Често уриниране и безпокойство
Публикувано: 07 May 2008 - 12:11 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 10:45 AM
Публикувано: 08 January 2010 - 03:56 PM
Имам куче със струвитни камъни в пикочния мехур. Третирано е многократно с антибиотици, антибиотикограмата е пълна с красиви R почти навсякъде. Като цяло проблемите повечето пъти са идвали от стафилококи, но изследванията са вадили и ешерихия, клебсиела, ентерококи, стрептококи и т.н... В крайна сметка се взе решение да се спре с антибиотиците, да мине курс анаста, Имунофан, АСП, и да се премине към симптоматично лекуване, т.к. явно нещо много сериозно се е разбалансирало вследствие на различните лечения.
Не мога да храня с ветеринарна храна поради цените. Животното е освен това претенциозно и рецептите за натурално хранене, които намерих за струвитни камъни са неприложими за него - и като количества /не обича да яде/ и като съдържание /не яде ориз и зеленчуци/.
За момента давам Цистон и Роватинекс /за разбиване на наличните камъни и профилактика/, както и Нишадър. Въпросите ми към любезните лекари от форума са:
1. Дали мислят, че ще подобрим положените ако преминем към НЕОРЕНАЛ вместо Роватинекс?
2. Дали имат идея за някакъв друг вариант за балансиране на PH-то на урината от Нишадъра - нещо по-удобно и лесно за даване на поносима цена?
3. Дали мога да давам и Септилин профилактично?
Публикувано: 08 January 2010 - 04:33 PM
Пастата е УроПет, ама и тя не е евтина.
PS Ако само се опитам сметна колко пари дадох за 4те вида антибиотици и за уринари храната на Хилс (майка ми храни трите си котки едновременно)... а сега съм убедена, че ако бях дала Хай Дилюшъна на РК с пастата отначало, щеше много по-малко да се се изтормози гадта, по-бързо да й мине и... за по-малко средства.
Публикувано: 08 January 2010 - 04:39 PM
Въпроса е, че трябва не само да се разбият наличните камъни, но и да предотвратим създаването на нови, както и да се проведе някаква профилактика за инфекции и да се подобри баланса на Ph-то... Сложно...
Помогнете, доктори, молим ви.
Публикувано: 08 January 2010 - 04:57 PM
ако е Ешерихия е пиелонефрит (съпроводено с асиметрия на б.), ако е стрепто-, стафилококи е гломерулонефрит (промяна в ехогенността)...
Възрастта!? Изследвания на утайка?....Не е ясна изобщо картината за мен специално. Съжалявам!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 08 January 2010 - 05:05 PM
Единственото нещо, което продължава да озадачава лекарите е някаква особеност на формата на кръвните телца /мисля, че овални и издължени се забелязват/. Кучето е женско, раждало, последното му разгонване беше отново предшествано от течение типично за хроничния й проблем. Цитонамазките не отчетоха изобщо делене на клетките, ако това има някава връзка...
Споменавам го, защото дълго време тя беше лекувана за метрити, а не за проблеми на пикочната система. И сега ултразвукът показва леко удебеляване на стената на матката. Няма особености в пиенето и уринирането. Но се забелязва, че кучето определено чувства някакъв дискомфорт, макар и не болка.
Публикувано: 08 January 2010 - 06:41 PM
Какви антибиотици са ползвани и колко време?
За жалост аз нямам опит с ползваните от вас лекарства,за това не мога да видам съвет относно тях.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 09 January 2010 - 01:47 PM
Да,аз също исках да попитам за това,защото се замислих,че ако не е взета с катетър,може да има вторично замърсяване с бактерии.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 09 January 2010 - 11:35 PM
Взимали сме урина с катетър, под упойка, преди около 2г. За жалост не са ми дали изследването на урината от Стара Загора, за да ви кажа стерилната проба какво даде, съжалявам.
Но бактериите, които изброих са намирани на различни места /пропуснала съм да обясня/ - кучето имаше кожни проблеми, после секрет от очите и ушите, влагалището и т.н. Нито един от проблемите не е бил изострен или доведен до някаква крайност - ловили сме ги на мига, само дето всеки път микробиологията показва различна бактериална инфекция.
Антибиотиците са огромен набор - наистина огромен. Мисля, че над 10 вида. Става въпрос за интервенции в продължение на почти 2 години... докато реших, че явно има някаква грешка в подхода.
Всъщност диетата на кучето беше главно месна (с кашкавал/сирене, рибено масло и витамини на Вейкс) преди да премине на гранули Ориджин. Дали няма някаква грешка, защото диетите, които ми препоръчаха лекарите и намерих онлайн бяха с ниско съдържание на белтъчини.
Да поясня, защото не съм се изразила ясно - кучето, по моето скромно мнение, страда от някакъв странен дисбаланс и липса на имунна защита към различни бактерии, които се забавляват ту тук - ту там. Конкретния ми въпрос е свързан с камъните, т.к. те вероятно му причиняват дискомфорт.
Дали все пак не бихте ми дали идея за тях? И за Ph-то в урината?

Вход

Горе
Цитиране +