Dog.bg Форуми : Жако

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Жако

#1 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 May 2005 - 05:22 PM

Качена снимкаКачена снимка
Прочетох статия за това папагалче и много го харесах.....Голям интелект...дълъг живот-много големи симпатяги, какво да кажа.Майка ми се влюби в тях и отиде до магазина на Солунска...600лв(божкее) bl)
Папагалите имат ли родословие?;-) Или поне паспорт който да ти казва от къде е и на колко е години??
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#2 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 08:01 AM

Трябва да има пръстен, на който да е отбелязана годината на излюпване. Но най-често пръстен няма. Съвсем младите папагали имат кафеникаво-сиво оперение, което след първото линеене (губо около и след 6мес. възраст) придобива характерния цвят на възрастните птици. Освен това ириса на очите в най-ранна възраст е тъмно кафяв, около 6мес. пепеляво-сив, след това сиво-жълт, след това придобива оранжев отенък; към края на първата година очите са бледо-жълти на цвят. След 3-4 годишна възраст цвета избледнява съвсем, и ириса е вече много много бледо-жълт, нещо като цвят "слонова кост".
Т.е.: сиво-кафеникава птица с тъмни очи- пиле под 6м.; пепеляво-сив папагал с жълти или светло-жълти очи- възраст около 1год. (най-благоприятна за покупка); пепеляво сив с много светли, почти бели очи- над 3-4 год.
Задължително, ако ще се купува, да бъде прегледан от компетентен по папагалите ветеринарен лекар, и тогава да се плати исканата сума! Ако съвеста на продавача е чиста, не би трябвало да има проблеми.

#3 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 07:04 PM

Благодаря много за инфото...А някой да знае нещо повече за тези умни сладури?
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#4 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 08:35 PM

Какво по-точно?

#5 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2005 - 09:51 PM

виж този сайт.На мен ми се стори много интересен.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 06:46 AM

Сайта е супер!
Особенно подробно е описана аспергилозата, която за съжаление, е много актуална при папагалите отглеждани в неволя, в т.ч. и жако.

#7 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 09:00 AM

Мерси за сайта- наистина много информация съдържа....А оплешивяването на перата има ли нещо общо с тези гъбички?
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2005 - 07:29 AM

По принцип няма пряка връзка.

#9 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 09 June 2005 - 09:30 PM

Ето го и моето жако. Казва се Жади и се предполага че е момиче w)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 03:39 PM

Aуууу много е красива- я разкажи нещо за нея!не знам много за разликите между половете, но Жади е финна и може би наистина е момиче l)
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2005 - 05:33 PM

Жади е при мен от малко повече от 3 месеца, все още е недоверчива и не ми позволява да я пипам, освен по крачетата. От около месец започна да издава всевъзможни звуци, лае като куче, мяука като коте, пиука като канарче, подсвирква, пищи като аларма. Лошото е че проявява вокалните си способности сутрин при изгрев слънце и вечер при залез. Съседите започнаха вече да ми правят забележки и ми се наложи да покривам клетката и с одеало през нощтта до към 9-10 сутринта за да отложа сутрешния и концерт за по-нормално време l) От няколко дни Жади се опитва да проговори, издава едни смешни гърлени звуци, сякъш се опитва да намери къде в гърлото и е скрита човешката реч b) Храня я с разнообразна храна, най много обича фъстъци с обелките, орехи, череши, портокал, ябълка и обикновени бисквити. Опитвам се да я науча да яде всичко защото съм чела че това е много полезно за папагалите.
За разликата между половете четох че има някои белези по които може да се определи пола на кралското жако, въпреки че не се дава 100% сигурност. Единя от признаците е формата на главата, при момичетата тя е по заоблена а при мъжките е стои по ръбеста и квадратна. Формата на очите също има значение, при женските тя е кръла докато при мъжките е по-бадемовидна. По тези белези на мен Жади ми прилича повече на момиче r)

#12 Потребителят е офлайн   Apacs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 08:55 AM

Привет на форума.
Жакото е една чудесна птица, но за съжаление, все още не мога да се реша да си купя. Пари, време и т.н. Имам приятел с жако и всеки път, когато му отида на гости и чуя телефонен звън, посягам към слушалката, но уви. Отново е жакото. Имитира и други звуци,и казва около 10-15 думи. Обаче от известно папагала си скубе червените пера от опашката и когато те отново пораснат, пак ги отскубва. Сега е без нито едно червено перо. Някой може ли да изкаже мнение, защо така се обезперява този папагал?
Ще съм Ви благодарен.

#13 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 09:10 AM

Не че имам кой знае какъв опит но това е май доста често срещано при домашните папагали.И макаото го прави тоя номер, и жакото- и този папагал с перчема(излезна ми името от главата).За макаото бях чувала че се води за психически проблем bl) Незнам при жакото как е.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 11:32 AM

Цитат

Привет на форума.
Жакото е една чудесна птица, но за съжаление, все още не мога да се реша да си купя. Пари, време и т.н. Имам приятел с жако и всеки път, когато му отида на гости и чуя телефонен звън, посягам към слушалката, но уви. Отново е жакото. Имитира и други звуци,и казва около 10-15 думи. Обаче от известно папагала си скубе червените пера от опашката и когато те отново пораснат, пак ги отскубва. Сега е без нито едно червено перо. Някой може ли да изкаже мнение, защо така се обезперява този папагал?
Ще съм Ви благодарен.

И аз имах едно жако което се скубеше, не само по опашката но и перцата по гърдите си беше оскубал когато го взех. Преместих го в по-обширна клетка заедно с Жади, сложих им вътре люлка, играчки, клонки, всеки ден нещо ново, и то престана да се скубе и след около 2 месеца му пораснаха нови червени пера на опашката и перцата по гърдичките му се позагладиха. Когато един папагал се скубе, значи че е нещастен и му е скучно, трябва да му се осигурят повече занимания, по-просторна клетка в която да може да се движи и играчки които да разрушава.

#15 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 06:31 PM

Цитат

трябва да му се осигурят повече занимания, по-просторна клетка в която да може да се движи и играчки които да разрушава

Супер! r) l)
Я кажи Жади какви звуци имитира и знае ли някакви думички?
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Jadi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 07:52 PM

Цитат

Я кажи Жади какви звуци имитира и знае ли някакви думички?

Жади пиука, свирка, църка, лае, мяука, а от известно време казва Коко. Това е първата и думичка. Явно и е по-лесно да произнесе Коко отколкото Жади, но се надявам някои ден да си научи името r)

Тя много обича да виси надолу с главата като прилеп и от това положение да бели кората на клона си, ето така:

Качена снимка

А също и да яде плодове, ето така:

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Apacs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 June 2005 - 09:05 AM

Привет и благодаря за мненията. Клетката на птицата на моя приятел е доста голяма и "покрива" и се отваря, като между двете части на "тавана" се поставя нова по-дълга пръчка. Разбира се, че птицата винаги има нужда от повече простаранство. Може би решението е да си вземе още едно жако. Но май има опасност двете птици да се сбият. Ако са от един пол , де. Как мислите?

#18 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 June 2005 - 11:36 AM

Цитат

Привет и благодаря за мненията. Клетката на птицата на моя приятел е доста голяма и "покрива" и се отваря, като между двете части на "тавана" се поставя нова по-дълга пръчка. Разбира се, че птицата винаги има нужда от повече простаранство. Може би решението е да си вземе още едно жако. Но май има опасност двете птици да се сбият. Ако са от един пол , де. Как мислите?

За жако не зная, имам опит с амазона. Един приятел гледаше амазони - живееха в огромна клетка, мъжки и женски от малки. И като пораснаха, нещо женската не хареса мъжкия и само го биеше и му скубеше перета. Наложи се да бъдат разделени ... така мъжкия се озова при мен. Малко са странни, трябва да се харесат, за да направят двойка, почти като при хората r)

#19 Потребителят е офлайн   Igor Икона

Публикувано: 26 June 2005 - 11:42 PM

EEeee,hora,nai posle namerih forum za moq papagal,Jako razbira se.
Az imam Jako ot 16 godini.Az samiqt sum na tolkova,no na6te sa go kupili togava,bil e suvsem muni4uk.
Mujki e,i se kazva Joko,6te vi pratq snimki,no ne sum mu napravil hubavi do momenta.
Mojete li da dadete ideq kak da go nau4a da govori pove4e,4e na6ite ne sa se zanimavali da go u4at mnogo i znae okolo 20-30 dumi.Predimno sviruka.

#20 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 11:05 AM

20-30 думи???И не ти стига това? l)
(може ли да псува bl) l) )шегувам се, разбира се.Показвай снимки!
Само може ли да пишеш на кирилица- правила на форума.
User's Signature

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни