Здравейте, имам куче кокер-шпаньол на 7г.Чувал съм че тази порода има проблеми с учите и мойто куче не се измъкна :'( . Заведох го в една часна клиника във Враца,там го подстригаха и му дадоха лекарство и казаха че може и да не се оправи. Едното ухо се оправи но другото още го боли и тече секрет.Друг проблем е козината , пак порасна и вече почна да се сплъстява. Аз съм от Монтана и няма с какво да го заведа пак във Враца, нали знаете сички обичат кучето ама като трябва да се харчат пари за него не го познават, а и колата с която ходихме предния път (комби) я продадохме. В моя град има много малко ветеринари но има много добре оборудвана аптека за животни,ако може да ми препоръчте някакво лекарство.Моля ви помогнете ми не искам кучето ми да се мъчи. :'(
МОД: Заглавието е променено от модератор.
Кокер с болни уши
Публикувано: 18 May 2008 - 09:55 PM
Когато моя кокер имаше проблеми с ушите сме използвали /антибиотични капки /берлитицин.Мисля обаче за редно да се консултирате с ветеринар,преди употреба.А при козината ,когато се реше често и с подходящи четки няма сплъстяване,питайте в зоомагазина за четка за кокер/има и метални гребени с нож,идеално ще се справите със сплъстяването,но най-добре сресвайте редовно и ще имате един красив кокер! :blink:
Публикувано: 19 May 2008 - 07:57 PM
С ножица определено не става,освен ако не сте специалист в областта.Добре става с машинка за постригване,но по-мощна.Гърба се минава безпроблемно ,но при по-меката козинка на уши и коремче ще трябва и малко ножица ;D
Публикувано: 19 May 2008 - 10:23 PM
Не може в Монтана да нямате доктор с машинка! Спрете в градинката първото подстригано куче и питайте къде се предлага тази услуга. Понятие като "лекарство за уши" не съществува - трябва си преглед, понякога микробиология и конкретно лечение - иначе на принципа проба-грешка може да се лекувате до Коледа и не само това - ако заболяването стане хронично може да стигнете и до хирургията - не само че е скъпо, но и е травмиращо за кучето..
Публикувано: 21 May 2008 - 06:25 AM
Здравейте!
Извинявам се че се намесвам,но искам да попитам нещо.Имах проблем с ушите на кучето си (кокерче) и вет-а ги почисти и изписа капките които violeta.di каза - Berlicetin .Сега всичко е наред,но забравих да попитам до кога да ги слагам.Днес стават вече 4 дни,ушичките изглеждат добре и не миришат.Трябва ли да ги спирам вече или ако не трябва до кога трябва да ги слагам?
Извинявам се че се намесвам,но искам да попитам нещо.Имах проблем с ушите на кучето си (кокерче) и вет-а ги почисти и изписа капките които violeta.di каза - Berlicetin .Сега всичко е наред,но забравих да попитам до кога да ги слагам.Днес стават вече 4 дни,ушичките изглеждат добре и не миришат.Трябва ли да ги спирам вече или ако не трябва до кога трябва да ги слагам?
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +