Здравейте! Случайно попаднах на този форум, но се оказа страшно полезен!
Казвам се Димана, от Стара Загора. Преди седмица майка ми ми подари мъжко кокерче за 18-тия ми рожден ден!

Определено най-хубавия и сладък подарък, който някога съм получавала! Естествено, не беше изненада. Всъщност беше изключително планиран подарък

Подготвях се за него от около 4 месеца. И най-после е при мен! Разбираме се идеално, характера му (от това, което съм видяла досега) ми пасва страхотно! Много е див, игрив, но и достатъчно послушен. Бързо се учи, вече отговаря на името си (казва се Joey

). Роден е на 15.07. Засега съм му взела приборите за храна, гранули, калций, четка и гребен (незнам дали е нужно докато е още малък, но го реша всеки ден), препарат за чистене на очите, играчки и Puppy Trainer (капките, които се пръскат на мястото, на което искам да го науча да се изхожда). Засега има 2 ваксини, в началото на Ноември му предстои 3та, затова още не съм го извеждала на разходка, но нямам търпение!

. Също така е вътрешно и външно обезпаразитен.
Ето негова снимка:
Та, имам един доста глупав въпрос, но нямам на кой друг да го задам! На здравната му книжка пише, че е американски, но човекът, от който го взех (който го е взел от други хора в Хасково), ми каза, че е английски, но ветеринарите вероятно са написали "американски", заради цвета му, който е типичен за американските кокери. Попитах и ветеринарката ми, която разбира от кучета като цяло, но не специално от кокери, тя сравни снимките на пораснали кокери и каза, че според нея е английски, защото муцунките на американските са по-сплескани. И все пак, в youtube
гледах клипче на бебета кокери на 3 месеца, едното от които изглеждаше точно като Joey, а за тях пишеше, че са американски.
За мен няма никакво значение дали е англичанин или американец

Обожавам го точно какъвто е, но все пак бих искала да знам аджеба точно какво кутре си имам, за да се съобразя с нуждите му (главно откъм козината).
Съжалявам за глупавия въпрос! И благодаря предварително за помощта!!