Dog.bg Форуми : Жако

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Жако

#101 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2009 - 05:00 PM

ето го нашият красавец, влюбен е в Пърси, само го ухажва и му досажда, станал му е като бодигард. На другите котки не обръща никакво внимание.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#102 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 12:35 AM

Здрасти пьрво на всички!Искам да попитам за мнения относно една ферма за папагали в Хасково.По то4но за произвежданите папагали там,дали са здрави или в1обште ако някои си е копувал от тях птица да си каже мнението ще с1м мн признателна?Или ако знаете други ферми да кажете,моля!? smile.gif

те са ми много добри приятели и аз имам папагал от тях както и те от мен но както и да е със сигурност гарантирам че птиците са здрави аз често ходя при тях и си играя с техни птици всички са много контактни макар и да ме виждат за пръв ако искаш да ти разказвам много за тях или да ме питаш нещо ми пиши на skype: sesilia1996ще ти бъда полезна пиши ми

а и аз имам (имах) жако защото го подарих на въпросната ферма а и вече моята Жака си има малки жакчовци и съпруг най-вече :) сега си имам амазонче :)

синьочела амазоната: тя ми е от тях напълно никакви оплаквания нямам съвсем наред е всичко сега е на 8 месеца вече се опитва да говори контактно е изобщо много съм доволна

познавам много хора които са си взели папагали от тях и са доволни

ако имате да ми кажете или да ме питате нещо за тях ми пишете на skype: sesilia1996

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#103 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 March 2009 - 01:52 AM

Показване на мнениетоjenni1989, в Feb 24 2009, 02:57 PM, написа:

Здрасти пьрво на всички!Искам да попитам за мнения относно една ферма за папагали в Хасково.По то4но за произвежданите папагали там,дали са здрави или в1обште ако някои си е копувал от тях птица да си каже мнението ще с1м мн признателна?Или ако знаете други ферми да кажете,моля!? :)

Тук има инфо за тази ферма.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#104 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 05:12 PM

Хм, аз съм ходила май 2 пъти до този зоомагазин и птиците им са наистна страхотни - големи, красиви и добре гледани. Всъщност сега разбирам, че е ферма... :
Ето го сайта им - http://papagali-bg.com/page.php?4
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 March 2009 - 06:10 PM

Аммм да попитам тези папагали привързват ли се към стопанина си :)

#106 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2009 - 10:09 AM

когато е само един се привързва много към стопанина си а ако са два (двойка) тогава се привързват един към друг и толкова не обръщам внимание на стопаните си
User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#107 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 20 March 2009 - 02:34 PM

порпинцип да но на мен и двата ми обръщат внимание

#108 Потребителят е офлайн   cristalna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 03:52 PM

Много харесвам папагалите жако и са ми голяма мечта,но не мога да си позволя тия цени!Мъка,мъка!

#109 Потребителят е офлайн   venci_pm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 10:05 PM

Хм.. може да ви прозвуча тъпо и да ме наредите що не съм потърсил и не съм прочел цялата тема и т.н., ама някой може ли да ми каже от къде мога да си взема жако? и на каква цена мога да го намеря горе долу ?

#110 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 04:22 PM

Здравейте. Искам да попитам нещо хората, които имат опит с екзотични птици и по - специално с Жако. Има вероятност в офиса в който работя да ни оставят един папагал, за който с колежката ми трябва да поемем грижите. Стаята е широка, северно изложение, светла, но в нея има два компютъра, два монитора, два принтера, скенер и два тел. апарата. Всичко това ще пречи ли на животното? Със сигурност няма да му липсва внимание, но събота и неделя ще остава сам. До колко ще му вреди това? Моля за съвет!

#111 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 04:07 PM

Ехо? Никой ли не може да ми помогни със съвет? Шефът иска вече да носи птицата в офиса!

#112 Потребителят е офлайн   dany_girl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 08:30 AM

Здравей Elfur Didu !
Ще ти отговоря аз въпреки, че нямам Жако. Мечтая за такъв папагал и някой ден се надявам да имам. Мога да ти кажа това онова, който иска да допълни или да ме поправи ако не е вярно.
Жакото са много интелигентни птици, които в естествената им среда живеят на ята. От тук трябва да си правиш извода, че птицата има нужда от компания и другар в лицето на собственика си, който да подхожда към нея с голямо внимание. Най-вероятно тя е взета насилствено от мястото където се е излюпила т.с. от истинския и дом - Африка, така че си представи чувствата, които бушуват в папагалското му сърчице. Папагала може да е излюпен във ферма/развъдник за папагали, тогава той ще е свикнал с хората, но пък новото място си е ново място и ще му трябва време да свикне с вас. Може би си чувал/а/ за депересиите, в които изпадат тези птици и си оскубват перцата заради стрес, ревност или нещо друго това означава, че освен умни те са и много чувствителни. Грижите, които трябва да поемете около храна, почистване на клетка и т.н. не са кой знае какви, но без да седнеш лично да се информираш, или поне шефа ти да обясни за папагала няма да стане.
Личното ми мнение е, че не бих гледала никакво животно в офис. Да поемеш грижите за някой друг, като му ограничаваш свободата и му налагаш своите привички и норми е малко или много отговорност.
Късмет в новото начинание !

#113 Потребителят е офлайн   cristalna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 08:14 PM

Я ми го дайте аз да го гледам,вместо да се чудите какво да го правите! :ae_085: :ae_085:

#114 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 09:58 AM

Здравейте, имам Жако на 1,5г, което съм взела от развъдник в България. Пиленцето се казва Додо, има пръстен и е момченце ( правих ДНК текст в Америка). Има много голям кафез и стойка с 3 крачета.
Търся човек който има възможност да се грижи за него, тъй като аз изпитвам затруднение.
Додо е много любвеобилен, и забавен, все още не говори понеже е малък още, но имитира много звуци.
Цената на папагала с кафеза и стойката е 2500лв.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dushko dobrodushko

#115 Потребителят е офлайн   jokolin Икона

Публикувано: 09 September 2009 - 07:12 PM

Здравейте,всички почитатели на жаката имам жако от 1,5 години взима от ръка,но все още е много плаха и се плаши лесно.Издава всякакви звуци,но още не е прогворила,приемам всякакви съвети идеи за по бързо приобщаване.Skype jokolin.Папагала стои винаги в отворена клетка и си излиза сам.Ето и снимки малко:

#116 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 04:22 PM

Ние нашия го учим така: повтаряме му един израз 10-20 пъти вечерта. Той много внимателно слуша, и на сутринта започва да повтаря. В началото с грешки, ние го поправяме, но до вечерта го казва правилно. Но се учи само от мъжа ми, от мен не иска, само една реплика досега е научил от мен, т.е. явно си има предпочитания. smile.gif Започна да говори на около 1,5 г.
А, да! Супер тъпо е папагал жако д се гледа в офис. Той трябва да се пуска да лети поне по 2-3 часа на ден, иначе няма да проговори, а и това си е мъчение за птицата. А събота и неделя ще тъгува, че е сам. Може да изпадне и в депресия.

#117 Потребителят е офлайн   Борис Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 09:11 PM

Добър вечер на всички имам Кралско Жако от повече от 3 години. И мога да кажа че много от теориите който тук са изказани не ни се прилагат на нас. Рей си говори дори когато си е в клетката не е нужно да го пускаме за да говори или да се учи, учи се като му хареше някоя реплика или докато си говорим но никой не се занимава САМО и ученето му. Всичко става като игра, дава ни да го пипаме само на 2ма от семеиството останалите е готов да им пусне кръв без причина ако го закачат. Сега вкъщи си имаме куче, папагал и котка която е много строго следена да не се доближи до клетката още незнаеме как ще реагират. Ако някой изка съвети или помощ да пише на ЛС нямам проблем smile.gif Лека вечер на всички tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   elibubu Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 12:23 AM

Здравейте на всички добри хора, които споделят мения и отговарят на въпроси.Аз чакам да се излюпат палки папагчета Жако, за да си взема.От 2 год. гледам персийска котка на име Еди(той е много мил,не хапи,не драска,игрив е доста и толкова и е плашлив..смисъл не е свикнал някой да крещи, врещи)дали папагала ще ревнува,дали ще го хапи-котката,а и нас разбира се,ще се сближат ли ако се вземе Жако от малко и нещо което още ме вълнува има ли начини някакси да се намали врещето(вечер или рано сутрин), защото сам сигурна че ще врещи или говори като всеки едни папагал. Ако има някой подобен опит със котка и папагал нека пише, защото ако на Жакото няма да му е конфортно няма смисъл да си взимам.Благодаря предварително за отговора.

#119 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 12:21 PM

Няма как да не крещи папагал :)

А винаги ще има ревност м/у двете животни ако котаракът е свикнал да бъде цялата любов давана на него. Според мен щом папагала е малък котаракът ще свикне с него ако е с добър характер :)
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   elibubu Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 03:25 PM

Благодаря за отговора.Котарака е мил и съм гледала рибки преди 1 год., но не мисля че Еди ще иска да го хапи или нещо такова,за да ми спечели внимание.Нашето семейство пътува и за максимум 2 дена ни няма и то прес почивните дни.Ще може ли папагала да се взима с нас ?

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни