Публикувано: 02 June 2005 - 08:39 PM
Ами да за литрите вода си спомняш правилно. Щом си чела, сигурно знаеш, че има и още доста неща, които трябва да съобразиш с тези златни рибки. те стават доста големички. Когато бях в Германия навсякъде във декоративните фонтани живееха такива. Много е забавно, защото те стават наистина огромни, не са плашлливи и са много лакоми и ако им подадеш пръст изскачат над водата и го налапват. не боли естествено, защото са риби, но е гъделичкаво и мн забавно. Определено ще ти е много весело ако си намериш такива рибки. Което обаче май е много трудно. Аз лично не съм виждала истински хубави златни рибки в Български зоомагазин.
Ако си спомням добре от един филм на ВВС, те не са просто "златни рибки" и рибока, който е на снимката е само една от разновидностите. Има още доста и всичките са много красиви. Спомням си още, че не бива да ги гледаш с други рибки, които са хищни, защото може да им изядат очите. Такава рибка видях в Германия и не беше хубава гледка.
Е, май не мога да дам отговор, откъде да си намериш рибките, но дано нещо от това ти помогне.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!