Фотогалерия на нашите любимци
Публикувано: 27 June 2008 - 09:44 AM
Публикувано: 27 June 2008 - 09:48 AM
Публикувано: 28 June 2008 - 11:57 AM
Цитат

Публикувано: 28 June 2008 - 12:09 PM
Цитат
Тук от форума обаче си имаме жив пример за това,че козината след подснригване расте и дори е много по-гъста и буйна.Вярно периода на възстановяване напълно на козината е дълъг,но все пак ако кучето не посещава изложби няма никакъв проблем.
Ричи на Кери14 от форума е подстригван до кожа,ето снимка да видиш дали няма козина в момента

Публикувано: 28 June 2008 - 12:18 PM
Публикувано: 28 June 2008 - 12:30 PM
Цитат
Цитат
еее,явно на всички ветеринарите са некадърни и нищо не разбират.
бижу,дай номера на твоя да го имам.а той защо нещо не те посъветва за подстригването,а сама се юрна да го правиш.едно е да обръснеш куче,друго да подстригваш.само дано си се справила добре,защото Белла и Арманни са едни от фаворитите ми и ще е жалко да изглеждат смешно.
staskata,твоята Чери наистина е прекалено малка,бебешкия косъм се сменя бавно докато се изчисти напълно.тя е много сладка,аз не бях виждала нейни снимки.
а Ричи на keri14 наистина е страхотен.козина,козина ..
Публикувано: 28 June 2008 - 12:59 PM
А и не съм сигурна,но четох коментарите за подстригването обаче при шпиц.Там казаха,че като са без козина им е още по-топло,защото те имат подкосъм,който ги предпазва от жегата.Би трябвало и при чау да е така.
А иначе аз мисля тази година и Кери да я подстрижем,не съм сигурна още че ще го направя,но го мислех като вариянт.
Публикувано: 28 June 2008 - 01:09 PM
Публикувано: 28 June 2008 - 02:42 PM
ето малко снимки и отнас:
това е Ричи,който много смело и последователно си завоюва място до майка си под спалнята.
Публикувано: 28 June 2008 - 03:14 PM
Цитат
Цитат
Цитат
еее,явно на всички ветеринарите са некадърни и нищо не разбират.
бижу,дай номера на твоя да го имам.а той защо нещо не те посъветва за подстригването,а сама се юрна да го правиш.едно е да обръснеш куче,друго да подстригваш.само дано си се справила добре,защото Белла и Арманни са едни от фаворитите ми и ще е жалко да изглеждат смешно.
staskata,твоята Чери наистина е прекалено малка,бебешкия косъм се сменя бавно докато се изчисти напълно.тя е много сладка,аз не бях виждала нейни снимки.
а Ричи на keri14 наистина е страхотен.козина,козина ..
Не,желая да коментирам кое как и защо и да ти давам обяснения.
Некадърни са ветеринари които биха казали подобно нещо-да!Некадърни и с остарели разбирания са и онези който са на мнение,че женската трябвало да се роди поне един път за здраве :huh: бабини деветини ....(но това е друга тема която не искам да зачесвам отново)
Моите кучета ги водя при д-р Антов в клиниката в Лозенец.Контактите тук http://www.vetbg.com/
И драга това не е ли МОЕ решение какво и как ще правя с кучетата ми? Не решавам ли аз кое и кога как да направя и кога да поискам мнението на ветеринар?! Моля те стига издребняване.Щом съм решила да правя нещо значи си знам и уменията и възможностите :rolleyes:Освен това кой ти каза,че сама съм ги подстригвала,а не фризьор?! Ти снимки видя ли?! ... пффф
И ще е жалко да им се лепне някоя екзема,а не,че ще изглеждат смешно.Ма нали знаеш с козина или без козина истинското чау си е чау и не може да го сбъркаш.
п.п пак повтарям не желая контактуване с теб,прескачай ми постовете за напред!

Публикувано: 28 June 2008 - 03:19 PM
staskata да разбирам те много добре,че искаш да послушаш съвета на ветеринарят.Аз просто ти казвам действителноста,че на кучето ще си му порасне нова козина и сигурно единствената разлика,която може да има е,че ще е по-хубава,но не и да е по-къса.А и не съм единствената,която си е подстригвала кучето,тук в моят квартал,всички които гледат чау-чау,ги подстригват поне на 2 години.В кв.Младост живея и тук знам поне 20 чау-чау,а кой знае още колко има.