Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#401 Потребителят е офлайн   a3asgr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 02 March 2012 - 03:37 PM

Здравейте! Искам да ви запозная с нашия проблем и да чуя съвет как да го решим.
Имам чау на 6 години. Преди месец му откриха болест причинена от охапване от кърлеж.
Беше много зле но благодарение на специялисти прескочи трапа за което много се радваме.
Пролема е следния че в момента задните крайници му са доста зле. Не може да става без помощ от някой. Опашката е държи на долу .
По някога като върви залита и пада и неможе да се изправи на задните крака. Побъркахме се да ходим по клиники и какво ли не но никой не ни дава точна информация, Казаха че трябва да го преспят за да може да му направят ренгенова снимка но можело да не се сабуди. Ако стане това за нас ще е много голяма загуба защото го обичаме и е част от семейството. Нека някой да сподели ако е имал подобен проблем,ако е чувал или е запознат с изброените симптоми или нека ни даде съвет за компетентен лекар който може да постави диагноза и лечение. Мъчно ни е и всеки ден за нас е болка да го гледаме така.

#402 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 March 2012 - 07:25 PM

a3asgr
Моля Ви, дайте точното название на диагнозата за да знам какво да питам стопаните и лекарите, сблъсквали се с подобна ситуация. Много ми се иска да разпитам лекари и стопани, сблъскали се с това, но ми е необходимо да знам точно и буквално как звучи диагнозата.
При руските ми познати има тежки случаи след кърлежови ухапвания - някои от тях смъртоносни, но те директно говорят за конкретна диагноза - пироплазмоза, за да съм точна, така че опитайте да разберете точната диагноза от лекарите за да знам какво да питам.

Преспиването за рентген не е като пълна упойка, правила съм го с моите кучета, но разбирам притеснението ви. Дайте първо да разберем как точно лекарите формулираха диагнозата. защото е ако това, което си мисля - ще е по-лесно да се обърна за съвет.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#403 Потребителят е офлайн   a3asgr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 08 March 2012 - 10:14 AM

Здравейте! Това е станало след ухапването от кърлеж. Не запомних болеста но лекаря каза че хрущялите се разпадали и така. Каза да правим раздвижвания и да даваме хапчета. Дано се оправи че немога да го гледам така.... Много ме е жал и много сме свикнали с него.

#404 Потребителят е офлайн   ecodani Икона

Публикувано: 11 March 2012 - 05:19 PM

Моля ви помогнете ми моя чау-чау Арчи си сряза много дълбоко възглавничката на лапичката и вече цяла седмица не зараства водих го на лекар и ми казаха че неможе да се шие защото тъканта лесно се разкъсвала каза да му правим промивки с риванол и да го мажем с гентамицин но няма никакъв ефект горката ми животинка много се мъчи, омърлушен е не иска да си играе, лекарката даде един специален чорап които да му обуем за да не замърсява но така раната се запарва повече и не зараства и тои не иска да ходи с чорапа моля ви се от скоро имам куче и не знам какво да правя и монго се тревожа очаквам вашите предложения и помощ може да ми пишете и на имеила ecomanager.todorova@gmail.com

#405 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 11 March 2012 - 06:56 PM

В коя клиника са ти отказали да зашият кучето, може и наистина да не трябва. Трябва му антибиотик и допънително серьозни проминки всеки ден, поне с два дезинфектанта, които се изцеждат от раната, добре. Антиботична паста за раната за накрая на маниполацията, инжекции с есктрат от Таранула за изкаравне на никростичните тъкани, явно прави апцес,щом е умърлушен. Не е шега работа ,сменете доктора ако не прави процедурите. По добре наистина да не стъпва на лапата няколко дни.

#406 Потребителят е офлайн   a3asgr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 11 March 2012 - 07:58 PM

Показване на мнениетоa3asgr, в 08 March 2012 - 11:14 AM, написа:

Здравейте! Това е станало след ухапването от кърлеж. Не запомних болеста но лекаря каза че хрущялите се разпадали и така. Каза да правим раздвижвания и да даваме хапчета. Дано се оправи че немога да го гледам така.... Много ме е жал и много сме свикнали с него.

Днес казаха че болеста е "Лаимска болест" Тя е засегнала костния мозък. Лекаря каза че може да остане така завинаги :( незнам кво да правя нека някой който се е зблъсквал или има информация за някакво лечение да сподели. Благодаря предварително

#407 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 01:00 AM

здравейте моя хари който вече е на почти 4 месеца понякога изпуска нещо като разтройство,но две три капки и мирише ужасно.не мирише на ако,а на нещо друго отвратително гадно.дали има проблем?

#408 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 March 2012 - 03:12 AM

Не, това е от аналната железа.Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   tanq_aira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 10:06 AM

Здравейте моя приятелка миналото лято и пострада кучето така от кърлеж органите му се бяха тръгнали да се разграждат но 4 дена ходеха да му бият антибиотици на ден му биха по 4 инжекции със антибиотици и отделно му даваха и 7 дена друг антибиотик през устата и сега изобщо няма и следа от болестта

#410 Потребителят е офлайн   a3asgr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 12 March 2012 - 11:35 AM

То болеста отмина но остана уврвждането на костите. Засегнат е косния мозък.

#411 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 March 2012 - 06:15 PM

Показване на мнениетоa3asgr, в 12 March 2012 - 09:35 AM, написа:

Съжалявам, ще проверя още веднъж, но повечето ми познати са се сблъсквали точно с пироплазмоза, а не с борелиоза при кучетата, особено в такава увредила ставите тежка форма. Ще проверя пак, ако намеря накой, сблъсквал се на лична практика точно с борелиоза (Лаймска болест) при кучета и са приложили успешно лечение в случай, подобен на вашия, веднага ще пиша. Инак в различни литератури дават при ставни увреждания при болериозата курс от различни препарати, които предполагам вашия ветеринар и без това ви ги е предписал. Дано да се оправят нещата.

На фона на това - за всички: обезпаразитявайте кучетата си от външни паразити целогодишно.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#412 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 07:42 PM

Показване на мнениетоIA---, в 12 March 2012 - 03:12 AM, написа:

Не, това е от аналната железа.Качена снимка

аха значи да не е проблем?!да не се притеснявам

#413 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 March 2012 - 07:50 PM

Да по добре да излиза по някакъв начин секрета, от калкото да се запуши железата. Постоянни и дълги разходки, сиреч повече движение, доста помагат за това.

#414 Потребителят е офлайн   a3asgr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 12 March 2012 - 08:18 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 March 2012 - 07:15 PM, написа:

Показване на мнениетоa3asgr, в 12 March 2012 - 09:35 AM, написа:

Съжалявам, ще проверя още веднъж, но повечето ми познати са се сблъсквали точно с пироплазмоза, а не с борелиоза при кучетата, особено в такава увредила ставите тежка форма. Ще проверя пак, ако намеря накой, сблъсквал се на лична практика точно с борелиоза (Лаймска болест) при кучета и са приложили успешно лечение в случай, подобен на вашия, веднага ще пиша. Инак в различни литератури дават при ставни увреждания при болериозата курс от различни препарати, които предполагам вашия ветеринар и без това ви ги е предписал. Дано да се оправят нещата.

На фона на това - за всички: обезпаразитявайте кучетата си от външни паразити целогодишно.

Благодаря! Дано се оправи. Наистина е мъчение за него а и за нас направо сърцето ми се къса като го видя.....

#415 Потребителят е офлайн   a3asgr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 05 April 2012 - 11:59 AM

Искам да се обърна към всички стопани , водете кучетата си по често на преглед и внимавайте много с кърлежите. След дълга борба с болеста която беше пречинена от кърлеж днес се збогувахме с Майкъл. Много е тежко и не го пожелавам на никой. Беше много добро куче и на всички ни е тежко. Направихме всичко възможно но без резултат :rf_011:
Обичаме те Майкъл !
Почивай в мир и спокойствие :rg_057:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#416 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 April 2012 - 01:32 PM

a3asgr , много съжалявамКачена снимка. В такива моменти човек няма думи.Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 05 April 2012 - 03:11 PM

Показване на мнениетоa3asgr, в 05 April 2012 - 11:59 AM, написа:

Искам да се обърна към всички стопани , водете кучетата си по често на преглед и внимавайте много с кърлежите. След дълга борба с болеста която беше пречинена от кърлеж днес се збогувахме с Майкъл. Много е тежко и не го пожелавам на никой. Беше много добро куче и на всички ни е тежко. Направихме всичко възможно но без резултат Качена снимка
Обичаме те Майкъл !
Почивай в мир и спокойствие Качена снимка

Много съжалявам за милото момченце. Сигурна съм, че сте направили всичко възможно за да го спасите, но явно понякога става така....Много тъжно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#418 Потребителят е офлайн   levskarq Икона

Публикувано: 18 April 2012 - 06:38 PM

strashno suzalqvam za MAIKUL. PO4IVAI V MIR.....

Кирилица, Моля!
Мод.

#419 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2012 - 10:14 AM

Здравейте, от горе-долу седмица насам дъха на Maкaя е просто непоносим... Сменя зъбки в момента и се чудя дали това може да дава отражение? В момента я храня с Роял Канин и се чудя дали може да не и понася на стомахчето?! Освен РК и давам и някой друг зеленчук - краставички най-често - нищо готвено домашно, люто, кисело и т.н. Миенето на зъби не се получи - пробвах, та се чудя дали да взема някакъв спрей например или пръчици за дъвчене? Вие ползвате ли такива неща, дали има ефект? Тези дни ще я заведа на ветеринар, че се притеснявам вече, наистина дъха и е много по-различен, а все пак е малка още. Иначе всички други показатели са отлични, трудно ми е да повярвам, че това е от храната, честно казано... Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да ми даде съвет. :smile:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#420 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 23 April 2012 - 10:55 AM

Може би има проблем със стомаха. Посъветвай се с добър ветеринар. Старото ми куче имаше гастрит и лош дъх от гастрита. Дано да се оправи сладурчето бързо и да няма проблем!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема