Dog.bg Форуми : Облайване и гонене на тичащи хора, хора с колела и вързани кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Облайване и гонене на тичащи хора, хора с колела и вързани кучета Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 May 2008 - 11:31 AM

Здравейте, търсих доста из форума но не успях да открия как да коригирам зараждащия се проблем. Всяка сутрин се разхождаме в парка с още 5-10 кучета все в млада възраст. При нас идва да си играе и едно улично, което не хапе, но има лошия навик да облайва минаващи тичащи хора, колоездачи или вързани кучета.
Лошото е, че моята девойка взе да копира от тази бездомната. Как да прекратя това поведение на моето куче ?
Дотук кучето ми знае и изпълнява командите: седни, легни, стой, ред, ела, чакай, на място /в смисъл на нейното място в къщи/, не, фу. В къщи като излае и кажа "Тихо" - спира, но навън това не работи при този нов проблем - облайване. Тази сутрин, пак се случи и 2-3 човета се стреснаха доста. Това което направих е да се скарам веднага, вързах я на повод и я карах да върви на "ред" и така 15 минути беше наказана. После я пуснах да поиграе още 10-15 минути. Очаквах да видя тичащи или с колела, за да проверя схванала ли е урока, но нямаше такива. Дали постъпих правилно ? Моля помагайте .
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#2 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 01:53 PM

Може би я е страх от колелата  ;D Моето като беше малко в началото като излезехме с мама, с нея и с колелото и го гледаше едно такова странно ... Ако имаш колело може да и го покажеш, да я заведеш до него за да види, че не е опасно  ;) А за тичаштите хора не знам...
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 02:23 PM

Maggi, не знам дали това което ще ти кажа ще работи и при вас, ама ако се появи накой по-опитен и несъгласен, ще си каже мнението. Съвсем скоро коригирахме такова поведение при едно младо куче в тукашния парк. Оплака ми се стопанката че е започнал да лае хората- тичащи, на колела, ходещи странно. Та при него си беше от страх, какъвто проблем имах и с моя, ама моят не лаеше, а се опитваше да избяга или понякога ръмжеше. Та какво направихме.. Казах и да иде в парка с кучето на каишка и да се мотка така докато не зърне в далечината човек с държание провокиращо лаенето. Като го види да започне да отвлича вниманието на кучето, дали с любимата му топка, с изпълнение на някаква команда или нещо друго- няма голямо значение. Важното е кучето да няма време да си фокусира вниманието върху обекта на облайването. Първият път бях с нея и бях хванала каишката, като се доближи едно дете на колело, кучето веднага започна да се стяга, ама аз казах "шът" и измъкнах плюскане от джоба. Докато кажа да седне, да даде лапичка и колелото ни достигна, кучето има само време да врътне главата и да регистрира колелото, ама нито излая, нито беше напрегнато.

Та те продължиха без мен и сега няма и следа от такива реакции докато тя го занимава с неговата си топка. Днес точно говорихме с нея, че сега е време вече да минат на другата част от "обучението" и да спре да обръща внимание на кучето като най-добре да иде да седне на пейка в парка и да чака да минават хората и да следи без да се напряга реакциите на кучето. Ако и при нея нещата се развият както при мен, съвсем скоро кучето и няма дори да обръща глава при среща с такива неща.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни