Здравейте! Моля за малко помощ...
Котката ми роди преди една седмица,а вчера майка ми остановила, че има глисти и й взела хапче за вътрешно обезпаразитяване,но не от вет.клиника, а от някакъв магазин; обяснила, че котето е родило и й казали, че няма проблем- така чрез кърмата щяла да 'обезпаразити' и малките. На мен това ми прозвуча хипер тъпо! Котенцата са мн малки... ужас, мн се притеснявам!
А майка ми й е дала хапчето вече... Има ли проблем? И какво може да се направи, ако е опасно за малките? Моля ви, отговорете ми бързо, за да знам дали да хващам първия възможен автобус за вкъщи!
И как се даваха тези хапчета през 20 дена или две седмици, че все забравям?
Котка родилка с глисти
Публикувано: 17 April 2008 - 05:46 PM
Ох, БЛАГОДАРЯ ВИ! Най- искрено и от все сърце...!
Аzipyrin e хапчето, което сега са й дали. За съжаление не помня как се казва предишния препарат, с който ги третирахме, но него поне ми го дадоха във вет. клиника и не съм се притеснявала, а и тогава нямаше малки.
Мн мн Ви благодаря!
Аzipyrin e хапчето, което сега са й дали. За съжаление не помня как се казва предишния препарат, с който ги третирахме, но него поне ми го дадоха във вет. клиника и не съм се притеснявала, а и тогава нямаше малки.
Мн мн Ви благодаря!
Публикувано: 17 April 2008 - 06:22 PM
Азипирин е токсичен за животни на възраст под двадесет дни. По принцип всеки продукт съдържащ празиквантел има същата особеност. Тъй като при котките малките се заразяват от млякото се прави вътрешно обезпаразитяване и на майката и на малките на четвъртата седмица от раждането.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 17 April 2008 - 06:32 PM
Та те са на една седмица... :'( Господи... Може ли да се направи нещо?!!!!! Моля Ви кажете ми какво да правя... Колко бързо се проявяват симптомите на натровено животно при малките и ... и аз нз какво и... :huh:
Майка ми им е дала половинка от въпросното хапче... аз знам, че се дава четвъртинка..., но им го е сложила в храната (говоря в множествено число, защото имам и котарак, освен въпросната майка)... Има ли шанс да е погълнала малко и нищо да не им стане на котенцата...? :'(
Майка ми им е дала половинка от въпросното хапче... аз знам, че се дава четвъртинка..., но им го е сложила в храната (говоря в множествено число, защото имам и котарак, освен въпросната майка)... Има ли шанс да е погълнала малко и нищо да не им стане на котенцата...? :'(
Публикувано: 17 April 2008 - 08:28 PM
Спокойно. Ако е било размесено с общата храна има вероятност да се е поело прекалено бавно за да има каквато и да е било последица.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 19 April 2008 - 08:42 PM
Благодаря ви, мн! Котенцата са добре... поне за сега, но се надявам, че и за дълги години напред!
Момо, знам това, но майка ми е решила, че може да се довери на продавачката там (която въпреки вс май е ветринар) и тя й казала, че няма проблем. Аз разбрах след няколко дни за случилото се. Иначе винаги съм се допитвала до вет, разбира се!
Момо, знам това, но майка ми е решила, че може да се довери на продавачката там (която въпреки вс май е ветринар) и тя й казала, че няма проблем. Аз разбрах след няколко дни за случилото се. Иначе винаги съм се допитвала до вет, разбира се!
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +