Dog.bg Форуми : лошо коте и малко куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

лошо коте и малко куче

#1 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2008 - 01:21 PM

здравейте  :blink:искам да ви попитам как да сприятеля котката с кучето ако някой е имал такъв проблем нека ми помогне котката ми е от 8 год у нас и сега с моя приятел си взехме куче -мопс но котката го съска и като мине кучето покрай него тя го закача одра го до оченцето и сега единия стой на едното легло а др на другото но в момента в който пусна кучето на замята и котката го съска :(какво да направя помогнете ми да ги сближа
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   PinK^{LaDy} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 09:44 PM

На мене като ми взеха коте имах същия проблем,но при мене котето беше малко, а кучето голямо.Кучето страшно много мразеше котки(продължава да ги мрази), но с моя писан свикна.В началото майка ми дарци кучето баща ми котката и така ги даржат едно срещу друго и им дават да се подушат.И при мен имаше леки инциденти тъй като котето беше доста диво и баща ми беше целия издран и кучо и то имаше две леки дразкотинки.Кучето почна да завижда, че има нов член в семейството и че на него също му се обръща внимание, и почна да прави номера, да не дава на котето да яде и тем подобни.Но може би след месец свикна и дори спаха заедно на едно легло и котето използваше кучето за възглавница.Ние си мислихме, че няма да свикнат заедно, но свикнаха.Просто трябва упоритост и като им давате да ядат, давайте на двете горе долу близко, но ги дръжте щото....Постепенно те ще свикнат и после няма да можете да ги отделите.Когато се разделихме с писето ми кучето ми също го преживя доста трудно.Не искаше да яде отслабна и не искаше да излиза на вън и постоянно стоеше и буквално гушкаше завивката на котето.Ще свикнат но ще трябва време.Успех.Дано успейте по скоро  :yahoo: ;)
User's Signature

Всеки Страда И Всеки Обича , А После Плаче И Дълго Мълчи.Всеки Вярва В Някого , Докато Той Не Го Нарани

#3 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 01:31 PM

Знам много случай в които котката е отгледала кучето, моят котарак е на 17 год и е отгледал 7 год. ми хъски и 2 годишното ми мъниче, в началото беше по-скоро притеснен, но свиква, сега с мъника спят заедно  и по 3-4 пъти на ден го къпе(ближе го), мисля че времето ще им помогне да се разберат, хубавото е че не си си взела едра порода куче, с малкиие повече се разбират котките  ;)Успех

#4 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 09:02 AM

о благодаря ви мн ме е страх кучето още нищо не разбира и иска да си играе с котката а тя мисли че иска да я напада и все още немога да си го взема кучето напълно в къщи сега живее при моя приятел но почти всеки ден го водим у нас за да свикнат мн ми е мъчно :'(
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 08:28 AM

Аз имам невероятни снимки с боя на моите животинки, но са много големи и немога да ги сложа. Боя е кратък, те бързо се разбират, идеята е че ако кучето ще стане по-голямо, котката ще трябва да се пази малко или много, ако като порасне е колкото нея ще спят заедно на 100 % ;)

#6 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2008 - 01:12 PM

ами кучето няма да стане по голямо от котето горе долу еднакви не те ли е било страх за очите на кучето мен от това ме е най страх :'(още не съм взела жозеф у нас
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   anew Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 03:30 PM

в началото ситуацията в нас беше същата, сега вече ги засичам дори заедно в една стая да спят, кучето на пода котката на шкафа, все още се съскат един срещу друг, но  кучето научи че котето дере и само като чуее звук от котката бяха, след това нарочно отива до нея да я дразни и така по цял ден почти, в началото и аз се притеснявах много, ама после свикнах сега даже не им обръщам внимание.. те си се разбират някак си, е стигало се е и до скимтене, ама чак фатално невярвам да стане!

#8 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 08:04 AM

благодаря ти за успокоението но най се притеснявам зещото очите на мопса се мн изпъкнали и за това сепритеснявам кучето все иска да ходи при котката и тя го съска вече незнам :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 08:23 PM

Ние в началото имахме съвсем същите опасения и мноооого ни беше страх за очичките, но не се случи нищо  :yahoo: От както са заедно не са се наранявали (само веднъж-два пъти е имало леки одрасквания по ушите на кучето, иначе нищо) -дори кучето лапа цялата глава на котрака (напомнят за хора в цирка които си пъхат главите в устите на лъвове и т.н.  ;D) Има доста теми изписани по този въпрос, можеш да попрочетеш  :blink: ;)
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 07:55 AM

благодаря ти едвали ние ще стигнем до такава степен но поне ще се радвам да не се закачат дори и да не станат приятели само котката да не го напада и това ми стига :wub: :blink:
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   laki_62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 May 2008 - 12:48 PM

преди мног години имах 10 годишна котка ,която беше господарка на дома.баща ми я глезеше и т.н.,но аз донесох от СОФИЯкученце на 40 дни-булонка.Котката ми се затвори в хола и в продължение на месец не излезе от там.След това свикнаха,спяха заедно,даже имам снимкиКАК ТЯ ГО блИЖЕ по дългата козина.Когато котката умря той ходеше и виеше в продьлжение на няколко дни.човек трябва да отделя време и на двамата за да не ревнуват.мОЙТА КОТКА бЕШЕ ЖЕНСКА и може би се обади майчинския инстинкт,предполагам.не мога да дам друг съвет,защото ти познаваш характерите им :sedni!: :kotence:

#12 Потребителят е офлайн   moonrise Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 02:57 PM

Мда много позната картинка :) Когато си взехме малко женско кученце, котаракът ми вече беше 6-7 годишен. В началото той започна много да ревнува и не пропускаше кученцето да мине до него без да му тупне по някоя лапа. Но за около година агресията от страна на котарака премина в безразличие. Не станаха големи приятели, но започнаха да се понасят. Живеят вече 4 години заедно. Кучето стана голямо колкото котарака ми. Но той е "шефа" вкъщи. Кучето ми е много игриво и понякога започва да бяга из апартамента, но котарака само го поглежда сърдито (защото му е нарушил спокойствието) и тя веднага се укротява. Има респект към него.

#13 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 07:41 AM

о искренно се надявам и при нас да стане така че мн ме е страх котката само го съска и го наблюдава докъто спи  :'(
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2008 - 09:03 AM

Здравейте :)
Прочетох темата и вярвам, че кучо и котьо ще се сближат и ще се заобичат, но искам да ви дам един съвет от мен. Кучо ако не е ваксиниран опасността да се разболее и да пренесе болестта на котето е голяма. ( имам такъв случай и котето ми умря  :'( )
Ако видите котето или кучето унило и да няма апетит или въобще нещо да ви се струва не както трябва, водете ги на лекар незабавно!!!
Пожелавам ви успех и дано да се заобичат по-скоро, че да спрат притесненията ви :)

#15 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 10:33 AM

кучето има всички ваксини така че дано няма такива неща благодаря много за съвета дано наистина свикнат
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 12:45 AM

Ше свикнат, повече търпение и любов. ;)
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#17 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 10:06 AM

търпение имам няма начин но дано по бързо да свикне котьо че е пълна лудница в къщи :angry:
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни