Хранене на кокера
Публикувано: 19 September 2008 - 03:57 PM
Публикувано: 19 September 2008 - 04:21 PM
П.п. Аз и за човешкото вегетарианство съм доста скептична ;)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 19 September 2008 - 04:34 PM
Колкото до гранулите - аз ти знам мнението, но все пак реших да попитам. Авичка от както я имам се храни с Роял Канин, ти ми ги препоръча още от началото и сега си ги купуваме на едро от една ветеринарна клиника. Просто напоследък чух много лоши мнения за гранулираната храна, а понеже аз нищичко не разбирам, реших пак да се допитам, просто хората ме наплашиха. Мнениято на приятеля ми е, че кучето трябва да се храни с това, което ние ядем, и даже й поръчва храна, като седнем някъде на ресторант тримата, но аз по принцип не съм съгласна, защото знам, че имат по - чувствителни стомахчета от нас. Постигнахме някакъв баланс в крайна сметка - аз се съгласих да й се дава манджа, при положение, че аз решавам какво да й се дава и общо взето внимавам, но това не знам до колко е реално, при положение, че много малко знам за правилното хранене. Едно време бях чела в една тема тук много подробни обяснения и всъщност се ползвам от малкото спомени, които ми останаха от нея, а сега ще я прегледам пак. Любовта е малко дървен философ в това отношение, но някой ден ще ти го доведа ти да му обясняваш, аз без фактически знания не мога да споря с него ;)
Публикувано: 19 September 2008 - 04:42 PM
А сега в страни от майтапа, кой и какво ти е говорил за гранулите, че да ти премахнем съмненията?
И пак да кажа - кучето няма НИЩО общо с човека. Те са съвсем различни видове и имат коренно различни нужди от хранителни и количествени приеми. Кажи на приятеля ти, че с това поръчване на човешка храна за кучето, най-многото да му докара някоя или няколко от купищата болести, виновни за които са неправилното и недостатъчно хранене. И ако се разболее от нещо /да чукаме на дърво да не стане, но аз съм минавала и през това/ ще се сети, че не е бил прав, ама късно. Моят съвет е пак да премислиш за готвеното, още повече че сама казваш, че нямаш нужните знания по темата. Аз никога не бих се престрашила да забърквам манджи, струва ми се адски сложно и само леко объркване на съставки и грамажи може да е вредно за кучето. ДОкато гранулите можеш да четеш, да те съветват, кои са най-добри, кои имат повече зеленчуци, кои са с по-малко консерванти и прочие.... В крайна сметка кучето е твое, ти би трябвало да решаваш.
Тя Сара приятеля ми я намери/донесе, все вика моето куче, ама само аз решавам какво да яде.... ;D

Публикувано: 19 September 2008 - 04:47 PM
Казаха ми, че били много сухи, че това било вредното, дори ми обясняваха защо, но не помня. За едно нещо обаче съм мнооого съгласна - гранулите са в пъти по - удобни, особено когато пътуваме. Този месец в България го прекарахме почти изцяло на път и усетих какво имаш предвид.
Публикувано: 19 September 2008 - 04:54 PM

Публикувано: 19 September 2008 - 05:31 PM
Благодаря, Биляна :)
Публикувано: 19 September 2008 - 05:37 PM

Публикувано: 19 September 2008 - 06:56 PM
Виж, от локви и ние пием. Пием даже от пластмасови чаши. Ама понякога искаме просто да се правим на интересни :)
Публикувано: 28 September 2008 - 08:11 PM
Публикувано: 28 September 2008 - 10:42 PM
Публикувано: 29 September 2008 - 09:59 PM
Вчера купих нов пакет и снощи му дадох :'(.През нощта повърна,после се продрищи,скимтя,легна-заспа.На сутринта се събуди бушон :o-подуто едното око и около него.Сутринта реших,че може да се е продрищил от Пурината и му дадох RC ,която си папа постоянно.Решихме,че може нещо да го е ухапало през нощта/паяк или друго.......знам ли?/До обяд оттокът спадна и се успокоихме.Отидох на работа и помолих половинката да го нахрани -като съвсем изключих да му кажа да му даде RC да не се продрищи пак :angry: :angry:. Е ,дали са му Пурина и час по-късно ми се обажда веднага да отиваме при вета,че кучето е много зле -със затворено око,подуто,отекло......................... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Първото,което ми дойде на ум беше с какво сте го нахранили?- с Пурината!!!!
Оказах се права.Вета каза ,че е направил алергия към храната.Биха му 4 инжекции-алергозан и още ..........??? Милото цяла вечер скимтя и се мъчи.Още е подут,малко поспадна ,но е УЖАСНО преживяване-както за кучето,така и за стопанина :'( :'( :'(.
Просто исках да споделя и да ви предупредя/защото аз и не предпалагах/ какво може да се получи от нова храна/въпреки ,че преди това я е папал/. Ще пиша утре,че днес вече съм гроги.Просто имайте едно на ум :(
Публикувано: 01 October 2008 - 03:57 PM