Хранене на кокера
Публикувано: 10 October 2009 - 06:02 PM
Публикувано: 11 October 2009 - 04:08 PM
Случвало ли ви се е на вашите кокерчета да им омръзне храната? Тара си я ядеше много лакомо до сега, но днеска нещо не я иска. Незнам дали е от топлото, защото гледам изплезила език и може и от това да е. Да и добавя ли нещо към храната? Знам че не трябва да се накисва по принцип, но ако довечера пак не я иска, мисля да и я накисна в пилешко бульонче.
Публикувано: 11 October 2009 - 08:24 PM
Случва се, често.
Не я смесвай, ако един ден не иска да яде няма да й стане нищо. Но ако види, че когато се полигави получава нещо по-вкусно, ще започне често така да иска, а това не е добре.
Ако повече от един ден не иска да яде, може да има друга причина за това, а не само каприз. особено щом досега е яла с апетит.
Не си учете кучетата на глезене, че с времето става все по-зле и по-зле, и накрая ще се чудите как да го храните балансирано. Ако може да се избягва човешка храна, опитвайте така.
Не я смесвай, ако един ден не иска да яде няма да й стане нищо. Но ако види, че когато се полигави получава нещо по-вкусно, ще започне често така да иска, а това не е добре.
Ако повече от един ден не иска да яде, може да има друга причина за това, а не само каприз. особено щом досега е яла с апетит.
Не си учете кучетата на глезене, че с времето става все по-зле и по-зле, и накрая ще се чудите как да го храните балансирано. Ако може да се избягва човешка храна, опитвайте така.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 October 2009 - 08:29 PM
Най - вероятно е било от топлото днес, тук си беше доста топло. Аз като видях, че я отказва и я вдигнах, не и я оставих, че нали уж режим имаме. Вечерта си я излапа. Ако и я бях оставила може би вечерта също щеше да се гевези. Ще видим утре как ще е.
Публикувано: 12 October 2009 - 09:55 AM
Ще си продължа с въпросите тук, че се отклонихме от темата в представянето
Значи на Joey сега като му сменя гранулите с някои от тези, които ми препоръчахте (вероятно Роял Канин), може ли да му ги смесвам с готвено? Имам предвид, сутрин да му слагам само гранули, на обед - гранули + ориз със пиле, моркови, картофки, към 4-5 следобяд пак само гранули, и вечер - същото като на обед. Като от време на време му давам за награда (например за послушание или научена команда) парченце кашкавал, кренвирш, плод и т.н
Този режим добър ли е за него? Пак да кажа, че е на 3 месеца, че станахме много бебета във форума и е голяма обърквация
Значи на Joey сега като му сменя гранулите с някои от тези, които ми препоръчахте (вероятно Роял Канин), може ли да му ги смесвам с готвено? Имам предвид, сутрин да му слагам само гранули, на обед - гранули + ориз със пиле, моркови, картофки, към 4-5 следобяд пак само гранули, и вечер - същото като на обед. Като от време на време му давам за награда (например за послушание или научена команда) парченце кашкавал, кренвирш, плод и т.н
Този режим добър ли е за него? Пак да кажа, че е на 3 месеца, че станахме много бебета във форума и е голяма обърквация
Публикувано: 12 October 2009 - 10:01 AM
Само гранулите ще са му достатъчни. /лично мнение разбира се/ Високия клас е достатъчно балансиран, че да не се нуждае от допълнитено хранене. Те имат всичко нужно. Освен това кучето ще се научи на готвено и малко по малко ще откаже гранулите, а да се готви балансирано е доста трудоемко.
За награда може кашкавал, извара, бисквитка, парче сварено пилешко, кренвирши, салами и подобни не е препоръчително.
За награда може кашкавал, извара, бисквитка, парче сварено пилешко, кренвирши, салами и подобни не е препоръчително.

Публикувано: 12 October 2009 - 10:19 AM
Ами, целта на смесването с готвено беше гранулите да му стигат за повече време (тоест да олекотя бюджета). Та, ако не е вредно, мисля да го пробвам и ако почне да отказва гранулите, ще го върна само на тях. Иначе за ориза с вареното месо, месото какво може да е? Тоест, по-скоро какво месо не трябва да му давам?
Публикувано: 12 October 2009 - 10:32 AM
Ами аз лични, за кокер, мисля, че на гранули само излиза най-евтино за това си качество. Ти хубаво ще олекотиш бюджета, ама готвеното не е балансирано. Освен това не си включваш тока, работата и прочие, което също струва пари. Аз от 5 години, че и повече като си купя на чувал храната ми излиза най-добре. Хем е по-евтино, хем е за няколко месеца /за кокер около 5/ хем си е с всички витамини и е прясня, хем е по-евтина от на килограм. По-евтино друго не ми е излизало досега.
Но пак казвам, лично мнение.
Свинско месо не е хубаво да се прекалява с него. Най-добре е пилешко и телешко.
Но пак казвам, лично мнение.
Свинско месо не е хубаво да се прекалява с него. Най-добре е пилешко и телешко.

Публикувано: 12 November 2009 - 11:00 AM
Привет на всички!Открих,че сме луди на тема орехи,направо пощурява като ги надуши,дори се е научил къде ги държим и сам се самообслужва,хвърля,хвърля докато се пропука черупката и така си ги яде.Аз му чупя,но незнам дали не е вредно,всмисъл,че орехите са доста мазни като храна,а и с теглото нещо сме дръпнали доста ,14 кг.направо щях да падна!Че за това и сега сме малко не диета
и с увеличено време за разходки.Та примерно по 1 ,2 на ден нормално ли е?

Вход

Горе
Цитиране +