Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#281 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2008 - 03:57 PM

знаеш ли,четох тук из форумите, че кучето все пак е месоядно животно и чистото вегетарианство не е мн присъщо за него. мисля, че премахването на месото изцяло от менюто не мн добра идея. но същевременно трябва да се внимава много какво месо яде. кокерските стомаси са мн чувствителни. особено към меса или месни продукти, в които има изкуствени оцветители или химия. лично аз в самото начало пробвах да готвя за Макс. така изкара половин година, но просто не бях сигурна,че давам най-доброто. вечено имаше въпрос дали не е гладен, дали пак не съм дала някои пореден боклук на пазара. а и отнема много време да готвиш. то като се почне едно смятане на калории, едно отделно готвене. но се отклоних доста. лично мое мнение е,че махането на месото от менюто може да не е най-добрата идея. аз лично не познавам болонка живяла по-малко от 15 години. имам чувството,че това са вечни животни. за мен те не са най-добрия пример. съседите ни гледат болонка, която е вече на 13 и половина и я хранят с буквално боклуци, относно грижите им за нея има критика. но това животинче е в отлично здраве и припка по стълбите, без да е кихнало както се казва през целия си живот. зеленчуците и плодовете са много полезни, макар да има списък има го някъде из форума) на такива,които не трябва да се ядат. но лично за мен, те би трябвало да бъдат добавка към дневната дажба, а не основна част. но това си е лично мое мнение.
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 September 2008 - 04:21 PM

Айде да се включа с мнения, щот за съвет не съм убедена, че ще ти хареса. Значи в никакъв случай не изключвай месото. АКО искаш да спреш гранулите най-важното в бъдещата "диета" или меню ще е месото. Няма начин да минете без него. Кучето е хищник, макар и в последствие превърнал се във всеяден вид, месото е незаменимо за него. Освен това... моето лично мнение /както повечето хора тук знаят/ е, че по-хубаво от качествената гранула няма. Аз не бих се доверила на себе си да съставям меню и да го готвя така, че да е достатъчно балансирано и да има ВСИЧКИ нужни съставки. А за по-напредналата възраст, или пътувания, или гостуване.... не си и представям как ще става с готвено. Съжалявам, че този път няма да ти помогна, както искаш, lalait, но такова е моето мнение. То е базирано на четене + опит. Много внимавай и хубаво обмислете решението.

П.п. Аз и за човешкото вегетарианство съм доста скептична  ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#283 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 04:34 PM

За човешкото вегетарианство съм умерено съгласна :) Аз по принцип ям мнооого малко месо,но от време на време просто ми се яде и не се лишавам.

Колкото до гранулите - аз ти знам мнението, но все пак реших да попитам. Авичка от както я имам се храни с Роял Канин, ти ми ги препоръча още от началото и сега си ги купуваме на едро от една ветеринарна клиника. Просто напоследък чух много лоши мнения за гранулираната храна, а понеже аз нищичко не разбирам, реших пак да се допитам, просто хората ме наплашиха. Мнениято на приятеля ми е, че кучето трябва да се храни с това, което ние ядем, и даже й поръчва храна, като седнем някъде на ресторант тримата, но аз по принцип не съм съгласна, защото знам, че имат по - чувствителни стомахчета от нас. Постигнахме някакъв баланс в крайна сметка - аз се съгласих да й се дава манджа, при положение, че аз решавам какво да й се дава и общо взето внимавам, но това не знам до колко е реално, при положение, че много малко знам за правилното хранене. Едно време бях чела в една тема тук много подробни обяснения и всъщност се ползвам от малкото спомени, които ми останаха от нея, а сега ще я прегледам пак. Любовта е малко дървен философ в това отношение, но някой ден ще ти го доведа ти да му обясняваш, аз без фактически знания не мога да споря с него ;)
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#284 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 September 2008 - 04:42 PM

Ох, само да ми падне в ръчичките този твой приятел.... И като биолог и като собственик на кокер ще го убеждавам кое е правилно и кое не е.
А сега в страни от майтапа, кой и какво ти е говорил за гранулите, че да ти премахнем съмненията?
И пак да кажа - кучето няма НИЩО общо с човека. Те са съвсем различни видове и имат коренно различни нужди от хранителни и количествени приеми. Кажи на приятеля ти, че с това поръчване на човешка храна за кучето, най-многото да му докара някоя или няколко от купищата болести, виновни за които са неправилното и недостатъчно хранене. И ако се разболее от нещо /да чукаме на дърво да не стане, но аз съм минавала и през това/ ще се сети, че не е бил прав, ама късно. Моят съвет е пак да премислиш за готвеното, още повече че сама казваш, че нямаш нужните знания по темата. Аз никога не бих се престрашила да забърквам манджи, струва ми се адски сложно и само леко объркване на съставки и грамажи може да е вредно за кучето. ДОкато гранулите можеш да четеш, да те съветват, кои са най-добри, кои имат повече зеленчуци, кои са с по-малко консерванти и прочие.... В крайна сметка кучето е твое, ти би трябвало да решаваш.
Тя Сара приятеля ми я намери/донесе, все вика моето куче, ама само аз решавам какво да яде....  ;D
User's Signature

#285 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 04:47 PM

Мъжете много го обичат това "моето куче" :) Аз клекнах на "нашето куче" след много разправии :)

Казаха ми, че били много сухи, че това било вредното, дори ми обясняваха защо, но не помня. За едно нещо обаче съм мнооого съгласна - гранулите са в пъти по - удобни, особено когато пътуваме. Този месец в България го прекарахме почти изцяло на път и усетих какво имаш предвид.
User's Signature

#286 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 September 2008 - 04:54 PM

ЕМ чи нали щот са сухи винаги се казва "Задължително да има достатъчно прясна вода по всяко време". И с това проблема със сухотата на гранулите се решава. Никакви други проблеми не може да има, вярвай ми. Каквото друго са ти казали, измислица е. Гранулата си поема водата в стомаха и по-нататък си кара по процедурният ред, без никакви проблеми. B)
User's Signature

#287 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 05:31 PM

Ако е само това, нямаме никакви проблеми с гранулите, Ава винаги има прясна вода, макар че по морето видяхме малко зор, оказа се голяма глезанка и не пиеше от какво да е. Трябваше навсякъде да мъкнем една нейна купичка, защото не искаше да пие от пластмасова чашка О.о

Благодаря, Биляна :)
User's Signature

#288 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 September 2008 - 05:37 PM

Аз не съм чувала да има друг проблем с гранулите. Храним се вече четвърта година с такива и само с такива. Ние пък пием от чашка, от паничка, от локви, та трябва да се следим какво и откъде пием. Но на планина или на гости ако сме си носим една нейна пластмасова купичка и нямаме грижа. Гранулките слагаме в нея, след това плакнем и слагаме водичка. Пие колкото си иска. Даже вчера докато съм била на лекции "от мъка" не е пила вода цял ден, та цяла нощ чувах лочене. Съответно днес опикала на майка единия мокет. Ох, отплеснах се. Та това е, няма никакви проблеми. Споко.
User's Signature

#289 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2008 - 06:56 PM

Авичка милата веднъж имаше подобен проблем.  Бях я оставила с баба един следобед и ная и се приходило до тоалетна. Като пристигнах баба каза,че кучето скимтяло цял следобед, тя му давала вода, храна, но не се сетила да го изведе. Душичката се напишка в асансьора, много ми стана мъчно. После си изтърпях наказанието, като спрях асансьора и чистих напишкано пред всички съседи :)

Виж, от локви и ние пием. Пием даже от пластмасови чаши. Ама понякога искаме просто да се правим на интересни :)
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2008 - 08:11 PM

Искам да питам дали е много лошо да му давам само веднъж (вечер) 200гр (цялата дневна дажба) ? Тъй като сутрин категорично отказва да яде... яде само вечер. И от няколко дена съм му преместила цялата дажба вечерта.... а е на 8-9 месеца. Искам само да питам дали е проблем?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#291 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2008 - 09:45 PM

принципно не е хубаво. малък е за едно хранене.стомаха се натоварва много така. опитайте да го примамите да яде и сутрин, или поне към обяд. дори през 4 -6 часа да яде пак е по-добре от всичко на веднъж.
User's Signature

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2008 - 09:56 PM

Ами ще опитам да го накарам да яде, ама наистина отказва да яде, а и вечер не си изяжда всичко.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#293 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2008 - 10:22 PM

ми намалете му я тогава. щом не я яде, значи му идва повече. намалете я и я разделете пак на две.
User's Signature

Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2008 - 10:37 PM

Давам му даже с 20гр. по-малко по принцип, отколко трябва, а и не стига, че не яде, ами е и кльощав! :rolleyes: Добре че тая козинка го замаскирва.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#295 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2008 - 10:42 PM

Жужи, предписанието на пакета е само ориентировачно. аз сама си регулирам дажбата. прецени и ти, ако ли се консултирайте с вет. не е нормално, да не иска да яде, трябва да има причина. но пробвайте да разделите дажбата например сутрин 60 грама или на обяд, ако не иска сутрин и после вечер по 100. ти сама казваш,че така или иначе не го изяжда.
User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   vitca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 09:59 PM

Днес Коки направи страхотна алергична реакция-шок от Purina Pro Plan Puppy -пилешко :o.Няколко пъти вече му взимам по килограмче и нищо :(-папка я .Без дрисъци,без промени,без ядове........ ПРЕДИСТОРИЯ
Вчера купих нов пакет и снощи му дадох :'(.През нощта повърна,после се продрищи,скимтя,легна-заспа.На сутринта се събуди бушон :o-подуто едното око и около него.Сутринта реших,че може да се е продрищил от Пурината и му дадох  RC ,която си папа постоянно.Решихме,че може нещо да го е ухапало през нощта/паяк или друго.......знам ли?/До обяд оттокът спадна и се успокоихме.Отидох на работа и помолих половинката да го нахрани -като съвсем изключих да му кажа да му даде RC да не се продрищи пак :angry: :angry:. Е ,дали са му Пурина и час по-късно ми се обажда веднага да отиваме при вета,че кучето е много зле -със затворено око,подуто,отекло......................... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Първото,което ми дойде на ум беше с какво сте го нахранили?- с Пурината!!!!
Оказах се права.Вета каза ,че е направил алергия към храната.Биха му 4 инжекции-алергозан и още ..........??? Милото цяла вечер скимтя и се мъчи.Още е подут,малко поспадна ,но е УЖАСНО преживяване-както за кучето,така и за стопанина :'( :'( :'(.
Просто исках да споделя и да ви предупредя/защото аз и не предпалагах/ какво може да се получи от нова храна/въпреки ,че преди това я е папал/. Ще пиша утре,че днес вече съм гроги.Просто имайте едно на ум :(
User's Signature

Качена снимка
Зимата отмина вече и за море си мисля вечер.............

#297 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 October 2008 - 03:57 PM

Щом и преди това е ял от тази храна мен силно ме съмнява, че алергичната реакция е от храната. Сигурни ли сте, че не е ужилен, ухапан и прочие от насекомо или нещо друго? Че не е глътнал нещо по случайност? Сара е имала алергия към храна, но никога не се е проявявала по този начин. СЪс същите симптоми обаче направи алергична реакция след ужилване от пчела. Не казвам, че не е възможно да е от храната, но има вероятност и да е от нещо друго.
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 05:50 PM

Не се бийте. Ще има за всички  ;D

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 05:59 PM

Убедени сме :) но срещу каква цена, ако не е тайна. и има ли го вече в търговската мрежа?
User's Signature

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 06:11 PM

А каква е разликата м/у специална храна за кокери и нормалната за средни породи?

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни