Котката и маслините :)
Публикувано: 22 April 2008 - 06:31 PM
видях, че има няколко теми, засягащи котките и валериана, но няма за маслините. Опитвали ли сте се да давате маслина на вашето коте? При мен се получи доста неочаквана ситуация- преди време както си се хранехме, едното ми коте скок и на масата. Явно беше усетило миризмата на маслини. Аз го свалих и нахоках, ама то продължаваше да мяука неистово и да се опитва да си докопа маслина. Накрая реших да му дам малко парченце и така го налапа, че се изумих. Другите ми две котки и те се наредиха. Дадох на всичките по едно парченце и другите също с голям кеф ги изядоха. Дори ми се е случвало да вадят от боклука и да дъвчат костилките от вече изядените маслини, затова веднага ги изхвърлям навън. Сходна е ситуацията и като надушат зехтин.
Като имам маслини вкъщи давам на всички по мъничко, но котарака ми направо побеснява от тях. Всички ги ядат с кеф, ама той направо се държи като надрусан и е готов ръката да ти изяде, ако още мерише на маслини. След като си хапне започва едно странно поведение, търкаляне, хващане на невидими мишки......въобще все едно е надрусан. Ефекта трае по-малко от минута. Другите котки просто ги ядат с голям апетит. Поинтерсувах се и разбрах, че и при други мои познати ефекта с маслините и котките е подобен.
Кажете какво мислите вие, опитвали ли са котките ви маслини ? ;D
Публикувано: 23 April 2008 - 10:53 AM
Публикувано: 23 April 2008 - 06:05 PM
Ма то и аз съм луда по маслините, особено по тези с бадемчето. Но тях не деля с никого ;D B)
Публикувано: 23 April 2008 - 09:00 PM
никоя от другите ми 3 котки не обича маслини :huh:
Публикувано: 24 April 2008 - 02:10 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 25 April 2008 - 12:36 PM
Цитат
Снощи установихме, че яде маруля ;D ;D ;D .
Преди няколко години имахме на село коте което ядеше диня, сини сливи и дори хартия ;D Сори за офф топика ;D

Публикувано: 26 April 2008 - 06:16 PM
Цитат
Цитат
Снощи установихме, че яде маруля ;D ;D ;D .
Преди няколко години имахме на село коте което ядеше диня, сини сливи и дори хартия ;D Сори за офф топика ;D
Старото ми коте (което не е между живите) ядеше леща, паниран карфиол и всички разновидности на коприва ;D ;D ;D
Публикувано: 28 April 2008 - 11:37 AM
Публикувано: 28 April 2008 - 12:12 PM
Цитат
но се чудя - дали не вреди на котето?
Публикувано: 29 April 2008 - 12:34 PM

Публикувано: 29 April 2008 - 01:46 PM
Публикувано: 29 April 2008 - 05:28 PM
Цитат
:sarkastichen: Е, то на котето му се е спяло. Да не искаш да си прекъсне дрямката заради някаква си маслина ;D Пробвай докато е по-бодра и тогава може да има по-голям резултат :P

Публикувано: 29 April 2008 - 07:12 PM
Тигра също обича маслини но тя си обича абсолютно всичко - краставици, домати, портокал, ябълка, чипс, хляб :rolleyes: дори яде картон и мазилка от стената :- Аз не че й давам всички тези работи но съм я пробвала ;D (мазилката и картона си ги яде сама де) и най-много обича черен хляб.

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams
Публикувано: 30 April 2008 - 07:12 AM
Публикувано: 30 April 2008 - 08:56 AM