Здравословни проблеми типични за породата

Публикувано: 21 May 2009 - 11:56 PM

Публикувано: 20 June 2009 - 05:17 PM

Публикувано: 20 June 2009 - 05:17 PM

Здравейте на всички !
С РОКО се позагубихме малко, но сме си тук и чат-пат влизаме. Скоро ще качим снимки и видео да ни видите колко сме пораснали. Имахме доста сериозен проблем с възпаление на лявото око, което беше довело до много сериозно сълзене и почти затваряне на клепача. Направо се бях шашардисал.
Веднага започнах да му слагам от капките за очи ТОБРАКУЛИН, но той се противеше много, а и вече е доста силен и тежък и не даде да правим процедурите с постоянство.
Майка ми, която е доктор, ми спомена за билката СЛЕЗ - Malva Silvestris L., която се прилага противовъзпалително за очи и клепачи ( Приложениe на билката СЛЕЗ - Malva Silvestris L. )
В продължение на 4 дни съм му правил компреси на очите, с които се справи и прие много по-лесно от вида на шишето с капките, като още на втория ден очите му се оправиха на пълно, а аз продължих още два дни (по два пъти на третия ден и един път на четвъртия) като превантивна мярка. Все пак избягвах през тези дни да го разхождам навън като той принципно живее на двора, за да няма контакт с други животни и места, освен тези, които са в ежедневния му периметър и са добре почистени.
Сега сме отново диви и щастливи и правим редовните си пакости.
Качвам, също така, пълната информация за билката (по-долу), защото определено в нашия случай помогна моментално.

билка: СЛЕЗ - Malva Silvestris L.
Описание:
Едногодишно до многогодишно тревисто растение, с 25-150 см, дълги, изправени или лежащи, разклонени стъбла. Листата са последователни, с 10-15 см дълги дръжки и кръгло назъбени дялове. Цветовете са едри, 3-4 см в диаметър, с 1-4 см дълги дръжки. Венчелистчетата са розовочервени. Цъфти от май до септември.
Разпространение:
Расте по тревисти места в равнините и предпланините, по-рядко в планините до 1400 м надморска височина из цялата страна.
Употребяема част:
Използват се листата и цветовете, събрани по време на цъфтеж. Листата се откъсват с къси дръжки, а цветовете без дръжки.
Лечебно действие:
Противовъзпалително, омекчаващо и слабително=
Приложения:
при възпалителни заболявания на дихателните пътища
при пресипнал глас, ангина, трахеобронхит, кашлица
при кашлица, задух, емфизем,
при възпалителни заболявания на стомаха, червата, черния дроб
за стимулиране отделянето на мляко у кърмачки
външно: гаргари и плакнене на уста при пресипнал глас, възпаление на устната лигавица
външно: при кожни заболявания - циреи, фурункули, при изгаряния, хемороиди
В българската народна медицина се използва при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, обриви, трудно уриниране, рак на гърдата.
Външно приложение: Използва се за компреси и лапи при заушка, рани и циреи (сварена с мляко), за налагане при рак на гърдата, за компреси при възпаление на очите и клепачите, за гаргара при гърлобол и жабурене при зъбобол, за клизми при възпаление на червата.
Вътрешно приложение: 2 с.л. от билката се заливат с 500 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 100 мл 15 минути преди ядене, 4 пъти дневно, подсладено с мед.

Публикувано: 01 July 2009 - 08:48 AM

Публикувано: 01 July 2009 - 08:48 AM

някой взимал ли е от тези витамини ,и ако -да, как реагират на тях.
  някой взимал ли е от тези витамини ,и ако -да, как реагират на тях.има ги във вариант-прах и таблети.аз взех таблети-125бр.само за Айра(заради раничките и)стигат за 50дни.прах веднага усещат в храната.нз какво да правя.
а ПЕТНИЛ-а вече ми омръзна да им го давам,но на тях май не им е омръзнал

Публикувано: 01 July 2009 - 10:02 AM
Стимодог

Здравословна добавка към храната за кучета богата на витамини, протейни, макро и микро елементи, биотин за лъскав и здрав косъм.
Действа за:
* Профилактика и лечение на авитаминоза особено група В;
* Подобрява лъскавината и здравината на косъма;
* Подобрава здравния статус и укрепва имунната система на животното;
* Стимулира разстежа на чревните власинки, подобрява смилаемостта и оползотворяването на храната, повишава ефективността от храненето.
Допълващ фураж - Стимодог
Аналитичен състав:
* Суров протеин - 27.00 %
* Сурови мазнини - 4.11 %
* Влага - 3.62 %
* Сурови влакнини - 1.76 %
* Калций - 0.92 %
* Фосфор - 1.3 %
* Енергийна стойност K.kal./kg. - 4198.1
* БЕВ - 55.41 %
Стимодог съдържа разградени: бирена мая, естествен овкусител пиле, суроватъчно мляко.
Забележка:
В сухата бирена мая по литературни данни се съдържат още:
Вит. В1 мг/кг 20-70 Вит. Е мг/кг 17.9
Вит. В2 мг/кг 40-110 Вит. Д 1мил. - 5мил.Ме/кг.
Вит. В3 мг/кг 40-75 Вит. К мг/кг 1.0-1.8
Вит. РР мг/кг 500-750 Биотин мг/кг 1.0-1.2
Вит. В6 мг/кг 32-60 Желязо мг/кг 500.0
Вит. В12 мг/кг 6.0-6.6 Манган мг/кг 72.2
Фолиев киселина 10-21 Мед мг/кг 57.0
Холин мг/кг 3500-3600 Кобалт мг/кг 0.36
Цинк мг/кг 91.86
Ние лично давахме по 6 таблетки в продължение на 9 месеца. Цената му не е висока и кучо много му се радва, защото е с овкусител на пиле. Има различни разфасофки : от 60 бр, 300бр, 500бр и 1000бр. На нас ни го препоръча вета, но е много ефикасно. А и на картинката има нарисувано чау :) По принцип се произвежда тук при нас в Стара Загора.
ПС ние малко прекалихме с даването от притеснение и трудно ни опада пуха защото много интензивно започна да расте козината.

Публикувано: 24 July 2009 - 12:47 PM

Публикувано: 24 July 2009 - 12:47 PM

иначе като цяло сме добре.пиеме витамините на КАНИНА,и ако съдя по козината на Симба-са много добри.

Публикувано: 24 July 2009 - 03:42 PM
Наистина ли имат ефект въпросните добавки? Имаше едни на Бош които мислих да взимам,но в крайна сметка взех добре познатия ни Петнил.
Сподели впечатления и след колко горе долу време има видим ефект.

Публикувано: 24 July 2009 - 04:02 PM
след почти 3 седмици редовно даване виждам много добър ефект в/у Симба-козината и е прекрасна-гъста,лъскава,без проблемни зони,освен една ,която и е старо петно,но се възстановява.Айра ги яде твърде нередовно,така че засега не мога да кажа дали ефект в/у нея.нейната козина,освен проблемните рани около жлезата си е хубава,но ми се струва малко суха,затова исках да я обогатя с тези витамини.за жалост един яли,един не яли........
а и КАНИНА излизат доста по-евтино от петнил-а.125бр.са за около месец и половина( за едно куче-2 на ден.).петнила стига едва за месец,ако се дават по 3,а за ефект май си иска 4-5 на ден........

Публикувано: 24 July 2009 - 07:24 PM

Публикувано: 24 July 2009 - 07:24 PM

Публикувано: 24 July 2009 - 08:58 PM

Публикувано: 25 July 2009 - 06:57 PM

Публикувано: 25 July 2009 - 06:57 PM

КОЛКО СТАРО ВСЪЩНОСТ Е КУЧЕТО?
 КОЛКО СТАРО ВСЪЩНОСТ Е КУЧЕТО?  
 Знаем колко ентусиазъм има у всеки когато вземе малко куче! Пожелаваме си да е здраво и да се храни добре. Пожелаваме си да ни радва, и да бъде с нас дълги, дълги години. НО, какво са всъщност годините за кучето? Посивяващата муцунка, проблемите със зрението, слуха и костите не могат да бъдат предотвратени. Приблизителната продължителност на живота при Чау-Чау е 10-12 години. Има все по-нови факти за годините на кучето. Популярната формула, че годините на четириногия ни приятел се приравняват към човешките, като просто умножим възрастта му по седем, отдавна е отхвърлена от ветеринарните лекари. Вместо нея ориентир дава следната таблица:
Кучешка възраст Човешка възраст
5 месеца ------------10 години
8 месеца ------------13 години
10 месеца----------- 14 години
12 месеца -----------15 години
18 месеца----------- 20 години
2 години -------------24 години
3 години -------------28 години
4 години -------------32 години
5 години -------------36 години
6 години -------------40 години
7 години -------------44 години
8 години -------------48 години
9 години -------------52 години
10 години ------------56 години
11 години ------------60 години
12 години------------ 64 години
13 години ------------68 години
14 години ------------72 години
15 години ------------76 години
Дали това е приемлива и приятна статистика незнам! Но не трябва да подценяваме все по-голямата необходимост от нежност и внимание когато годините на любимеца ни напредне!!!

Цитат:сп.Журнал/бр.8/08-"Домашен любимец"

Публикувано: 26 July 2009 - 04:17 PM
Шишко още няма козина на дупето...примирих се, но все още ме гложди, че просто нещо му лупсва...Пък и козината му една такава стана суха. Двоумя се между това и таблетките, които Гери е взела. Но пък сега яде Акана и малко се страхувам с тази храна да давам и добавки.
Бижу, ти мина ли на Orijen? И дали даваш Петнил с нея?

Публикувано: 27 July 2009 - 12:01 PM
Шишко още няма козина на дупето...примирих се, но все още ме гложди, че просто нещо му лупсва...Пък и козината му една такава стана суха. Двоумя се между това и таблетките, които Гери е взела. Но пък сега яде Акана и малко се страхувам с тази храна да давам и добавки.
kkk,аз давах на мойте добавка на ВЕРСЕЛЕ ЛАГА с масло от сьомга и бетакаротин,мирише много много силно на риба,течно е и се прибавя към някаква манджичка.мойте редовно ми я отказваха,докато не спрях да им я давам.сега ще започна да я давам на Сандра(немската дивачка),и много ти благодаря за това че ме подсети за тази добавка,едно месец не съм се сещала за нея.според мен не е подходящо да се залеят гранулите с нея,но не пречи да опиташ.
п.п.мисля че говориме за един същ продукт.ще проверя и ще ти пиша на 100% за името на моя.
 ,за да не стане разминаване.
  ,за да не стане разминаване.сега съм решила да давам на мойте малко ПРОПЛАН за чувствителна козина с рибка.мился че даже е на промоция и се продава с огромен метален контейнер
 .
  .ккк,тази храна на АКАНА не ми е позната,какви са ти впечатленията от нея?за витамини ние сменихме с КАНИНА.

Публикувано: 27 July 2009 - 12:22 PM
Точно преди около 2 седмици ни свърши чувала с Орижена и сега купих малко по-лека храна ето тази на Юкануба също с риба,много съм доволна ЦЪК
От днес давам и Петнил,с Орижена изобщо не съм давала добавки.За около два месеца килата се удвоиха направо.От 23кг станахме 27кг.
п.п какво е това Opti Coat под каква форма се предлага,би ли пуснала линк?
Уффф,не В-каротин,това не е за нас.

Публикувано: 27 July 2009 - 02:42 PM
 и мисля, че храната има голям пръст в това.
 и мисля, че храната има голям пръст в това.Бижу, за килата.... и при нас след първия месец качи около 2кг, от което аз много се зарадвах, но уви
 свали ги. Може би от жегата, незнам.
  свали ги. Може би от жегата, незнам.Opti Coat е същата добавка за която Гери говори. А бетакаротин защо да не е за Вас? Заради цвета ли?
Гери, чудя се Канина ли да му взема или тази добавка. Искаше ми се нещо по различно от петнил. Щом казваш, че твоите не я ядат едва ли моя ще изгаря от желание по нея....Какъвто е злояд
 Не че няма да измисля вариант как да му я дам....такъв случай досега нямаме
 Не че няма да измисля вариант как да му я дам....такъв случай досега нямаме   

Публикувано: 27 July 2009 - 02:52 PM
Според мен наистина си оказва голямо значение с каква храна се храни животното,също така и никога не сме се блъскали с разни добавки прекалено много ... ползвам Петнил два пъти в годината,обикновено когато сменя козина.
ккк,ние сме много доволни от Орижена с риба,въпреки високото съдържание на протеин .... Белла специално си умира за рибешките храни,Армани е лаком и яде каквото му дадеш общо взето не подбира

Винаги обаче от Орижена съм давала по-малко от обозначеното количество храна за деня,допълнително яйце,извара,ориз и пиле може.
Имайте предвид,че в жегите изобщо не е добре мечоците да се прехранват,даже ако можете намалете дневните дажби до минимум,без да товарите допълнително.

Публикувано: 27 July 2009 - 03:40 PM
За добавки също не мога да кажа, че съм давала много.
Бижу, помня че твоите умират за риба
 Аз купих миналата година цял чувал Проплан със съомга и...излезе рана, аз реших че е от храната и подарих чувала. Честно казано не ми се подаряват пак 15 килограма, но може да го пробвам с някоя от която има по-малки рафасовки. А Ориджена беше храната в която буквално се влюбих - беше първата храна която ядеше с кеф
 Аз купих миналата година цял чувал Проплан със съомга и...излезе рана, аз реших че е от храната и подарих чувала. Честно казано не ми се подаряват пак 15 килограма, но може да го пробвам с някоя от която има по-малки рафасовки. А Ориджена беше храната в която буквално се влюбих - беше първата храна която ядеше с кеф    Но и за този проблем съм писала...Май общо взето имам едно кошмарно проблемно куче или ме гони яка параноя  :-)
 Но и за този проблем съм писала...Май общо взето имам едно кошмарно проблемно куче или ме гони яка параноя  :-)

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +
 Публикувано: 23 May 2009 - 03:26 PM

Публикувано: 23 May 2009 - 03:26 PM

. Почистваме ушите по същия начин, но с:
. Почистваме ушите по същия начин, но с:
 .
.

На Роко много игри и /по-малко бели../, да е здрав и без проблеми!!!
 На Роко много игри и /по-малко бели../, да е здрав и без проблеми!!! 

Публикувано: 01 July 2009 - 11:10 AM

Публикувано: 01 July 2009 - 11:10 AM