Как реагира Карла / 5,5- годишна САО, подробности - в "Отглеждане и възпитание на САО / на "пукотевици"? - Рязко обръщане към гърмежа, висока поза, ръмжене , дори понякога изправяне на задните крака, готовност "да наказва"!! Но това са само пиратки..Ако в тъмното настъпя празна полусмачкана бутилка от кока-кола, тя цялата подскача от страх! Така че проблемът не е в шума изобщо ,а в това кой "го прави" a)
А с гръмотевиците се "надлайва" всяко лято и тича по двора като побъркана... oleeee ....когато успее да се откъсне от синджира.
Страх от гърмежи
Публикувано: 15 December 2005 - 02:51 PM
Я някой да намери кучешки сайт в Ирак b) да видим има ли още живи кучета там b) или всички са починали от стрес. b) b) шегувам се.И моя лае ма след 3 пиратка му е писнало и не ги отбелязва повече d) чафи
Публикувано: 17 December 2005 - 07:22 PM
Нашата пинчерка е на три месеца много се притеснявам че идва Нова година. В Казанлък по Нова година настава военно положение .Така се гърми че блока подскача .Не знам как ще мине посрещането в къщи ще сме и се надявам Сара да не се уплаши .
Публикувано: 17 December 2005 - 08:11 PM
Колкото и да се стараем, това е почти невъзможно - да предотваратим уплахата от гърмежи! Аз как понякога се стряскам, а представям си какво му е на едно бебе-куче! Според мен няма решение. Ужасно трудно е да се "обясни" на кучето, че няма от какво да се плаши! Особено ако и стопанина се стряска лесно b)

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 17 December 2005 - 08:17 PM
Като се има предвид,че кучетата имат по развит слух от хората, представям си верно как ги чуват тея гърмежи!!!
И Леа лае ,при гърмежи лае,но не мога да кажа , че е стрсирана, или пък ,че я е страх!!! Незнам ,по принцип кучетата лаят,когато ги е страх....
но не мисля,че тя се плаши много...е странно и кви са тия странни звуци ,но дотам! r) При всяко куче,обаче си е различно!
И Леа лае ,при гърмежи лае,но не мога да кажа , че е стрсирана, или пък ,че я е страх!!! Незнам ,по принцип кучетата лаят,когато ги е страх....
но не мисля,че тя се плаши много...е странно и кви са тия странни звуци ,но дотам! r) При всяко куче,обаче си е различно!
Публикувано: 17 December 2005 - 10:51 PM
Цитат
Нашата пинчерка е на три месеца много се притеснявам че идва Нова година. В Казанлък по Нова година настава военно положение .Така се гърми че блока подскача .Не знам как ще мине посрещането в къщи ще сме и се надявам Сара да не се уплаши .
Щом от сега се притесняваш......
Правилното поведение:
Гръмне ли се правиш се, че НИЩО, АМА АБСОЛЮТНО НИШО не е станало.
Говориш си с хората, играеш си с кучето. И се правиш яко на разсеяна - кучето се влияе от стопанина.
Ако то се стресне и залае - казваш "НЕ" и подаваш друга команда или привличаш с игра. Не лакомство! Игра!
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, не я галиш или успокояваш! Думички от рода на "Уплаши ли ми те, ела на мама да те погаля." или "Няямааа страшнооо, то е далечеее" придружени с погалване или гушване САМО ЩЕ ВТЪЛПЯТ на кучето, че щом се гръмне то ще бъде гушкано и успокоявано и най-вече, ЧЕ ИМА ЗАЩО ДА СЕ СТРАХУВА!