Училище за обучение на кучета и техните водачи"ДЕЯ"гр.Пловдив
Публикувано: 09 January 2011 - 12:26 PM
Ще споделя моето скромно и непрофесионално мнение от досега ми с училище ДЕЯ.
Аз също познавам и съм ползвала услугите на Галя, а вие може би познавате Нанук-куче със силно изразена доминантна и тереториална агресия, недоверчива и недружелюбна, качества, придобити вероятно от живота на улицата.
Опитваше се да доминира и над мен. Лягаше на леглото ми и не можех с команда да я сваля от там, зъбеше се когато я миех, решех, галех, абе изобщо имах чувството, че гледам някакъв вълк. Трудно ми беше да я накарам да направи каквото и да било, което не и е на сърце. Беше постоянно озъбена-ръмжене, лаене, ухапа двама човека и другото ми куче-ей така ..., изневиделица, защото я решех, а на нея не и харесва.
Та чашата преля, и най-вече разбрах, че не мога да се справя сама-заведох я при Галя.
Беше там четири дена. Без да преувеличавам от там взех съвсем различна куче. Спря да лае, когато се радвам на другото ми животно, вече я реша без проблеми, къпя я и мия крачета, като тя ми помага и вдига крака, който мия, започна да играе с Айра. От тогава не е ухапала никой. Един куп променени дребни, и не чак толкова, неща в нея.
Галя ми показа как и кога да прилагам корекция и се придържам към това.
Превърна се за мен в най-прекрасното любвеовилно същество, чието най-голямо щастие е да бъде галено.
Не знам за дипломи и кой, как и от къде..., но съм убедена в едно-Галя е Човек с голямо сърце и невероятен подход към четирикраките и ако ми се наложи знам, че тя е човека, който ще откликне и ще ми помогне.
Публикувано: 09 January 2011 - 12:33 PM

Публикувано: 09 January 2011 - 01:47 PM

При Галя го има и то много

Публикувано: 09 January 2011 - 09:36 PM
Преди 1,6 г. тя ми повери кученце, спасено във Варна, закъсало със задомяване и тъй като трите и големи кучета+котки в малкия апартамент не са и били достатъчни, тя поела и моя Йеспър. Вчера минах покрай Младежкия хълм, където се провеждаха занятията на училище "Дея" и отново си помислих какво прекрасно време беше това, когато ходехме с Йеси на училище. Аз съм просто любител-кучкар, но мога да сравня методите на Галя с тези на други треньори, които посещавах с предишното ми куче. Удоволствие, весела игра, забавление за стопанин и куче и неусетно вътре вмъкнато обучението, без насилие, без принуда за животното, истинска магия и изграждание на здрава вътрешна връзка куче-стопанин. Йеспър и досега обезумява от радост, когато чуе гласа и. Проблемът сме ние, стопаните, които се справяме много по-зле от кучетата си, но Галя е толкова търпелива с нас и толкова добре обяснява, че това, което научих от нея, безкрайно много ми помага сега, когато се грижа и за други кучета, преди да ги осиновят.
Безкрайно много се огорчавам, когато толкова всеотдайни и чисти хора като Галя биват оскърбявани. Хора, научете се от животните си на благодарност!
Галя, огромно благодаря от нас, безкрайно те обичаме и ти се възхищаваме! Знай, че имаш много приятели, чест и гордост е за мен да те познавам!

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 10 January 2011 - 11:38 AM
По никакъв начин не се смятам за разбирач по възпитание, обучение и спорт, но със сигурност мога да кажа, че Галя е уникален за мен човек и би била единствената, на която да се доверя в много по-специални случаи.
Ходила съм в дома й и прекрасно знам какво е отношението не са на нея, но и на цялото й семейство към кучетата и още повече към бездомните такива. При тях бе кучето Сара, която беше под моя опека след като я обявиха за агресивна и попадна в Сеславци и докато не й се усмихна щастието - замина и бе щастливо осиновена в Австрия.

Мда, това страшилище беше една много страхлива и недоверчива хапла, която дори не можеше да ходи на повод.
Всъщност не знам защо давам само рижата Сара за пример, при положение че повечето по-активни потребители от раздела "Без дом" прекрасно знаят, че Галя е най-подходящия човек за всяко бездомно или бивше домашно куче, което трябва да се реабилитира и възпита. Разбира се, не мога да изкажа компетентно мнение за специализираните изпити, но смятам, че резултатите й говорят сами за себе си.
Темата наистина се омаза, не си заслужава да се коментира повече всичко това?!
Публикувано: 10 January 2011 - 12:19 PM
Публикувано: 10 January 2011 - 02:30 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 10 January 2011 - 11:40 PM
Специални поздрави за теб!
http://www.youtube.c...n_order&list=UL - оценка на екстериора
http://www.youtube.c...h?v=obN7GfDkATE - работа с фигурант
Публикувано: 12 January 2011 - 12:36 PM
Ще помоля всички,които пишат в говорилнята на ротския форум,да спрат.Безмислено е.Там самият КОКО-ко е модератор.grigo009, затова там изтриха мнението ти.
В публични скандали ,към каквито Мария ме предизвиква,нямам намерение да участвам.
Ако толкова настоява да сподели какво и как е тренирала с Бруклин,има тема за местната ни група към клуб''Сириус'' ,в която тя и аз бяхме съотборнички.
http://forum.zoomani...hp?f=89&t=10981
Всъщност проблемите на клуба е редно да се коментират тук.
http://www.sirius-bg.net/forum/
#151 Guest_navar_*
Публикувано: 12 January 2011 - 02:38 PM
Публикувано: 13 January 2011 - 09:14 AM
Публикувано: 18 January 2011 - 10:28 AM
Помните ли Неро?

Малтретиран, стресиран, уплашен, недоверчив, завързан за едно дърво, с напълно отрязани уши..... на около 6 месеца бебе.... Нямаше НИКАКЪВ шанс за осиновяване в България и много трудно за едро куче с подобни проблеми в чужбина....
http://forum.dog.bg/...83%d1%87%d0%b5/
Помните ли Мечи?

Младо кученце, блъснато от кола, едричък, тромавичък, с потрошено краче. Пълен с енергия, не знаещ какво да я прави.
Помните ли Мишо?

Куче на починал клошар. Останал сам, в студа, стресиран, страхлив и много тъжен..... Ядеше само от ръка, слаб и недоверчив...
http://forum.dog.bg/...be%d1%88%d0%b0/
Всички те са част от гостите на Галя.
Станаха контактни, разбраха радостта от живота, послушни, доверчиви, щастливи, любвеобилни и всички осиновени в чужбина и живот си живеят!

При Галя и нейната глутница всички се чувстват щастливи и специални.

Галя, благодаря ти за помощта и за това, че си ми приятел!

Публикувано: 03 April 2011 - 01:37 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 03 April 2011 - 02:46 PM
пп.Ариел,това което правя с моите кучета не е точно и само контрол.Той идва като последствие ,ако кучето има силен мотив.Работи се с инстинктите на кучето и оттам идва желанието и липсата на конфликт в обучението с мотивация.Съвсем елементарно казано-работя в посока да са повече кучета

Публикувано: 03 April 2011 - 05:17 PM
не разбирам от селекция, от дресировка, от решение на поведенчески проблеми при кучета. аз съм една заплесната коткарка, която е в състояние да разлигави всяко четириного, до което се докопа. от тази гледна точка обаче за мен конфликт с работните методи на Галя няма: там всички кучета са щастливи. няколко от животинките, до чиято съдба имах късмета да се докосна, са били при Галя и някак си, не знам как, с колко дипломи или без, ама успяваха да се променят към по-добро и когато стигаха до стопаните си бяха преди всичко щастливи и добре обучени кучета. бях и продължавам да съм свидетел на метаморфозата на Джош - Гънър, на Рошка, на Дея, на Бруно, на Мая... само за тези се сещам в момента...
Галя, хайде признай си, убедена съм, че има нещо гнило в цялата работа

п.п.: за мен най-лесното нещо на земята беше да харесам самата Галя. сега се чудя какъв повод да си намеря да й отида на гости