Цвят на косъм и хранене
Публикувано: 03 June 2005 - 10:42 AM
Публикувано: 03 June 2005 - 08:25 PM
1.Храни се на час.
2.Храната се държи максимум минута и се прибира веднага след това.
3.Дава се пак в определения час порцията,предвидена за нормалното хранене.
Никакво връщане към храната след "мъничко".
Всичко друго - любов,ласки ,порицания - без промяна.

Marten BG
Публикувано: 06 June 2005 - 11:03 AM
Вчера сутринта пълен отказ от храна , веднага и прибрах купата.Вечерта около 90% от вечерната дажба, държа купичката повече от 1 мин. че тя за една минута изяжда окло 10-15 гранулки много бавно се храни.Държа я докато яде щом се махне и тръгне на някъде я дигам.
Днес сутринта пак абсолютно нищо не яде.
Публикувано: 06 June 2005 - 12:12 PM
Цитат
Днес сутринта пак абсолютно нищо не яде.
Не попитах - а каква е всъщност дневната дажба?Каква е храната?
Щом яде бавно- не е гладна.
Както вече казаха - пред пълна купичка,куче от глад не умира.Само се дисциплинира.

Marten BG
Публикувано: 06 June 2005 - 12:39 PM
Ако искаш мога да напиша с какво съм я хранила до сега то е доста дълъг списък, защото и преди това го е правила този номер яде храна след няколко дена и омръзва и престава и аз я сменям:(
Публикувано: 06 June 2005 - 02:55 PM
Цитат
Наистина ли всеки ден изразходва толкова енергия,че и е необходима Хай Енерджи?
Типовете храни са различни за различните режими на работа на кучето.Предполагам че малката се саморегулира по този начин- яде колкото действително и е необходимо.В Хай Енерджи има толкова вещества,колкото да се възстанови организмът на кучето след сериозен тренировъчен/работен ден.

Marten BG
Публикувано: 06 June 2005 - 03:46 PM
Цитат
Цитат
Наистина ли всеки ден изразходва толкова енергия,че и е необходима Хай Енерджи?
Типовете храни са различни за различните режими на работа на кучето.Предполагам че малката се саморегулира по този начин- яде колкото действително и е необходимо.В Хай Енерджи има толкова вещества,колкото да се възстанови организмът на кучето след сериозен тренировъчен/работен ден.
Преди да и давам хай енерджи , това го яде от дните когато започнах да и давам само суха храна.Та преди това ядеше роял канин бебешка , и ситуацията беше същата изяжда половината си порцион на ден ако и давам само суха храна.
А иначе се движи 2 часа на ден много интензивно, а събота и неделя 4 часа някъде .
Разходжам ги в гора където има река, реката се намира в ниското и има на много места стръмни брегове, та заставам на брега и хвърлям някакъв предмет към реката, и понеже са двама става състезание кой ще хване предмета пък и реката го носи та трябва да са доста бързи и така около 20 мин. като усетя че се забавят с изкачването правя една обиколка на парка и отново 10-15 мин. хвърлям предмет .СЛед това на полянката за изсушаване на козината игра с кучета и топка, и от време на време послушание.Ако не си играя на поляната с тях започва едно ровене и правене на огромни дупки с идея за намиране на мишки , и понякога с голям успех:)
Ако храната и идва в повече то би трябвало да качва килограми което ми е идеята на мен защото е много слаба.
Публикувано: 06 June 2005 - 06:53 PM
Топси,
ако младо куче не желае да надебелее,независимо от вида храна,а само контролира теглото си,то е едно изключително балансирано и здраво куче.Нещо,което доказват и изследванията за твоята сладурана.По скоро дебело младо куче за мен си е пръв сигнал за предлразположено към болести,защото има проблем с обмяната на веществата,тоест - нарушен вътрешен баланс.
не случайно са изведени две понятия - работна и изложбена кондиция.Куче в работна кондиция няма излишни тлъстини.Това е измислено не от отглеждачите,а от хората ползуващи кучета в работа.Установили са че дебело куче е винаги болно и неспособно да работи.
И две думи за "мощно" куче.Дебело не означава мощно,дори напротив- по слабо физически.За справка - питспорта "от другата страна на луната".
Просто този "ренесансов" стил за красота(100 кг ,дебели жени опънати на платното на великите художници от 18 век) изглежда сега е завладял публиката в Шоуто за кучета.За 18-ти век това е било разбираемо,защото дебелината се е свързвала с благополучие,в общата атмосфера на голям глад( и човекоядство, или може би именно за това b) )
Е,в Тайланд няма да се оплачат от липса на последователи:)))

Marten BG
#69 Guest_стела_*
Публикувано: 07 June 2005 - 02:21 AM
Мартен, съгласна съм, че не трябва прекалено да уйдисваме на кучетата си, но за да стане едно куче такова, каквото е заложено да бъде по ген, то трябва да се храни много добре през първата година. Няма как да изяжда по една шепа на ден и да направи хубав кокал, мускули и изобщо да расте "по графика".
Публикувано: 07 June 2005 - 06:50 AM
Цитат
Съгласен съм че недостига на храна е също точно толкова поразяващ,колкото и прекомерното и количество.Търси се баланса не само в качеството на храната,но и в количеството и.Тук става въпрос за "злоядо" куче.А то става такова,ако му се дава непрекъснато повече ,храната остава до него дълго време.
Създаването на режим на хранене коригира злоядостта.В това бе идеята.
В случая,високоенергийните гранули,при обичаен режим на разходки и почивки за младия организъм дават това насищане и кучето започва да "подбира".
Всяко си е различно за себе си.Както казах - някои пълнеят от"въздуха" - каквото и да им сложим са склонни към надебеляване.За тях,считам че има известни нарушения във вътрешния баланс.Други сами си регулират приема на храна,така че да се чуствуват сити и здрави. За да преценим нашето куче дали е действително здраво,а злоядостта идва от начина на хранене,започваме стриктно да спазваме режима му,така че да елиминираме възможни други причини.
Някои развъдчици имат идея,когато се храни кучето,порцията да е в такова количество,че то след храна да остава винаги леко гладно.
А дали храната е достатъчна - е видимо от кондицията му,как расте,отговаря ли на спецификата на породата си.И това го установяват специалистите по породата.
Дискусията до тук касаеше правила за хранене,а не конкретна порода.
Поздрави,

Marten BG
#71 Guest_стела_*
Публикувано: 07 June 2005 - 08:33 AM
От седмица давам Ентерофермент, говедото вече е заоблило ъглите - беше ужасно слаб. Подскача около мен, когато стане време за хранене. Постепенно увеличавам количеството храна, страхотно съм доволна.
Публикувано: 07 June 2005 - 01:04 PM
Аз съм решила че я оставям само на суха храна без нищо друго до средата на месеца да я видя дали ще се стрестне да почне да яде.Ама май надеждите са ми много уптимистични.
Това лекарство в човешки аптеки ли да го търся или в ветеринарни магазини?
Публикувано: 07 June 2005 - 01:14 PM
Ама поне яде , пък малката вчера вечерта пак не яде нищо .Което значи цял ден никаква храна .Сутрината си изяде около 90% от сутрешното ядене.И то не с голям апетит , хапна малко след това пи вода пооглеа се и понеже нищо друго за ядене не се появи на фронта пак яде.Ще я видя довечера дали ще яде .
мога да се хвана на бас че сега ако и смена храната с каквато и да е друга пак ще яде за около 7 дни повече и после пак същото.Тя яде колкото да е жива , а не да се развива както трябва.
Сега предполагам че онези 4 кила които ги качи с голяма мъка до средата на месеца ще ги е свалила , тъкмо ребрата не стърчаха :))))))
#75 Guest_стела_*
Публикувано: 07 June 2005 - 10:25 PM
то е нещо като сухо мляко, дава се три пъти дневно по чаена лъжица заедно с храната, може и да е малко разтворено с вода. разтваряш в чашка с един пръст топла вода, сипваш върху сухата храна и бъркаш добре, с единия крак избутваш пощурялото от желание да се храни псе :) и слагаш купата на земята за незабавно унищожение. естествено, първо пробвай с по-малко количество суха храна от обикновеното. основната съставка на препарата са някакви "лифолизирани живи бактерии", което на мен хич не ми звучи апетитно, но на кучето му харесва... няма противопоказания и струва 8лв. опаковката, така че дори да не помогне на злоядата гад, поне няма да навреди.
Публикувано: 07 June 2005 - 10:43 PM
Ветеринарна аптека, ако не се лъжа, имало малко след завод Електроника в квартал Гео Милев. но дали продават такова нещо?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 June 2005 - 01:11 AM
Цитат
С други думи кисело мляко на прах b) b) , по една случайност знам, че се произвежда българско кисело мляко на таблети за заболявания, на които киселомлечната бактерия влияе добре, ама не на всеки му се ядат по 10 бурканчета кисело мляко с всичките му бактерии на ден. За да запази бактерията свойствата и жизнеспособността си, се лиофилизира - изсушаване на замразена тъкан във вакуум, при което ледът директно се превръща в пара, без да минава течна фаза.
Друг е въпросът като спреш да му даваш на животинчето тези бактерии не става ли още по-лошо. Като всяко привикване ... няма ли стомахът да се олениви? Може би бих предпочела натуралния вариант на киселото мляко.
#78 Guest_стела_*
Публикувано: 08 June 2005 - 09:43 AM
Furia, да, за покачване на апетита е - имам ужасни проблеми със злоядо псенце и съм изчела всичко, което успях да намеря, както и нашия ветеринар обърна света за различни препарати. този е най-безвреден и прост, а от употребата му мога да кажа, че е със невероятен ефект. показанията на препарата са бебешки стомашни проблеми - колики, ентерити, гастрити и т.н.
излиза малко смешно, че правя толкова реклама на някакъв препарат... аз просто казвам на Топси нещо, което успяхме да изровим с лекаря за злояди кучета. при моя пудел дава ефект, затова и предлагам да го опита. всеки сам си решава.
Публикувано: 08 June 2005 - 02:15 PM
PRODUCT Enteroferment Powder
PACKING 150 g
ACTIVE INGREDIENTS Bacilli acid. lactic.
INDICATIONS disturbances of the gastric and intestinal flora caused by diarrhoea, digestive upsets, inflammation of the gastro-intestinal tract, acute and chronic dyspepsia
SPECIES cattle, calf, pig, horse, foal, sheep, lamb, goat, piglet, dog, cat
Публикувано: 08 June 2005 - 02:26 PM
Цитат
А иначе - готов съм да се хвана на бас не само за 7,а и за 70 дни,а кучето ще бъде във форма.
Предполагам че грижата е в мен не в кучето:) Колкото и да е тъжно май на там отиват нещата.
Предполагам че големият ме е навикнал храната да се унищожава по най-бързият възможен начин, и аз имам същите претенций и към малката.
От както яде само суха храна е свалила 1.100 кг. Но си е игрива и в супер добро настроение.
Вчера вечерта изяде 50% , тази сутрин 100% , но аз и бях сипала малко по-малко:)
Но си бях една супер доволна защото май за 1 път виждам празна паничка от храна :)
При това за първи път тази сутрин имаше желание да се храни.
Големият като ме види че тръгвам за да сипвам храна се строява и почва да чака, пък малката даже понякога трябва да я викна за да доиде да се храни.
Тази сутрин и тя подмотвайки активно задник и опашка се строи да си чака яденето.