Dog.bg Форуми : Да се представим

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да се представим

#601 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2013 - 08:53 AM

Здравейте,присъединявам се към вас като горд собственик на прекрасно куче. Казвам се Веселина и съм от Шумен. Кучо го взехме вчера. Той е на 9 месеца. Цяла седмица ви четох и получих доста полезна информация. Мислех си до вчера, че съм подготвена за новия ни приятел, но... :) Той е малко страхлив, може би е от смяната на стопаните, но доста послушен (засега) пу-пу-пу. От пръв поглед се влюби във съпруга ми и не се отделя за секунда от него. Дори от първия ден ходи до него без повод. Днес реших да го изкъпя, че беше доста изцапан от сутрешната роса и прахоляка по улицата :) е, къпахме се! Аз него, той мене. Беше забавно, макар, че на него едва ли му хареса. Страх го е от водата :( .
Сутринта мъжо като излезе за работа у дома настана истинска суматоха. Ходи навсякъде, търси го, скимти...Не знам сега как ще ида на работа. Милия, ще се побърка съвсем сам. Сега седи под масата и си е сложил главата на кракът ми. Постоянно търси контакт с нас. Притеснява ме, че не иска нищо да яде. Купихме му гранули, дадохме му месо и какво ли не още, но отказва всичко. Предполагам, че му трябва малко време за да се адаптира към новия си дом и стопани. А бившите му собственици ме увериха, че е доста лаком и яде абсолютно всичко. Е, то му личи де, малко е шишкав и тромав, но това ще го оправим с много разходки. Общо взето съм доста объркана. Незнам как да му предпазя учите от гадните лепки и осили. Та те са и в купичката за вода и като се изтръска после....вие знаете де :) Ще съм благодарна за всеки съвет и ще съм редовна тук, защото сте ми много полезни. Може би по-късно ще ви навестя пак и ще се опитам да формулирам малко по-смислен пост :) , в който да ви разкажа подробности. Приятен ден!

#602 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 June 2013 - 09:24 AM

Здравейте и честит любимец.

Нормално е да е шашнат, сменя къща, хора... Нормално е и заради това да не яде, да е неспокоен. Хубаво е да прочетете темата "Кучето само у дома" в раздела за обучение, за да започнете отначало да се учите как се остава сам у дома.
Всичко ще се нареди, само ще трябва да минат няколко дена, за да се успокоят нещата.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#603 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2013 - 12:21 PM

Привет отново :) благодаря за отговора. Аз изчетох всичко от форума :) При нас малко е сложно, защото имаме персийски котарак, който така се уплаши като видя Бискит, че от вчера седи само на терасат и като се приближим до вратата ръмжи като зло куче. Бискит не проявява никакъв интерес към него де. Преди малко ги оставих сами-котака на терасата, кучо вътре. Очаквах поражения и придвидливо прибрах всичко, което може да бъде нагризано, счупено и т.н. Нямаше ме 2 часа. Слава богу, нямаше поражения никакви! Котарака реши най-сетна да влезе вътре. Бавно и ръмжейки. Видя, че кучо не му обръща внимание и си легна на 2 метра от него. Така сме сега. Бискит лежи в краката ми с глава на единия ми крак, а Симба (котака) пред нас :) Сладури! Минах през вета и решихме след седмица, две, когато малко посвикне да го заведа на профилактичен преглед. Та така. Не мога да му направя хубави снимки, все идва да ближе апарата :) като се поокопити малко ще им направя снимка, рано или късно ще станат приятели, няма начин. Хубав ден

#604 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 June 2013 - 12:26 PM

Убедена съм, е до дни всичко ще се нормализира. И котката виждам, че добре реагира, тъй че не го мислете.
User's Signature

#605 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2013 - 09:28 AM

Здравейте, Бискит е у дома вече три седмици, а сякъш винаги е бил с нас :) Вече свикнаха с котарака, никой не ръмжи, няма проблеми. Бискит не е като другите кокери :) спокоен вече, не е лаком, отказва да яде гранули и все иска от нашата храна. Поотслабна малко (беше голям шишко ). На вън не тича много, свършва си работата и седи до краката ми. Понякога обаче хуква със забит в земята нос и тогава не чува нищо! Хода да го гоня из квартала :) Свикна да върви редом и когато аз спра той сяда веднага :) Много съм горда с него. Мисля, че има напредък и със стоенето сам, ама да не казвам голяма дума...всеки ден излизаме за половин час на вън пред блока без него и се ослушваме дали ще лае. Мисля постепенно да увеличавам престоя си на вън, за да съм напълно сигурна, че когато започна работа няма да има проблеми :)

#606 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2013 - 02:19 PM

Чудесни сте! Само не му давайте човешка храна и в никакъв случай от масата. Ако не си иска гранулите - прибирате ги и ги вадите чак на следващото хранене. Ще си свикне на храната, но ако не го разглезвате с друга.
User's Signature

#607 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 10:33 PM

Проблема е бил в гранулите. Днес взехме други и тях ги яде с охота. Ето една снимка от общата вечеря :)

#608 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 13 July 2013 - 03:27 PM

Не трябва да е така. Трябва да яде гранулите, които вие сте решили, а не тези, които си харесва той. Това, че е харесал гранулите вероятно значи, че имат изкуствен овкусител. Каква марка са?
User's Signature

#609 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 06:25 PM

Не знам какви бяха тези, дето не ги искаше. Взехме ги по препоръка на магазинерката. Тая дето му се услади е VISAN IMAGINE с пиле и ориз.

#610 Потребителят е офлайн   cyberart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 December 2013 - 09:59 PM

Здравейте и от нас - Аз съм Невена и моят малък другар Бари - американско кокерче. Въпреки че започвам да се съмнявам че е точно американче, муцунката му започва да се издължава повечко от характерната за породата му.
Сега сладурчето е на 3 месеца и половина и започваме с възпитанието по сериозно, защото е засега е един голям НЕЧУВАЛНИК :) :dog: :dd_058:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#611 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 December 2013 - 10:06 AM

Здравейте и добре дошли! Да ви е жив и здрав нечувалника, дълги години да се радвате един на друг.
User's Signature

#612 Потребителят е офлайн   cyberart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 04:40 AM

много блaгодaря зa приветливото посрещaне, честичко ще обменяме опит нaдявaм се!

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни