Dog.bg Форуми : Препоръчайте вет лекар в Ловеч

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Препоръчайте вет лекар в Ловеч

#1 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 May 2008 - 08:51 PM

Моля някой да ми препоръча вет лекар, на който може да се разчита за Ловеч. Става въпрос за женска котка в село до Ловеч, която ражда 2 път и искаме да я кастрира. Бяхме говорили с лекаря в селото, който уж обеща съдействие, но докато го реализира котката забременя и отново роди. Предпочитам ако е възможно кастрацията да е с резирбируемите конци, за да не се налага да ходим отново за махане на конци, но ако няма друг начин, ще пътуваме.

И още нещо. Котенцата на майката в момента са на месец и нещо. Сучат от нея, но хапват и сами месце и гранули. Тя самата е доста изтощена и отслабнала. Не е от обикновените, а някаква съседска подобрена с по-дълъг косъм. В смисъл, малко по-"кекава" е. Кога най-рано може да се кастрира?

Благодаря на всички отзовали се.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2008 - 09:34 PM

;D невероятно изказване....

Цитат

с по-дълъг косъм. В смисъл, малко по-"кекава"

влиза в топ 10 :->)

#3 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 May 2008 - 10:08 PM

Не знам в кое влиза, ама си е чиста истина. За 2-годишния й живот, сравнявайки я с другата ни най-обикновена селска котка, тая се разболява няколко пъти. Нищо сериозно, разбира се. Но....точно кекава история. Храни се само с гранули, докато другата само с каквото си намери. Спи само вътре докато другата отново където намери. Другата живя около 7 години, виждала съм я змия да влачи, беше се била с някакво животно, та ходи седмица с изкривен врат, раждаше всяка година и беше здрава, докато съсед не я размаза с лопата, щото му изяла кюфтетата. А тази кекавата някак си не я виждам още дълги години жива. Само след 2 раждания прилича на жив скелет. А е само на 2 годиники. Та точно кекава история. Затова и сега се притеснявам как ще понесе упойка, кастрация и прочие.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 07 May 2008 - 09:13 AM

оперцията може да се извърши веднага след отбиването на малките/тоест до няколко дни/.Операцията е доста елементарна и е рутинно извършвана,така че не би трябвало да има проблеми.За съжаление не се сещам за някой колега от Ловеч,но съм сигурен,че лесно ще намерите такъв!Успех.

#5 Потребителят е офлайн   д-р Цветан Цонев Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 May 2008 - 12:20 PM

Д-р Мария Антонова 0888 611163
Д-р Пенчо Илиев 0887 739744
Ветеринарна амбулатория - Ловеч
User's Signature

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info

#6 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 07 May 2008 - 09:07 PM

Благодаря на отзовалите се вет лекари! Ще се свържа с посочените в последния пост, тъй като за други не знам. Нямам и познати в града. За кастрацията основното, което ме притеснява е, че малките все още драпат майка си да сучат. Тя им дава, има мляко. Та ако е оперирана, няма ли опасност малките да й наранят шева? Ако шева се възпали няма да можем да реагираме навреме заради разстоянието. Мисля да изчакам 2 седмици още и ще запиша час за някой уикенд, през който ще мога да я наблюдавам само през първите 24 часа.

И още нещо. Фронтлайн на малките и майката сложен след 2 седмици няма да навреди нито на едните, нито на другата, нали?
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 May 2008 - 09:17 PM

Цитат

Благодаря на отзовалите се вет лекари! Ще се свържа с посочените в последния пост, тъй като за други не знам. Нямам и познати в града. За кастрацията основното, което ме притеснява е, че малките все още драпат майка си да сучат. Тя им дава, има мляко. Та ако е оперирана, няма ли опасност малките да й наранят шева? Ако шева се възпали няма да можем да реагираме навреме заради разстоянието. Мисля да изчакам 2 седмици още и ще запиша час за някой уикенд, през който ще мога да я наблюдавам само през първите 24 часа.

И още нещо. Фронтлайн на малките и майката сложен след 2 седмици няма да навреди нито на едните, нито на другата, нали?
На майката сложете,но с малките не избързвайте.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни