След равностоино представяне срещу топаз и победа на топаз с лека машинация 90 кг туман има среща с 65 кг Джони... Леле леле стана работата макар че над 25 кг имаше туман отгоре
Освен че загуби туман след това и угасна ...

Гигантоманията е залитане в грешна посока, примери само аз имам много,не е само с Джоник и Туман. Относно функционалноста спрямо размера на чобанските кучета, познавам хора които са прекарали живота си в експедиции по планините на Таджикистан и Казахстан , и традиционно по тези места, чобанските кучета от кошарите са от 50 до 60 кг., рядко има и изключения, но си остават просто изключения. По тези места, има и вълци, и чакали , и мечки, НО кучетата се справят съвсем успешно и с тези си не особенно впечатляващи килограми. Бащата на моето куче е 53-53кг., но в Казахстан по понятни причини ,никой не го счита за ощетено от килограмите си куче :smile:

#2519 Потребителят е офлайн   dzver1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 01:20 PM

Това е бащата на моето куче Бай ,той е само 52-53кг., но ако познавате някой осведомен кучкар в Казахстан (особено в Южен Казахстан) гн. Попов, може да го питате дали там някой би го подценил заради килограмите му :smile: , а и да не забравя да спомена ,че той е роден и живял до 3-тата си година в кошара в района на планинското чобанско село Горного Мочи в Таджикистан, така че явно и за чобанин го е бивало с тези килограми. Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2520 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 03:31 PM

Митко даи да видим синовете в казакстан от баи защото тои там като производител постигна много не само в ринга

• (145 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни