Проблем с окото при коте
Публикувано: 02 May 2008 - 08:16 PM
Здравейте,
имам малък проблем с котенце на 15 дена. Малчугана прогледна още преди седмица, но от 3-4 дена на сам едното му оченце непрекъснато се затваря или по скоро залепва и не може да го отвори. Ако го измия лекичко с преварена вода след не повече от минутка оченцето му се отваря и всичко е наред, но заспи ли явно пак залепва и не може да го отвори после :( Дайте съвет как да процедирам от тук нататък, има ли смисъл да го водя на доктор или е нормално това за малките котенца.
Благодаря предварително!
имам малък проблем с котенце на 15 дена. Малчугана прогледна още преди седмица, но от 3-4 дена на сам едното му оченце непрекъснато се затваря или по скоро залепва и не може да го отвори. Ако го измия лекичко с преварена вода след не повече от минутка оченцето му се отваря и всичко е наред, но заспи ли явно пак залепва и не може да го отвори после :( Дайте съвет как да процедирам от тук нататък, има ли смисъл да го водя на доктор или е нормално това за малките котенца.
Благодаря предварително!
Публикувано: 02 May 2008 - 08:40 PM
Още утре ще го занеса до някой ветеринарен кабинет да го прегледат :)
А от какво може да е това, някакъв вид възпаление ли е или нещо като конюктивит? :-
А от какво може да е това, някакъв вид възпаление ли е или нещо като конюктивит? :-
Публикувано: 03 May 2008 - 11:56 AM
Д-ре, ако му се надникне в устата и не се установят рани и язвички по езика и венците може да се изключи херпесвируса нали?
Или може би конюктивита е най-най-първия симптом и е рано за язвите?
Или може би конюктивита е най-най-първия симптом и е рано за язвите?
Публикувано: 03 May 2008 - 12:47 PM
Еми сега ходих до ветеринаря и ми казаха да не се притеснявам, да му го промивам с преварена вода както правих до сега по няколко пъти на ден. Като поотраснело щяло да се оправи и да може да си отваря оченцето т.е. с две думи нищо не ми казаха :( За съжаление около нас незнам каде има друга клиника затова го водих в "101 любимци" а за там добър отзив не съм чул до сега :( А и сам съм се убедил, че докторите не са от най компетентните (поне единия), вече съм си патил с кучето ми при тях.
Незнам до колко да повярвам на поставената диагноза, но ще изчакам някой и друг ден да видим какво ще стане
Незнам до колко да повярвам на поставената диагноза, но ще изчакам някой и друг ден да видим какво ще стане
Публикувано: 03 May 2008 - 07:08 PM
Цитат
няма конюктивит "характерен" за малките котенца!!!!!!!!!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 03 May 2008 - 07:48 PM
Цитат
Говорите за калицивироза
Доколкото знам и калицивирус и херпесвирус са с еднаква симптоматика. Това ми го е казвал ваш колега.
Публикувано: 03 May 2008 - 08:28 PM
Да,наистина са с еднаква симптоматика,разлика е трудно да се направи.Пораженията върху тъканите от херпесвирусите са по-големи,от колкото при калицивироза.Херпесвирусите се срещат по-рядко,но смъртността е по-голяма.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 04 May 2008 - 07:30 PM
Цитат
Да,наистина са с еднаква симптоматика,разлика е трудно да се направи.Пораженията върху тъканите от херпесвирусите са по-големи,от колкото при калицивироза.Херпесвирусите се срещат по-рядко,но смъртността е по-голяма.
Не са с еднаква симптоматика!
При калицивирус има язви на език устни небце,може и около нокти,но не и на роговица. При херпес може да има язви на роговица.
При калици може да има засягане на стави и куцота. При херпес не.
Може и да са двата заедно обаче.......
Американската асоциоация на котешките лекари препоръчва котките да се ваксинират за калицивироза, херпесвирус и панлевкопения. За да не се чудим дали ехерпес, дали е калицивироза и да обясняваме на стопанина, че........
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +