Жако
Публикувано: 13 March 2009 - 12:35 AM
те са ми много добри приятели и аз имам папагал от тях както и те от мен но както и да е със сигурност гарантирам че птиците са здрави аз често ходя при тях и си играя с техни птици всички са много контактни макар и да ме виждат за пръв ако искаш да ти разказвам много за тях или да ме питаш нещо ми пиши на skype: sesilia1996ще ти бъда полезна пиши ми
а и аз имам (имах) жако защото го подарих на въпросната ферма а и вече моята Жака си има малки жакчовци и съпруг най-вече :) сега си имам амазонче :)
синьочела амазоната: тя ми е от тях напълно никакви оплаквания нямам съвсем наред е всичко сега е на 8 месеца вече се опитва да говори контактно е изобщо много съм доволна
познавам много хора които са си взели папагали от тях и са доволни
ако имате да ми кажете или да ме питате нещо за тях ми пишете на skype: sesilia1996

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...
Публикувано: 13 March 2009 - 01:52 AM
jenni1989, в Feb 24 2009, 02:57 PM, написа:
Тук има инфо за тази ферма.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 March 2009 - 05:12 PM
Ето го сайта им - http://papagali-bg.com/page.php?4

Публикувано: 13 March 2009 - 06:10 PM
Публикувано: 13 April 2009 - 04:22 PM
Публикувано: 24 April 2009 - 08:30 AM
Ще ти отговоря аз въпреки, че нямам Жако. Мечтая за такъв папагал и някой ден се надявам да имам. Мога да ти кажа това онова, който иска да допълни или да ме поправи ако не е вярно.
Жакото са много интелигентни птици, които в естествената им среда живеят на ята. От тук трябва да си правиш извода, че птицата има нужда от компания и другар в лицето на собственика си, който да подхожда към нея с голямо внимание. Най-вероятно тя е взета насилствено от мястото където се е излюпила т.с. от истинския и дом - Африка, така че си представи чувствата, които бушуват в папагалското му сърчице. Папагала може да е излюпен във ферма/развъдник за папагали, тогава той ще е свикнал с хората, но пък новото място си е ново място и ще му трябва време да свикне с вас. Може би си чувал/а/ за депересиите, в които изпадат тези птици и си оскубват перцата заради стрес, ревност или нещо друго това означава, че освен умни те са и много чувствителни. Грижите, които трябва да поемете около храна, почистване на клетка и т.н. не са кой знае какви, но без да седнеш лично да се информираш, или поне шефа ти да обясни за папагала няма да стане.
Личното ми мнение е, че не бих гледала никакво животно в офис. Да поемеш грижите за някой друг, като му ограничаваш свободата и му налагаш своите привички и норми е малко или много отговорност.
Късмет в новото начинание !
Публикувано: 31 May 2009 - 09:58 AM
Търся човек който има възможност да се грижи за него, тъй като аз изпитвам затруднение.
Додо е много любвеобилен, и забавен, все още не говори понеже е малък още, но имитира много звуци.
Цената на папагала с кафеза и стойката е 2500лв.

Dushko dobrodushko
Публикувано: 09 September 2009 - 07:12 PM

Публикувано: 10 September 2009 - 04:22 PM

А, да! Супер тъпо е папагал жако д се гледа в офис. Той трябва да се пуска да лети поне по 2-3 часа на ден, иначе няма да проговори, а и това си е мъчение за птицата. А събота и неделя ще тъгува, че е сам. Може да изпадне и в депресия.
Публикувано: 17 November 2009 - 09:11 PM

Публикувано: 04 February 2012 - 12:23 AM
Публикувано: 04 February 2012 - 12:21 PM
А винаги ще има ревност м/у двете животни ако котаракът е свикнал да бъде цялата любов давана на него. Според мен щом папагала е малък котаракът ще свикне с него ако е с добър характер :)

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 04 February 2012 - 03:25 PM