Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#141 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 21 May 2009 - 11:56 PM

Ха и ИЯ се радва на масажа, но от капките бяга :dry:

#142 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Икона за мнението  Публикувано: 23 May 2009 - 03:26 PM

Показване на мнениетоIA---, в May 22 2009, 12:56 AM, написа:

Ха и ИЯ се радва на масажа, но от капките бяга :dry:

:ab_041:
При нас с Арес е същото :z_174:. Почистваме ушите по същия начин, но с:
Качена снимка
Като ни свърши ще пробваме и с "Епи-Отик" :happy:.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   Mike Patton Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 June 2009 - 05:17 PM

ПРОБЛЕМ С ОЧИТЕ

Здравейте на всички !

С РОКО се позагубихме малко, но сме си тук и чат-пат влизаме. Скоро ще качим снимки и видео да ни видите колко сме пораснали. Имахме доста сериозен проблем с възпаление на лявото око, което беше довело до много сериозно сълзене и почти затваряне на клепача. Направо се бях шашардисал.
Веднага започнах да му слагам от капките за очи ТОБРАКУЛИН, но той се противеше много, а и вече е доста силен и тежък и не даде да правим процедурите с постоянство.
Майка ми, която е доктор, ми спомена за билката СЛЕЗ - Malva Silvestris L., която се прилага противовъзпалително за очи и клепачи ( Приложениe на билката СЛЕЗ - Malva Silvestris L. )
В продължение на 4 дни съм му правил компреси на очите, с които се справи и прие много по-лесно от вида на шишето с капките, като още на втория ден очите му се оправиха на пълно, а аз продължих още два дни (по два пъти на третия ден и един път на четвъртия) като превантивна мярка. Все пак избягвах през тези дни да го разхождам навън като той принципно живее на двора, за да няма контакт с други животни и места, освен тези, които са в ежедневния му периметър и са добре почистени.

Сега сме отново диви и щастливи и правим редовните си пакости.
Качвам, също така, пълната информация за билката (по-долу), защото определено в нашия случай помогна моментално.

Качена снимка

билка: СЛЕЗ - Malva Silvestris L.

Описание:
Едногодишно до многогодишно тревисто растение, с 25-150 см, дълги, изправени или лежащи, разклонени стъбла. Листата са последователни, с 10-15 см дълги дръжки и кръгло назъбени дялове. Цветовете са едри, 3-4 см в диаметър, с 1-4 см дълги дръжки. Венчелистчетата са розовочервени. Цъфти от май до септември.

Разпространение:
Расте по тревисти места в равнините и предпланините, по-рядко в планините до 1400 м надморска височина из цялата страна.
Употребяема част:
Използват се листата и цветовете, събрани по време на цъфтеж. Листата се откъсват с къси дръжки, а цветовете без дръжки.

Лечебно действие:
Противовъзпалително, омекчаващо и слабително=

Приложения:
при възпалителни заболявания на дихателните пътища
при пресипнал глас, ангина, трахеобронхит, кашлица
при кашлица, задух, емфизем,
при възпалителни заболявания на стомаха, червата, черния дроб
за стимулиране отделянето на мляко у кърмачки
външно: гаргари и плакнене на уста при пресипнал глас, възпаление на устната лигавица
външно: при кожни заболявания - циреи, фурункули, при изгаряния, хемороиди
В българската народна медицина се използва при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, обриви, трудно уриниране, рак на гърдата.
Външно приложение: Използва се за компреси и лапи при заушка, рани и циреи (сварена с мляко), за налагане при рак на гърдата, за компреси при възпаление на очите и клепачите, за гаргара при гърлобол и жабурене при зъбобол, за клизми при възпаление на червата.

Вътрешно приложение: 2 с.л. от билката се заливат с 500 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 100 мл 15 минути преди ядене, 4 пъти дневно, подсладено с мед.
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 10:19 AM

Mike Patton, благодарим за споделеното ще е от полза за много стопани! :ba_025: На Роко много игри и /по-малко бели../, да е здрав и без проблеми!!! :re_037: :dog:

#145 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 July 2009 - 08:48 AM

взех от витамините на CANINA -FELL O'K,за козинка,НО имам огромен проблем-моите хубавици не искат да ги ядат. :ea_103: някой взимал ли е от тези витамини ,и ако -да, как реагират на тях.
има ги във вариант-прах и таблети.аз взех таблети-125бр.само за Айра(заради раничките и)стигат за 50дни.прах веднага усещат в храната.нз какво да правя.
а ПЕТНИЛ-а вече ми омръзна да им го давам,но на тях май не им е омръзнал :ab_041:

#146 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2009 - 10:02 AM

И аз да дам един съвет :). След като излекувахме Нора от екземата , започнахме да и даваме СТИМОДОГ. Помага найстина много добре и бързо. Ефектът е удивителен.

Стимодог
Прикачена снимка
Здравословна добавка към храната за кучета богата на витамини, протейни, макро и микро елементи, биотин за лъскав и здрав косъм.

Действа за:

* Профилактика и лечение на авитаминоза особено група В;
* Подобрява лъскавината и здравината на косъма;
* Подобрава здравния статус и укрепва имунната система на животното;
* Стимулира разстежа на чревните власинки, подобрява смилаемостта и оползотворяването на храната, повишава ефективността от храненето.

Допълващ фураж - Стимодог

Аналитичен състав:

* Суров протеин - 27.00 %
* Сурови мазнини - 4.11 %
* Влага - 3.62 %
* Сурови влакнини - 1.76 %
* Калций - 0.92 %
* Фосфор - 1.3 %
* Енергийна стойност K.kal./kg. - 4198.1
* БЕВ - 55.41 %

Стимодог съдържа разградени: бирена мая, естествен овкусител пиле, суроватъчно мляко.
Забележка:
В сухата бирена мая по литературни данни се съдържат още:

Вит. В1 мг/кг 20-70 Вит. Е мг/кг 17.9
Вит. В2 мг/кг 40-110 Вит. Д 1мил. - 5мил.Ме/кг.
Вит. В3 мг/кг 40-75 Вит. К мг/кг 1.0-1.8
Вит. РР мг/кг 500-750 Биотин мг/кг 1.0-1.2
Вит. В6 мг/кг 32-60 Желязо мг/кг 500.0
Вит. В12 мг/кг 6.0-6.6 Манган мг/кг 72.2
Фолиев киселина 10-21 Мед мг/кг 57.0
Холин мг/кг 3500-3600 Кобалт мг/кг 0.36

Цинк мг/кг 91.86

Ние лично давахме по 6 таблетки в продължение на 9 месеца. Цената му не е висока и кучо много му се радва, защото е с овкусител на пиле. Има различни разфасофки : от 60 бр, 300бр, 500бр и 1000бр. На нас ни го препоръча вета, но е много ефикасно. А и на картинката има нарисувано чау :) По принцип се произвежда тук при нас в Стара Загора.

ПС ние малко прекалихме с даването от притеснение и трудно ни опада пуха защото много интензивно започна да расте козината.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 July 2009 - 11:10 AM

моля те,пусни някаква ориентировъчна цена.защото нямам ходене до борсата до края на седмицата.Да съм подготвена :md_064:

#148 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2009 - 12:02 PM

Aми тук в Стара Загора цената е около 12 лева за 500 таблетки. :)
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 July 2009 - 12:47 PM

аз да ви се оплача,че Айра е с отвратителни рани в основата на опашката и като я носи постоянно вирната -сами разбирате за какво запарване става въпрос.вета я прегледа и незнайно по каква причина отново жлезата и беше УНИКАЛНО възпалена.вече 2-ри ден след изстискването и раните видимо завехват,но до пълното им скриване ще иска поне седмица,като се вземе предвид и жегата.......
иначе като цяло сме добре.пиеме витамините на КАНИНА,и ако съдя по козината на Симба-са много добри. ae_085.gif

#150 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 03:42 PM

Гери и при нас козината е доста зле,Белла е отслабнала видимо и козината и е опършавяла доста.
Наистина ли имат ефект въпросните добавки? Имаше едни на Бош които мислих да взимам,но в крайна сметка взех добре познатия ни Петнил.
Сподели впечатления и след колко горе долу време има видим ефект.
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 04:02 PM

Цитат(**БИЖУ** @ Jul 24 2009, 02:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сподели впечатления и след колко горе долу време има видим ефект.

след почти 3 седмици редовно даване виждам много добър ефект в/у Симба-козината и е прекрасна-гъста,лъскава,без проблемни зони,освен една ,която и е старо петно,но се възстановява.Айра ги яде твърде нередовно,така че засега не мога да кажа дали ефект в/у нея.нейната козина,освен проблемните рани около жлезата си е хубава,но ми се струва малко суха,затова исках да я обогатя с тези витамини.за жалост един яли,един не яли........
а и КАНИНА излизат доста по-евтино от петнил-а.125бр.са за около месец и половина( за едно куче-2 на ден.).петнила стига едва за месец,ако се дават по 3,а за ефект май си иска 4-5 на ден........

#152 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 July 2009 - 07:24 PM

Аз се доверявам на Петнила, и не мога да се реша да сменя. Освен това слагам добавка в храната, но каквото и да правим в момента температурите вървят към 43*, така, че много зор ще видим с мечетата. Всичко ще избие на кожни проблеми и разчесване. Козината ще се влоши при всички, дано станат поносими температури. Прохладни разходки на всички! re_037.gif

#153 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 July 2009 - 08:58 PM

Да ви кажа, че дори подстрижката не помага в жегите. Много ние гъст подкосъма и ние също се заправаме, въпреки че е подстригана на около 2 см дължина. Ползвам бебешка пудричка за да не се запарва - попива излишната влага и е антиалергична. Хубаво ли е да я държа на климатика - като го пусна и тя ляга под него, а духа студено?
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 July 2009 - 06:57 PM

dog.gif КОЛКО СТАРО ВСЪЩНОСТ Е КУЧЕТО? dog.gif
Знаем колко ентусиазъм има у всеки когато вземе малко куче! Пожелаваме си да е здраво и да се храни добре. Пожелаваме си да ни радва, и да бъде с нас дълги, дълги години. НО, какво са всъщност годините за кучето? Посивяващата муцунка, проблемите със зрението, слуха и костите не могат да бъдат предотвратени. Приблизителната продължителност на живота при Чау-Чау е 10-12 години. Има все по-нови факти за годините на кучето. Популярната формула, че годините на четириногия ни приятел се приравняват към човешките, като просто умножим възрастта му по седем, отдавна е отхвърлена от ветеринарните лекари. Вместо нея ориентир дава следната таблица:

Кучешка възраст Човешка възраст

5 месеца ------------10 години
8 месеца ------------13 години
10 месеца----------- 14 години
12 месеца -----------15 години
18 месеца----------- 20 години
2 години -------------24 години
3 години -------------28 години
4 години -------------32 години
5 години -------------36 години
6 години -------------40 години
7 години -------------44 години
8 години -------------48 години
9 години -------------52 години
10 години ------------56 години
11 години ------------60 години
12 години------------ 64 години
13 години ------------68 години
14 години ------------72 години
15 години ------------76 години

Дали това е приемлива и приятна статистика незнам! Но не трябва да подценяваме все по-голямата необходимост от нежност и внимание когато годините на любимеца ни напредне!!! ha_081.gif

Цитат:сп.Журнал/бр.8/08-"Домашен любимец"

#155 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 04:17 PM

Някой да е ползвал Opti Coat със сьомгово масло и В-каротин за лъскава козина и здрава кожа?
Шишко още няма козина на дупето...примирих се, но все още ме гложди, че просто нещо му лупсва...Пък и козината му една такава стана суха. Двоумя се между това и таблетките, които Гери е взела. Но пък сега яде Акана и малко се страхувам с тази храна да давам и добавки.
Бижу, ти мина ли на Orijen? И дали даваш Петнил с нея?

#156 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 12:01 PM

Цитат(kkk @ Jul 26 2009, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой да е ползвал Opti Coat със сьомгово масло и В-каротин за лъскава козина и здрава кожа?
Шишко още няма козина на дупето...примирих се, но все още ме гложди, че просто нещо му лупсва...Пък и козината му една такава стана суха. Двоумя се между това и таблетките, които Гери е взела. Но пък сега яде Акана и малко се страхувам с тази храна да давам и добавки.

kkk,аз давах на мойте добавка на ВЕРСЕЛЕ ЛАГА с масло от сьомга и бетакаротин,мирише много много силно на риба,течно е и се прибавя към някаква манджичка.мойте редовно ми я отказваха,докато не спрях да им я давам.сега ще започна да я давам на Сандра(немската дивачка),и много ти благодаря за това че ме подсети за тази добавка,едно месец не съм се сещала за нея.според мен не е подходящо да се залеят гранулите с нея,но не пречи да опиташ.
п.п.мисля че говориме за един същ продукт.ще проверя и ще ти пиша на 100% за името на моя. smile.gif ,за да не стане разминаване.
сега съм решила да давам на мойте малко ПРОПЛАН за чувствителна козина с рибка.мился че даже е на промоция и се продава с огромен метален контейнер af_089.gif .
ккк,тази храна на АКАНА не ми е позната,какви са ти впечатленията от нея?за витамини ние сменихме с КАНИНА.

#157 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 12:22 PM

Цитат(kkk @ Jul 26 2009, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Точно преди около 2 седмици ни свърши чувала с Орижена и сега купих малко по-лека храна ето тази на Юкануба също с риба,много съм доволна ЦЪК
От днес давам и Петнил,с Орижена изобщо не съм давала добавки.За около два месеца килата се удвоиха направо.От 23кг станахме 27кг.

п.п какво е това Opti Coat под каква форма се предлага,би ли пуснала линк?
Уффф,не В-каротин,това не е за нас.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 02:42 PM

Гери, Acana е grain free формула като Orijen, но с по-малък процент протеин. Честно казано съм по-доволна от тази с агнешко, защото козината му беше станала една мека и галъовна....А сега яде пиле. Свършваме чувала след около 2 седмици и съм решила да вземем пак Arden grange. По-лека е и ще мога да давам добавки с нея. В дълбок замисъл съм дали да не взема с риба, но...както съм писала и преди, заради екземите от миналата година се страхувам. Тази година (да чукна на глава) нямаме рани ae_085.gif и мисля, че храната има голям пръст в това.

Бижу, за килата.... и при нас след първия месец качи около 2кг, от което аз много се зарадвах, но уви ab_041.gif свали ги. Може би от жегата, незнам.
Opti Coat е същата добавка за която Гери говори. А бетакаротин защо да не е за Вас? Заради цвета ли?

Гери, чудя се Канина ли да му взема или тази добавка. Искаше ми се нещо по различно от петнил. Щом казваш, че твоите не я ядат едва ли моя ще изгаря от желание по нея....Какъвто е злояд dry.gif Не че няма да измисля вариант как да му я дам....такъв случай досега нямаме ab_041.gif

#159 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 02:52 PM

Ние пък никога,ама никога не сме имали екзема и аз да чукна на глава. (или май само веднъж .. хъм,не помня)
Според мен наистина си оказва голямо значение с каква храна се храни животното,също така и никога не сме се блъскали с разни добавки прекалено много ... ползвам Петнил два пъти в годината,обикновено когато сменя козина.
ккк,ние сме много доволни от Орижена с риба,въпреки високото съдържание на протеин .... Белла специално си умира за рибешките храни,Армани е лаком и яде каквото му дадеш общо взето не подбира ab_041.gif
Винаги обаче от Орижена съм давала по-малко от обозначеното количество храна за деня,допълнително яйце,извара,ориз и пиле може.
Имайте предвид,че в жегите изобщо не е добре мечоците да се прехранват,даже ако можете намалете дневните дажби до минимум,без да товарите допълнително. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 03:40 PM

При нас няма опасност от преяждане. Аз също давам по-малко от дневната дажба, но той дори и него не изяждя. Понякога се прибирам вечер и виждам, че гранулите от сутринта си седят и по някое време ги изхрупва. Аз така и не го научих на това с вдигането на купата...при нас купата стои постоянно и яде когато иска.
За добавки също не мога да кажа, че съм давала много.
Бижу, помня че твоите умират за риба smile.gif Аз купих миналата година цял чувал Проплан със съомга и...излезе рана, аз реших че е от храната и подарих чувала. Честно казано не ми се подаряват пак 15 килограма, но може да го пробвам с някоя от която има по-малки рафасовки. А Ориджена беше храната в която буквално се влюбих - беше първата храна която ядеше с кеф smile.gif Но и за този проблем съм писала...Май общо взето имам едно кошмарно проблемно куче или ме гони яка параноя :-)

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни