Скъсани предни кръстни връзки на коляното
Публикувано: 06 May 2008 - 10:14 AM
Лечението е само оперативно,при едрите породи по-рядко се среща.
Предната/краниална/ връзка е само една и е кръстосана.
Предната/краниална/ връзка е само една и е кръстосана.

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info
Публикувано: 06 May 2008 - 06:10 PM
Потвърждение на диагнозата и операция !
Времето до оперирането не е без значение. Колкото по-рано, толкова по-добре...
Времето до оперирането не е без значение. Колкото по-рано, толкова по-добре...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 06 May 2008 - 06:40 PM
Двама лекари я прегледаха и за огромно мое съжаление са на едно мнение. Вече ми е ясно че без операция няма да минем и утре ще насрочим дата вероятно до 2-3 дни ще я оперират.
Исках и да ви попитам какви са рисковете при такива операции и какви усложнения е възможно да се получат. Аз се притеснявам как ще опазим превръзката и конците.А и доктора каза че кучето ще се възтановява 6-8 седмици, за толкова дълго време незнам как ще я опазим. Тя е тежка мноооого буйна, дори и сега въпреки че я боли бяга като луда.
Исках и да ви попитам какви са рисковете при такива операции и какви усложнения е възможно да се получат. Аз се притеснявам как ще опазим превръзката и конците.А и доктора каза че кучето ще се възтановява 6-8 седмици, за толкова дълго време незнам как ще я опазим. Тя е тежка мноооого буйна, дори и сега въпреки че я боли бяга като луда.
Публикувано: 06 May 2008 - 06:50 PM
Превръзка няма да има,а конците ще опазите като сложите яка на Елизабет.Конците се свалят на 10-12-ия ден след операцията.Ще я разхождате в началото само на повод и за кратко.А за рисковете-какво да ви кажа-зависи как ще бъде направена операцията-дали ще е успешна или не.Никой за жалост не е застрахован.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 06 May 2008 - 08:49 PM
Цитат
Само ще вметна, че не само това как е направена операцията определя рисковете.

In memoriam

Публикувано: 11 May 2008 - 07:20 PM
Здравейте отново!
Операцията на кучо беше в петък и всичко мина много добре. Още на следващата сутрин кучето беше в чудесна форма и почти не куца (аз се надявах поне първите дни сама да си пази крака но не би) и така да се каже всичко е ОК.
НО......
утре всички сме на работа и няма кои да я наглежда да не си сваля конците.Пробвахме какво ли не, превръзки и правихме, обличахме я, но нищо не остава по нея за повече от две минути(като я оставим сама) а не можахме да намерим толкова голяма яка на Елизабет, най голямата която намерих беше 20см. но не й стана. И така вариантите които ни остават са два: първият е да оставим кучето само и 10 часа да треперя дали като се прибера ще я заваря с "разпорен" крак и да тичкаме при чичо доктор да ни позакърпи или вариант втори да я взема с мен на работа и да си я наблюдавам. Та въпроса ми е удачно ли е да размотавам кучето след такава операция? От друга страна ако я оставя в къщи и си свали конците пак трябва да изминем същия път (с кола) както до работата ми защото с вета работим на една улица.
Моля ви дайте ми съвет как да постъпя.
Операцията на кучо беше в петък и всичко мина много добре. Още на следващата сутрин кучето беше в чудесна форма и почти не куца (аз се надявах поне първите дни сама да си пази крака но не би) и така да се каже всичко е ОК.
НО......
утре всички сме на работа и няма кои да я наглежда да не си сваля конците.Пробвахме какво ли не, превръзки и правихме, обличахме я, но нищо не остава по нея за повече от две минути(като я оставим сама) а не можахме да намерим толкова голяма яка на Елизабет, най голямата която намерих беше 20см. но не й стана. И така вариантите които ни остават са два: първият е да оставим кучето само и 10 часа да треперя дали като се прибера ще я заваря с "разпорен" крак и да тичкаме при чичо доктор да ни позакърпи или вариант втори да я взема с мен на работа и да си я наблюдавам. Та въпроса ми е удачно ли е да размотавам кучето след такава операция? От друга страна ако я оставя в къщи и си свали конците пак трябва да изминем същия път (с кола) както до работата ми защото с вета работим на една улица.
Моля ви дайте ми съвет как да постъпя.
Публикувано: 15 May 2008 - 09:21 PM
Цитат
kak e ku4kata
dano da se opravi barzo iskreno i go gelaq samo deto na tvoq vet mu nqmam vqra mnogo e komersialen i raboti s kofti lekarstva vsa6nost koi e toi
dano da se opravi barzo iskreno i go gelaq samo deto na tvoq vet mu nqmam vqra mnogo e komersialen i raboti s kofti lekarstva vsa6nost koi e toi
И освен това, в този форум се пише на кирилица.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 May 2008 - 09:23 PM
Цитат
kak e ku4kata

In memoriam