Недоносено коте ???
Публикувано: 22 April 2008 - 01:39 PM
Публикувано: 22 April 2008 - 02:12 PM
Не се притеснявай, щом е оцеляло до сега. Явно вс органи са му добре развити.
Пък и ветеринаря може да е объркал нещо. 20-25 дена си е доста голяма разлика, за да може да оцелее котенцето... Объркал е.
Да ти е живо и здраво и да те радва!
Публикувано: 22 April 2008 - 02:12 PM
Публикувано: 22 April 2008 - 02:40 PM
Майката и бащата на котето са черни късокосмести- деца на таец /сиамец/ ? и турска ангора. Приличат на улични превъзходни, само бащата на котето има малко по-къса опашка, с чупка настрани накрая в прешленчето. Малкото бяло мишле е с по-къса от нормалното опашка и му е счупена на 2 места, като първото е още в началото и изглежда като тире, настрани е. Иначе то е жизнено и бозае постоянно. Аз го носих онзи ден пак на вет и тя каза, че е явно недоносено, но още е много малко за каквито и да е прегледи. Майката в началото не му обръщаше внимание и кърмата й дойде някъде 5-6 часа след като го роди. Но засега всичко е наред, само дето е много дребно. То и майката е дребна, а и е първо раждане.
Публикувано: 22 April 2008 - 04:30 PM
Публикувано: 22 April 2008 - 05:51 PM
Бебчето е много сладко, дано всичко с него да е наред.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 22 April 2008 - 06:16 PM
Публикувано: 22 April 2008 - 06:32 PM
Цитат
Странно, аз пък реших , че това коте твоята котка го е родила.Аз не казвам, че изхвърляш котки на улицата, но за съжаление и такива ги има.Добре сега мацата родила едно, ама другия път може и седем да роди, като пораснат ти ще ги подариш на някой, и този някой ще си има домашно родено и отгледано коте, вместо някое улично, ми то хубаво, пък тия на улицата кучета ги яли.
Съжалявам за котарака ти знам колко е тежко да изгубиш любимото животинче.
Спирам да пиша в тази тема, защото не искам да я наплювам цялата, тя си е за малкия бонбон.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 22 April 2008 - 08:45 PM
котето си е напълно нормално и родено навреме, да ви е живо и здраво ;)
Публикувано: 10 May 2008 - 08:28 PM
Вече е на 25 дни и се опитва да ходи, но още по-скоро лази. Имате ли предства кога поникват млечните зъби, защото Плъхчо още няма нито един. Но предполагам, че му никнат, защото си хапе лапичките и ги дъвче, много е смешен. Когато му пораснат ли трябва да започна да го храня?
Ето снимки:
Публикувано: 10 May 2008 - 09:41 PM
много е сладък мъника :blink:
Публикувано: 11 May 2008 - 08:37 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 16 May 2008 - 03:22 PM
Котето вече е на един месец, пораснаха му мънички зъбки и се чудя кога трябва да започна да му давам храна? Засега само суче от майката и не изпитва интерес към котешките манджи. Да го изчакам само да започне да яде от храната в купичката, или да правя опити да му давам отделно храна за малки котенца ? И още нещо- четох, че до 4-5 месец на котето е препоръчително да НЕ му се дава суха храна, дори и да е специално за малки котенца. Аз се запасих предварително с 2кг babycat и 2 кг kitten на Р.К., но засега храня само майката с тях. Кажете си мнението :blink:
Публикувано: 16 May 2008 - 05:38 PM
koTka на твое място бих започнала с ройал канин за бебета...ако му е твърда му я накисвай с малко хладка водичка или пък малко консервички за вкус (въпреки, че към консервите съм доста предубедена), но колкото да прояви интерес ще свършат работа :) Успех с малкото чоче - голям сладур е! :) Пусни някои по-актуални снимки да видим колко е порастнало бебето :)
Публикувано: 16 May 2008 - 07:06 PM
благодаря за отговорите- и да, момченце е, още на 2-3 ден като го видях бях сигурна, че е мъжко, аз поне отмалка се занимавам с котки и лесно ги разпознавам. Мисълта ми е, че на този етап- 30 дни точно днес, му давах купичка с пауч джунир, после суха храна на роял кенин за бебета и никакъв интерес. Даже стъпва в нея и изчезва, не ще и да я души ;D Сигурно му е рано, де да знам. Ако сте имали опити с бебета- котки кажете на каква възраст започват да ядат.
Обещавам още утре да кача снимки :blink:

Вход

Горе
Цитиране +