Dog.bg Форуми : Упорито разстройство при куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Упорито разстройство при куче

#21 Потребителят е офлайн   tonytanev Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2010 - 10:30 AM

zdraveite na vsi4ki az sam tony tanev.imam nemska ov4arka na 3,5 meseca,no postoqnno sere rqdko..nie go hranim s konserwi,granuli i bulon ot pile6ko(nqma kosti).smeswame tezi tri ne6ta i mu gi dawame.ku4etomi qde mnogo i e malko s nadnormeno teglo no weterinarq kaza 4e ne e problem.molq pi6ete mi na toni_tanev96@abv.bg ili tuk no ne znam koga 6te sedna na kompa pak.pls pi6ete
\

#22 Потребителят е офлайн   buttinsky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2014 - 12:57 PM

И нашето куче най-редовно е с разстройство.
Вече излекувахме едно разстройство и само след седмица пак е рядко акото.
Не я храним с човешка храна. Досега беше на Роял Канин за малки кученца от нейната порода. После минахме на Taste of the Wild.
Нарочно смесвахме храните, за да свикне стомахчето й и уж свикна, но.... от няколко дни пак дриска.
Разбрах от мъжа ми, че яла от някакъв хляб, оставен в кучешката градинка при една от разходките и след това дори не искаше веднага да си яде от нейната храна. Не знам дали не е бил развален, първо даже се уплашихме да не е отровен, но вече минаха няколко дни, и единственият проблем е рядкото ако.
Пробвахме с оризова вода, локна си малко, но като цяло не й харесва вкуса и се дърпа. Оризът съвсем пък не иска да го яде.
Един съсед твърди, че точно от кучешките храни можело да е разстройството, защото неговото куче правело такава реакция ( хранел го бил иначе с филии с пастет :dh_188: )

#23 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2014 - 02:50 PM

Показване на мнениетоbuttinsky, в 10 February 2014 - 12:57 PM, написа:

И нашето куче най-редовно е с разстройство.
Вече излекувахме едно разстройство и само след седмица пак е рядко акото.
Не я храним с човешка храна. Досега беше на Роял Канин за малки кученца от нейната порода. После минахме на Taste of the Wild.
Нарочно смесвахме храните, за да свикне стомахчето й и уж свикна, но.... от няколко дни пак дриска.
Разбрах от мъжа ми, че яла от някакъв хляб, оставен в кучешката градинка при една от разходките и след това дори не искаше веднага да си яде от нейната храна. Не знам дали не е бил развален, първо даже се уплашихме да не е отровен, но вече минаха няколко дни, и единственият проблем е рядкото ако.
Пробвахме с оризова вода, локна си малко, но като цяло не й харесва вкуса и се дърпа. Оризът съвсем пък не иска да го яде.
Един съсед твърди, че точно от кучешките храни можело да е разстройството, защото неговото куче правело такава реакция ( хранел го бил иначе с филии с пастет Качена снимка )

Има специални храни, например на Еукануба, които са за такива чувствителни коремчета. Вашият ветеринар ще ви посъветва най-добре. Този с филиите не искам да го коментирам въобще. Няма по-лошо нещо от самонадеяното невежество.

#24 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2014 - 10:30 AM

Здравейте! Осинових куче преди три седмици от Animal Rescue.Оказа се,че има гиардия..Излекувахме я уж.правихме тест,но той продължава да има леко разстройство.Беше повече от 10 дена на интестинал на роял канин,но дори тя не го запече както трябва. :( Кучето има апетит,игриво е,пие многоооооо вода и веднага след това ходи по малка нужда. Вече и аз не знам какво му е.Дадохме му активен въглен вчера,а днес сутринта варен ориз с малко гранулки...и пак същото. Постоянната му храна е на роял канин за малки кученца...Не си позволяваме никакви други лакомства. Изпражненията нямат кръв,просто са по-редки от колкото мисля,че трябва да са...Ходи по 4-5 пъти на ден,храним го по три пъти. Ако някой е имал такъв случай,моля пишете. Кучето е на 4 месеца,мъжко.
Забравих да добавя: миризмата от изпражненията е ужасна,адски силна.Знам,че това все пак си е изпражнение,но е наистина ненормално лоша.Цвета също често е странен-кафяво-зеленикаво.:(

#25 Потребителят е офлайн   shmotz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2014 - 01:29 PM

Показване на мнениетоNero14, в 15 July 2014 - 10:30 AM, написа:

Здравейте! Осинових куче преди три седмици от Animal Rescue.Оказа се,че има гиардия..Излекувахме я уж.правихме тест,но той продължава да има леко разстройство.Беше повече от 10 дена на интестинал на роял канин,но дори тя не го запече както трябва. :( Кучето има апетит,игриво е,пие многоооооо вода и веднага след това ходи по малка нужда. Вече и аз не знам какво му е.Дадохме му активен въглен вчера,а днес сутринта варен ориз с малко гранулки...и пак същото. Постоянната му храна е на роял канин за малки кученца...Не си позволяваме никакви други лакомства. Изпражненията нямат кръв,просто са по-редки от колкото мисля,че трябва да са...Ходи по 4-5 пъти на ден,храним го по три пъти. Ако някой е имал такъв случай,моля пишете. Кучето е на 4 месеца,мъжко.
Забравих да добавя: миризмата от изпражненията е ужасна,адски силна.Знам,че това все пак си е изпражнение,но е наистина ненормално лоша.Цвета също често е странен-кафяво-зеленикаво.:(

Здравейте, поздравявам Ви за избора!

От една страна зеленият цвят и рядката консистенция на акото говорят, че още не е свикнало коремчето с новата храна, още повече ако не е правена смяната на храната постепенно...от друга е възможно и да е с по-чувствително стомахче.

Аз бих продължил още десетина дни с Роял Канина и ако няма подобрение, бих сменил храната /постепенно/ с друга за чувствителни стомахчета.

...и разбира се при проява на нещо притеснително бих се обърнал към ветеринарен лекар.

Успех!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2014 - 01:52 PM

Мерси за отговора.Аз все си мисля,че не е от храната....Тази силна миризма е ужасна,притеснява ме да няма някои друг паразит....

Показване на мнениетоshmotz, в 15 July 2014 - 01:29 PM, написа:

Показване на мнениетоNero14, в 15 July 2014 - 10:30 AM, написа:

Здравейте, поздравявам Ви за избора!

От една страна зеленият цвят и рядката консистенция на акото говорят, че още не е свикнало коремчето с новата храна, още повече ако не е правена смяната на храната постепенно...от друга е възможно и да е с по-чувствително стомахче.

Аз бих продължил още десетина дни с Роял Канина и ако няма подобрение, бих сменил храната /постепенно/ с друга за чувствителни стомахчета.

...и разбира се при проява на нещо притеснително бих се обърнал към ветеринарен лекар.

Успех!

#27 Потребителят е офлайн   shmotz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2014 - 01:55 PM

Щом имате притеснения, най-доброто лекарство е "консултация с вет" :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2014 - 03:50 PM

Поддържаме постоянен контакт с един приятел-ветеринар.Каза ни, че ще дадем пробиотици...Дано имат ефект.Каза, че кръвните изследвания не вършат работа в нашия случай. :dog:

#29 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2014 - 06:57 PM

Дано съм ви от полза - преди няколко месеца у нас имаше котенца с Гиардия. Едното се оправи чак след третия курс на лечение. Другото след четвъртия, когато смениха и лекарството. Уж дадоха по едно време отрицателна проба, уж се постегнаха и след седмица пак нещата не изглеждаха особено добре. Та така беше при нас, чак изумихме докторите.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#30 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2014 - 06:38 AM

Докладвам от вчера и днес събитията..Вчера ходихме на вет,каза ни че няма какво да е освен да сме му нарушили нещо в коремчето от хапчетата.Изписа му пробиотици,два вида...Вечерта акото му беше като вода направо,но интересното е че цял ден беше сам,а не беше ходил никъде...стиска ми се,милият. Вечерята беше ориз,варен с гранули малко. Дадох му и половин смекта-не иска да изпие цялата...На сутринта-ТА ДААААА-полу-разстройство,цвят охра,НОоооо пълно с бели точки.Така беше първите дни след като го взехме.От тогава сме го обезпариз. два пъти-през 14 дена.Отделно е бил хапчета за гиардия,след втори тест-излезе отрицателен. Въпросът ми е следния: възможно ли е кучето още да се чисти,последно му дадох хапче в събота,преди 5 дена.Тогава нямаше такива бели неща. Ваксината-последната я отлагаме вече много.Утре я бяхме планували.Може ли да се бие?

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни