Училище за обучение на кучета и техните водачи"ДЕЯ"гр.Пловдив
Публикувано: 23 April 2009 - 04:08 PM
Много благодаря, Гале, страхотни са клипчетата.
Ех, какъв късмет изкара тази моя, "малка" Роберта!

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 26 April 2009 - 09:34 PM
Някои ученици ходят и на изложби:)
Ричи
http://www.youtube.c...re=channel_page
Лъки
http://www.youtube.c...feature=channel
Ричи
http://www.youtube.c...re=channel_page
Лъки
http://www.youtube.c...feature=channel
Публикувано: 19 May 2009 - 02:26 PM
Възхитена съм от работата и всеотдайността на тези хора!Невероятни сте поклон пред вас ,търпението и любовта ви към тези наше най-добри приятели.Аз отскоро съм "мама" на едно прекрасно момиченце на име Фиора и неспирам да черпя информация и хъс за работа с нея именно от вас!Благодаря ви че ви има и ужасно много съжалявам че няма училеще като вашето и тук в морската ни столица !
Публикувано: 26 May 2009 - 11:50 AM
От скоро си осинових една овчарка на 4 години (прилича на немска, но е много рунтава) и се заех сам с обучението и. Взех я от кучкарника на Плевен. В момента живея в Плевен, но съм живял в Пловдив много години. Много обичам кучето си и съжалявам, че в Плевен няма такова училище, което бих посещавал с удоволствие. Малко преди да взема да осиновя кучо Рекс си имах чистокръвна немска очварка на 4 месеца. За съжаление глътна пчела, която я ухапа и кученцето изглежда разви алергия и ми умря в ръцете. Страшно много скърбях и сега Рекс запълва поне отчасти загубата. Та въпроса ми е кажете поне как бих могъл да го обуча поне малко в началото. Проблема е, че като излезем на разходка се дърпа страшно много. Иначе е привързан към мен има ми доверие, вижда се че иска да си играе с мен, ама ако продължава така ще ми измъкне рамото :). Дайте някакви препоръки - някаква специална каишка ли, някакво специално занимание ... не знам. Даже още не смея да го пускам да потича сам. Все си мисля, че ще избяга и няма да мога да го хвана. За другите команди мисля, че само ще дойде времето като се обучим поне да вървим нормално. Но стига за мен. Прегледах цялата тема и хвала,че има такива хора. Очаквам отговори и помощ - като не може да бъда с вас телом поне да е духом :)
Публикувано: 26 May 2009 - 07:45 PM
Справочник теми по често задавани въпроси.Поразгледай тук

Публикувано: 26 May 2009 - 10:36 PM
Наистина има много информация във форума.Все пак,защото искаш конкретно да ти кажа за твоя случай ще се опитам да помогна.Доколкото разбирам куч вече е с изградени навици.Похвално,че си го осиновил.
Като за начало намери място без дразнители,примерно в полето и почни да пускаш куч на дълъг повод.Така ще си сигурен,че няма да ти избяга.Носи лакомства със себе си.Привлечи вниманието на куч и му дай лакомство.Идеята е,че щом е до теб ,получава наградка.След това привлечи вниманието му е извикване на името му.Щом реагира наградка.Следващия етап е ''ела тук''и награда.Това не е задължително да става в едно занимание.Също кучето трябва да е гладно ,за да има интерес към лакомството.
За дърпането ще ти кажа,че той искайки да стигне по-бързо до дадена целе дърпал и е успявал.Тоест за него дърпането води до успех.Техника ,която би могла да ти помогне е с набелязана цел.Примерно слагаш купа с храна на определено място/може и на двора ако имаш такъв/без дразнители.Кучето да види,че там има нещо желано от него.Хващаш го на повод и тръгвате.Щом дърпа задържаш повода и чакаш да се отпусне,ако не се случи връщаш кучето още назад.Ако се отпусне продължавате напред към целта.Идеята е да стигнете ,да вървите само ако куч не се дърпа.Като за начало не слагай много надалече целта.Стигат 10 метра.Стигнете ли до целта по начина ,който ти искаш идва наградата-купа с лакомства и голямо ''Бравоооооо''.След време,когато кучето схване идеята вкарваш и гласова команда,примерно''бавно'' или каквото ти си искаш.Когато си сигурен,че вече знае командата можеш да вкараш и корекция с повода.
Като за начало намери място без дразнители,примерно в полето и почни да пускаш куч на дълъг повод.Така ще си сигурен,че няма да ти избяга.Носи лакомства със себе си.Привлечи вниманието на куч и му дай лакомство.Идеята е,че щом е до теб ,получава наградка.След това привлечи вниманието му е извикване на името му.Щом реагира наградка.Следващия етап е ''ела тук''и награда.Това не е задължително да става в едно занимание.Също кучето трябва да е гладно ,за да има интерес към лакомството.
За дърпането ще ти кажа,че той искайки да стигне по-бързо до дадена целе дърпал и е успявал.Тоест за него дърпането води до успех.Техника ,която би могла да ти помогне е с набелязана цел.Примерно слагаш купа с храна на определено място/може и на двора ако имаш такъв/без дразнители.Кучето да види,че там има нещо желано от него.Хващаш го на повод и тръгвате.Щом дърпа задържаш повода и чакаш да се отпусне,ако не се случи връщаш кучето още назад.Ако се отпусне продължавате напред към целта.Идеята е да стигнете ,да вървите само ако куч не се дърпа.Като за начало не слагай много надалече целта.Стигат 10 метра.Стигнете ли до целта по начина ,който ти искаш идва наградата-купа с лакомства и голямо ''Бравоооооо''.След време,когато кучето схване идеята вкарваш и гласова команда,примерно''бавно'' или каквото ти си искаш.Когато си сигурен,че вече знае командата можеш да вкараш и корекция с повода.
Публикувано: 27 May 2009 - 07:19 AM
Наистина съм благодарен за отговора - ще следвам напътствията. А за често задаваните въпроси ще погледна, но искам да ви кажа, че доста изчетох от форума и както се казва
моето куче е уникално и му трябва уникален подход -затова реших да питам специалистите.

Публикувано: 27 May 2009 - 09:40 AM
Намерил си точния човек
Само да добавя и аз нещо от личен опит (Галя все забравя да напомни за това
) ....нещата стават мноооого бавно , особено с по-голямо на възраст куче, не се отказвайте , не се ядосвайте на кучето ....бавно , постепенно и с много търпение можете да постигнете всичко. Успех !

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...
Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 26 June 2009 - 07:07 AM