Dog.bg Форуми : Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)

#21 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 June 2008 - 09:34 AM

Сладур сладък :wub:Благодаря за снимките :blink:
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2008 - 04:18 PM

Еха колко е пораснал

:wub:

#23 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 August 2008 - 10:58 PM

Вижте кой колко е пораснал :yahoo:

Качена снимка

Качена снимка

А е само на 4 месеца.Струва ми се доста големичък ще стане.За съжаление е силно доминантен и си позволява да хапе, ама наистина си хапе.Трябва му сериозно възпитание на тоя Тери, че като порасне ще се качи на главите на стопанките си.Той и сега се качва.А те са толкова добри и си личи , че много го обичат.Дано успеят да се справят с неговия характер.

Ама е голям сладур с тоя голям нос :wub:
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 August 2008 - 12:27 AM

Много е пораснал и става все по-красив! :blink:

#25 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 December 2008 - 06:55 PM

Тери пак търси дом :'(.Момичетата , които го осиновиха не могат да се справят с характера му.Много ми е мъчно , защото  те са наистина много свестни и много го обичат.Както споменах преди той има много доминантен характер и има нужда от обучение и възпитание , но стопанките не успяват да се справят.Той вече е около 7 месечен, тежи 30 кила и си е един голям слон.Разрушил им е целият апартамент, леглата им са на трески ,спят на наръфани дюшеци на земята, позволява си когато нещо не му изнася да ги лае и хапе.Лошото е , че те не го поставят на място когато си позволи да го направи.Той им е първо куче и те просто не могат да се справят.Може би го лигавят и му угаждат малко повече отколкото трябва, знам ли.Доста лоша реклама му направих , но трябва да се казва истината.Вярвам , че с малко по- търда ръка Тери ще влезе в правият път.Кучо иначе е много добър най- вече към други кучета.Момичетата са го били оставили при приятели в къща с двор за около седмица и там той е се е държал и чувствал много по- добре., защтова може би е по- добре да му търсим къща с двор.Тери е обезпаразитен , ваксиниран, а онзи ден беше и кастриран.Скорор ще пусна актулани снимки.Три пъти по- голям е отколкото на предишните.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 December 2008 - 07:39 PM

Не му правиш лоша реклама.
Това е едно обикновено 7 (!!) месечно куче, изпуснато от стопаните. За белите и разрушенията има начини. За възпитанието - също. Има курсове, учители. Или както се казва  - само любов не стига. Маса кучета са в подобно състояние - предават се от ръка на ръка. Други остават при стопаните си, тормозейки  ги до живот.
Грешката, както е ясно и те са го разбрали - е у тях. Не знам обаче, защо решават проблема, махайки кучето. А не се опитат да превъзпитат себе си, да научат как се възпитава куче и да имат едно чудесно съжителство с него. Което е трябвало да започнат почти от самото начало.
В момента тези момичета са "произвели" едно подрастващо куче, със съсипано възпитание и решават да прехвърлят проблема на някой друг. Проблем, създаден от тях.
В резултат ако си намери стопани при създалата се ситуация, трябва да се радваме, ако някой го вземе да го гледа на двор. Не защото кучето е лошо, а защото хората, които  са поели отговорност за него са го "съсипали". А при камарите търсещи дом, не знам кой ще се наеме с превъзпитание на такова куче. Макар че това (добре де - теориетично) не е толкова страшно.
Съжалявам, ако е досадно, но пак ще спомена чужбината. Там след като се взме куче, голям процент от хората моментално се записват на училище, заедно с песа. Защото отговорността да възпиташ домашния си любимец е една от всичките, които поемаш, когато решаваш да стане част от семейството ти. Отговорност пред обществото, в което кучето ще живее и пред бъдещето му, което става несигурно, ако не се постараеш.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 December 2008 - 07:46 PM

Цитат

Грешката, както е ясно и те са го разбрали - е у тях

Това за съжаление не мисля, че са го разбрали.И друго куче да си вземат каквото ще да е пак такова ще стане , защото ще му го позволят.Те имат желание , ако му се оправи характера да го задържат.Ще говоря с тях и ще видя какво мога да направя за да им помогна, защото не мисля, че някой би го взел с този характер и размери.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 December 2008 - 07:52 PM

Характера му ще се оправи, ако те се постараят, малък е още и няма да е толкова трудно. Да потърсят учител и курсове - има такива (потърси във Възпитание). Важно е да разберат, че те са причината, а не да си мислят, че кучето е лошо. Те са отговорни за поведението му и да не правят кучето изкупителна жертва на тяхното нежелание да разберат ситуацията.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#29 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 11 December 2008 - 09:33 AM

Ама, че гадна работа  :( Разбирам ги момичетата как са му изпуснали възпитанието......и аз го приживях, явно наистина без опит е много трудно.....ама все някак трябва да се натрупа този опит. Знам обаче, че дадат ли го, много ще съжаляват.....точно тези, които правят бели и много ни ядосват, така ни се насаждат в сърцата........
Дори да нямат възможност да ходят на училище, все ще се намери някой, който да им помогне, ако искат. Ако са съгласни мога да поговоря с тях, наистина трябва да знаят какво ще изгубят ако се разделят с куч и после колко ще боли.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2008 - 11:42 AM

Откъде са тези момичета (извинявам се ако сте писали някъде)? Не може ли някой да им помогне малко с възпитанието (не всеки може да отдели еди-колко-си пари накуп за училище), поне теоретично? Дори и да е най - дребното нещо на света и да мога да го оправя сама, пак питам. Поне съм по - уверена като знам, че има кой да помага. Може пък един разговор да помогне малко от малко, да им се кажат някои основни неща, знам ли...
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 December 2008 - 04:43 PM

Ще говоря с тях да ходя няколко пъти седмично да им помагам за обучението.Честно казано малко трудно ще намеря време, но ще се напъна.Казала съм им да четат във форума за обучение и възпитание, там има доста полезни неща.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 09:49 PM

Успех! Дано вече порастналия бебчо остане с тях!
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 14 December 2008 - 01:12 PM

На 7 месеца е 30кг.? :o Меги,моля те,пусни актуална снимка,ако имаш възможност! :blink: Момичетата явно не са и предполагали какъв голям кучо ще стане Тери :rolleyes: и явно са доста объркани,но ако наистина влизат във форума и четат,ще разберат,че с постоянство и желание се постигат чудеса  ;) За такъв приятел си струва! :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 08:26 PM

този бебчо си е цяло слонче  :blink:Да няма някой родител кавказец или каракачанец?Кой знае...

#35 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 21 December 2008 - 06:20 PM

какво става с Тери? :(

#36 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2009 - 06:32 PM

Тери много спешно си търси дом, временен или постоянен , на двор за предпочитане, при хора с по- твърда ръка , хора гледали кучета.Нямаме какво да го правим, акъл не ми побира къде да го заврем и какво ще става с него.Онзи ден е ухапал едната от стопанките си и й е спукал два кръвоносни съда.Това е станало по време на разходка когато тя се е опитала да измъкне боклук от устата му.Момичетат вече ги е стах от него и то с право.Но дотук се стигна , защото те са му го позволили.Той се смята за водач на глутницата и ги наказва за неподчинението, но просто те му го позволяват.Позволяват му да ги влачи след себе си на разходка, позволяват му да им се качва на главата буквално и да ги лае когато е недоволен.Аз все си мисля, че е поправимо все пак не е чак толкова голям.Вече съм в сесия и не , че имам много време , но поне не съм от сутрин до вечер на лекции и започвам от  други ден да ходя при него и да се опитам малко да го пообуча.Направо незнам какво да го парвим, но възможно най- скоро трябва да му намерим друго място за живеене :(.Но кой ли ще го вземе такъв...
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2009 - 07:18 PM

Меги, не го отписвай.Нали чете и за дядо Питър. И моето куче прави така.Те просто са доминиращи,а не агресивни кучета. Той е малък и с твърда ръка ще слуша. И аз му се водя по гайдата щото ме е страх от него. Но мъжа ми няма страх и му се подчинява безприкословно. Просто това куче като много други си е извоювало място на водач при  хора,които не са с твърда ръка, като мен.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2009 - 08:30 PM

Цитат

Меги, не го отписвай.Нали чете и за дядо Питър. И моето куче прави така.Те просто са доминиращи,а не агресивни кучета. Той е малък и с твърда ръка ще слуша. И аз му се водя по гайдата щото ме е страх от него. Но мъжа ми няма страх и му се подчинява безприкословно. Просто това куче като много други си е извоювало място на водач при  хора,които не са с твърда ръка, като мен.

Знам , че е точно така.Това неговото не е някаква неубоздана агресия , а точно доминантно поведение, което вярвам може да бъде пречупено.Само незнам кой ще го поиска и то скоро.То за съвсем малки кученца не се намира, а за него вече попораснал, и с тия размери и все пак лошо поведение.... :(
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2009 - 03:46 PM

Днес с lilis бяхме при Тери :(Положението е много сериозно.Тоя Тери хич не се държи адекватно.Момичетата казаха, че могат да го държат максимум седмица още...., а после?Не можем да го пуснем на улицата , та той от 2 седмичен живее в апартамент...нямаме и къде да го приберем.Просто незнам какво да правим :'(

Снимки ще побликувам като lilis ми ги изпрати.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2009 - 08:40 PM

Намерихме вариант да го дадем пазач в един автопаркинг :(Там ще бъде вързан, едва ли ще могат да го пипат , поне на първо време.Това ще бъде голям шок за него.От топлия апартамент вързан навън на студа, но нямаме друг изход :'(Ужасно ми е мъчно , че така се развиват нещата при него.... :'(Незнам какво да правя и какво друго да измисля.

Ето снимки от вчера на магарето

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »