Dog.bg Форуми : Говорилня за Туркмен Алабай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (47 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Говорилня за Туркмен Алабай

#121 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2008 - 11:36 AM

Цитат

Ако ти прави впечатление,аз за разлика от теб съвети и мнения на специалист не давам,това може да прави само признат авторитет с много опит.Така че ти си на ход,даи да видим какво си произвел,какъв велик селекционер си,колко човека които са си взели куче от теб те благославят.Направи го за да докажеш че не говориш празни приказки.Иначе честно да ти кажа простотята ти ме весели ;)
А на теб прави ли ти впечатление че и аз не давам съвети,простотии не пиша освен когато не се бъзикам с някой ;)а какво съм произвел-САО нито едно,Бок доста ;)ако те интересува прегладай темите за БОК и ще ги видиш,много рядко съм пускал снимки на  чужди кучета,нещо друго да те интересува ;D

#122 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:38 AM

А забравих обичам да ходя и по изложби ;)

#123 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 12:00 PM

Цитат

И всичко което написа си го видяла само от снимката?? :rolleyes:Абсолютно си права,всеки вее баирак,всеки е велик селекционер,ти си типичния пример за това.Успех в развъдната деиност :->),не е лошо с ванко 2 да си станете дружинка,тогава вече ще постигнете наистина отчаиващи усехи ;DКато даваш съвети и насочваш връзки покажи резултати от твои селекционни решения,за да се възхитим всички на талантати да подбираш подходящите двоики,респективно да ни очароваш и с материалния израз на твоя труд.По въпроса за това какви глави предпочита Ф.Болкунова лично,не е лошо да прегледаш изложби на които съди тя,но слушаи внимателно какво обяснява!!!!!!!!!!!!!!!!!Не вярвам да послушаш съвет ми въреки че го давам от сърце,здраве да е ;)

;D Душа, има още мноооого да учиш от специалистите!  :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 08:20 PM

Стои си в темите за БОК тогава,макар че и там предполагам си същият  специалист. ;DНаистина правилно съм отбелязал че се пънеш като петел на торище ;)

#125 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 09:19 PM

Цитат

Едно лаишко мнение:

Класика в жанра. Глава - селекционна мечта, отлично разположение на линиите. Перфектно развити скули, характерно изражение. Обемен череп, нема къде да ти се запре ръката - както казва г-жа Болкунова. Очите също много ми харесват - такива си ги представям на куче, чиито предци са бранили стоката из гадните песъкливи степи. Тъмни. Имам лека забележка към бърните - лично ги предпочитам по-стегнати. Носната гъба - типична за туркменските кучета - сочи надолу с един особен лек наклон. Перфектен постав и размер на ушите - едва ли пясък би проникнал в работна обстановка и естествена среда на обитание. Широки челюсти, дълбок разрез на устните, дебели основи на зъбите. Лека забележка към пигментацията - лични предпочитания към едноцветната и тъмната. Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. Отлична пропорционалност на формАта и съставните му. Коректно сложено тяло, спрямо размер на главата. Добре развита холка, характерна извивка на гръбначния стълб, добре разположена крупа. Лека забележка към таза - лично предпочитание за по-широки тазобедрени кости, които позволяват по-раздалечено държане на задните крайници и гарантират по-голяма стабилност. Тежестта изнесена в предната част на тялото - според мен типично за степните кучета. Без забележка към предните крайници. Добре развит гръден кош с желание към още малко дълбочина. Перфектно и желано разположение на ребрата, което предполага голяма издържливост и добре развит бял дроб. Отлично развит подвес с характерна за породата плътност и еластичност на кожата. Дължината на шията желана и пропорционална спрямо дължината на гръбначният стълб на тялото. Лека забележка към задните крайници - лични предпочитания към по широко бедро и по-остър ъгъл на бедрената кост към онази, другата отдолу /забравих й названието/. Типичен постав на опашката. Суха и възлеста мускулатура, добре развита - с лично предпочитание за малко по-замускулени бедра. Правилно построена крупа. Добре развита и подчертано замускулена поясница. Отлични ъгли на плешките. Добре развити китки /тези на брат му служат за еталон на доста селекционери/. Перфектни движения - много леки, с едно лично предпочитание за малко по-отворена задна крачка. Косъм - къс, твърд и остър. Поведение - недоверчив, бързо възпламеняем и лесно успокояем, което го прави отличен за работа в каквото и да е направление.
В сравнение със снимките на баща му бих предпочела да изчакам още две години, по мое осмотрение би го надминал в почти всяко едно отношение. Интересно ми е развитието на потомците му /особено тези от връзката Пард х Азия МартенБГ/, както по-горе казах и резултатите от теста за тазобедрена дисплазия.

Като селекционни решения също представлява интерес с лично предпочитание за внимателно подбиране на бъдещите връзки. Ако беше мой и страдах от болестта "селекционни страсти" бих избрала да го съеша с тази кучка /със забележката, че тя на тези снимки е все още доста млада/:

Та какво за поведението на това куче? Къде си му видяла реакциите, къде е тествано и що за Алабай - вълкодав е ? ;D ;D  Характер, характер се иска за тая порода не изричения писани по форумите.........  ;D ;D :huh: :o ;D ;)

#126 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:39 PM

Цитат

Цитат

Едно лаишко мнение:

Класика в жанра. Глава - селекционна мечта, отлично разположение на линиите. Перфектно развити скули, характерно изражение. Обемен череп, нема къде да ти се запре ръката - както казва г-жа Болкунова. Очите също много ми харесват - такива си ги представям на куче, чиито предци са бранили стоката из гадните песъкливи степи. Тъмни. Имам лека забележка към бърните - лично ги предпочитам по-стегнати. Носната гъба - типична за туркменските кучета - сочи надолу с един особен лек наклон. Перфектен постав и размер на ушите - едва ли пясък би проникнал в работна обстановка и естествена среда на обитание. Широки челюсти, дълбок разрез на устните, дебели основи на зъбите. Лека забележка към пигментацията - лични предпочитания към едноцветната и тъмната. Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. Отлична пропорционалност на формАта и съставните му. Коректно сложено тяло, спрямо размер на главата. Добре развита холка, характерна извивка на гръбначния стълб, добре разположена крупа. Лека забележка към таза - лично предпочитание за по-широки тазобедрени кости, които позволяват по-раздалечено държане на задните крайници и гарантират по-голяма стабилност. Тежестта изнесена в предната част на тялото - според мен типично за степните кучета. Без забележка към предните крайници. Добре развит гръден кош с желание към още малко дълбочина. Перфектно и желано разположение на ребрата, което предполага голяма издържливост и добре развит бял дроб. Отлично развит подвес с характерна за породата плътност и еластичност на кожата. Дължината на шията желана и пропорционална спрямо дължината на гръбначният стълб на тялото. Лека забележка към задните крайници - лични предпочитания към по широко бедро и по-остър ъгъл на бедрената кост към онази, другата отдолу /забравих й названието/. Типичен постав на опашката. Суха и възлеста мускулатура, добре развита - с лично предпочитание за малко по-замускулени бедра. Правилно построена крупа. Добре развита и подчертано замускулена поясница. Отлични ъгли на плешките. Добре развити китки /тези на брат му служат за еталон на доста селекционери/. Перфектни движения - много леки, с едно лично предпочитание за малко по-отворена задна крачка. Косъм - къс, твърд и остър. Поведение - недоверчив, бързо възпламеняем и лесно успокояем, което го прави отличен за работа в каквото и да е направление.
В сравнение със снимките на баща му бих предпочела да изчакам още две години, по мое осмотрение би го надминал в почти всяко едно отношение. Интересно ми е развитието на потомците му /особено тези от връзката Пард х Азия МартенБГ/, както по-горе казах и резултатите от теста за тазобедрена дисплазия.

Като селекционни решения също представлява интерес с лично предпочитание за внимателно подбиране на бъдещите връзки. Ако беше мой и страдах от болестта "селекционни страсти" бих избрала да го съеша с тази кучка /със забележката, че тя на тези снимки е все още доста млада/:

Та какво за поведението на това куче? Къде си му видяла реакциите, къде е тествано и що за Алабай - вълкодав е ? ;D ;D  Характер, характер се иска за тая порода не изричения писани по форумите.........  ;D ;D :huh: :o ;D ;)
А ти къде го видя че му направи и характеристика вече,Аз го видях на живо и видях какво може а ти къде му видя характера и реакциите та пишеш така сигорно все едно при теб е израснало :huh:стига вече сте казвали на черното бяло.

#127 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:51 PM

Цитат

Стои си в темите за БОК тогава,макар че и там предполагам си същият  специалист. ;DНаистина правилно съм отбелязал че се пънеш като петел на торище ;)
Много предполагаш и там ти е грешката,и наистина нищо не си отбелязъл и не ми давай съвети къде да стоя Сладурче гледай теб си това е достатъчно.Ако имаш нещо да покажеш покажи ако ли не просто замълчи глупости не ми се слушат ;) ;D

#128 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:51 PM

И какво точно може,да пее или да танцува?Или можеби превежда от англииски на кантонски диалект,конкурса ,,Пеи с мен" маи ще има второ издание с твое участие ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#129 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:58 PM

Цитат

И какво точно може,да пее или да танцува?Или можеби превежда от англииски на кантонски диалект,конкурса ,,Пеи с мен" маи ще има второ издание с твое участие ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Второ трето това е положението,пак ти казвам покажи Ти нещо по-добро и тогав пиши колкото искаш

#130 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:23 PM

При мен добрите вокални заложби не се толерират,тъи че не мога да съм ти полезен и да ти покажа ,,нещо по добро от това".Успех по трънливия път на музикалната кариера,надявам се,че от теб ще излезе прекрасен вокален педагог,но запомни искуството изисква жертви. :sviruka:

#131 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:31 PM

Цитат

При мен добрите вокални заложби не се толерират,тъи че не мога да съм ти полезен и да ти покажа ,,нещо по добро от това".Успех по трънливия път на музикалната кариера,надявам се,че от теб ще излезе прекрасен вокален педагог,но запомни искуството изисква жертви. :sviruka:
Мерси да ти се връща стократно ;D ;D ;D

#132 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:54 PM

Благодаря за чистосърдечното пожелание,но ще те разочаровам тъи като няма как да се сбъдне.Явно не си чел внимателно,но певческите заложби се предават по наследство и се разкриват при определени ситуации.Може би ще се учудиш,но при мен нямаме певци в родата,виж при теб рано или късно ще се прояви ценната генетика,покраи някои чувал с посадъчен матерял например. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#133 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 07:35 AM

Цитат

Благодаря за чистосърдечното пожелание,но ще те разочаровам тъи като няма как да се сбъдне.Явно не си чел внимателно,но певческите заложби се предават по наследство и се разкриват при определени ситуации.Може би ще се учудиш,но при мен нямаме певци в родата,виж при теб рано или късно ще се прояви ценната генетика,покраи някои чувал с посадъчен матерял например. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Но при мен нямаме певци-как да го разбирам това :oможе да се появят доста работи но като му дойде времето ;)понеже ти не показа твойте Убавци диалога с теб приключи,ако искаш да си пишем глупости може но на лични ;D

#134 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 10:10 AM

Ма много сте чувствителни това хората на изкуството,много бързо се засягате,да ви се чуди човек как живеете в този объркан и жесток свят. :oНали трябваше да покажеш твоите страшни алабаи плод на дългогодишна селекция,номер едно в света,а то се оказа че няма нищо ;DДо момента пишеш само глупости и се правиш на специалист,хубаво е да мечтаеш на глас,но като си сам,иначе си доста дразнещ.Като му доиде времето,твои думи ,наистина ще ти станат ясни доста неща,поне ще се проявят с пълна сила певческия талант и спринтьорските способности на рапърските алабаи :namigam:

#135 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 10:46 AM

Цитат

Ма много сте чувствителни това хората на изкуството,много бързо се засягате,да ви се чуди човек как живеете в този объркан и жесток свят. :oНали трябваше да покажеш твоите страшни алабаи плод на дългогодишна селекция,номер едно в света,а то се оказа че няма нищо ;DДо момента пишеш само глупости и се правиш на специалист,хубаво е да мечтаеш на глас,но като си сам,иначе си доста дразнещ.Като му доиде времето,твои думи ,наистина ще ти станат ясни доста неща,поне ще се проявят с пълна сила певческия талант и спринтьорските способности на рапърските алабаи :namigam:
Дрън дрън та пляс,въобще не се засягам още повече от теб ;Dкак си живеем си е наша работа не твоя,как живееш ти пък въобще не ме интересува,какво има и какво няма теб едва ли те засяга,до момента не написа нищо смислено и умно така че дразнещия май си ти ;D ;D ;D

#136 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 11:18 AM

Цитат

Така ми е удобно, инак ми е дълго.  :blink:
Не знам, а и не ме интересува кой стои зад този псевдоним. Не вземай нещата толкова навътре, ще си докараш и ти някоя болест..  ;)
Толкоз с препоръките.
B) :huh:= Отговора ти е дебилски и затова в повечето случаи отношението на другите към теб е непристойно! За да притесниш някой с думи трябва да си авторитет, другото е злост!= :- :-                                                                                                                            Въпроси:
1. Какво означава "добра снимка"?
2. Какво означава "изразена релефна мускулатура"?
3. Какво означава "азиат..еди какъв си /бел. на автора/..няма"?
4. Недостатък /примерно/ прави ли едно куче непринадлежащо към дадена порода?

Мисля че прибързваш с изводите си и подвеждаш с преценката и коментара в случая. Да видим потомците. Да изчакаме песа да завърши развитието си. Също ми е любопитно как изглежда снимката на тазобедрените му кости от чисто любителска гледна точка.
Живи и здрави!
Снимката е перфектна от нея можеш да си набавиш голям обем информация. Доста снимки не показват нищо.  ?"изразена релефна мускулатура"? Азиата не отговаря на този показател, неговата мускулатура е обемна, широка, отпусната, когато подкожната съединителна тъкан е както трябва и дебелината на кожата също изразеност или релеф ще видиш само когато на този азиат майка му е пит!!!!!!!!!!!!!! Съвкупноста от недостатъци е определяща според мен дали да бъде или да не бъде продължител на родът! Изводите, преценката, коментара са мои, а може и не само мои. Да не съм на партийно събрание, че да се съгласявам с подадените указания за еталон? На каква възраст е та да го чакаме да ни изненада с нещо? Загрубяването или завършването на пубертета при азиатите все пак не е ,,пълна промяна"!!!!!
:sedni!: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :stop: :pionercheta:

#137 Потребителят е офлайн   tigar6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 11:18 AM

Ванко нали щеше да ходиш в Смолян.Да не се отложи изложбата.
User's Signature

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.

#138 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 11:29 AM

Ще ходи в Пазарджик ,ама по късно ,за банкета ;D ;D ;D

#139 Потребителят е офлайн   tigar6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 11:37 AM

;D ;D ;D
User's Signature

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.

#140 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 12:10 PM

;D

Цитат

Та какво за поведението на това куче? Къде си му видяла реакциите, къде е тествано и що за Алабай - вълкодав е ?    Характер, характер се иска за тая порода не изричения писани по форумите.........       

А ти къде го видя че му направи и характеристика вече,Аз го видях на живо и видях какво може а ти къде му видя характера и реакциите та пишеш така сигорно все едно при теб е израснало стига вече сте казвали на черното бяло.
B) ;D

И какво може, че колкото и да питам запознати с тая порода, май никой не знае :'(  :o Светни де ;D ;D

• (47 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни