Здравословни проблеми
Публикувано: 31 May 2008 - 07:21 PM
Ами няма повече кафяв секрет, не миришат (освен на лекарството), не се чеше. Мисля, че нещата вървят добре. В понеделник сме при ветеринаря :blink:
Абе да ти кажа - вече му мина май ;D ;D Честно казано ме беше малко страх да не хване нещо някое куче днес, обаче той няма нищо по ушите си вече...
Ще се излекуваме :blink:
Абе да ти кажа - вече му мина май ;D ;D Честно казано ме беше малко страх да не хване нещо някое куче днес, обаче той няма нищо по ушите си вече...
Ще се излекуваме :blink:
Публикувано: 31 May 2008 - 08:11 PM
JujitYy, много се радвам за вас, че Бъкчо вече е по-добре! Никога не оставяйте тези неща на самотек! ;) От сега нататък ще следиш за състоянието им, когато ги почистваш. И да знаеш, че кокерските уши, дето така им викат, че са проблемни, не съм съгласна с това, това става от немарливост на стопаните. Ушите не трябва да миришат, нито е нормално да има як секрет, нито обриви, нито пък да чешат и да тръскат с тях, всичко това е знак животното да се заведе веднага на ветеринар! Дано да не се повтарят такива случки, нека бъдем отговорни към здравето на малките ни любимци, те не могат да ни кажат, но ние сме тези, дето може да усетим, че нещо не е наред с нашият приятел! ;)
Публикувано: 01 June 2008 - 05:50 AM
Слава Богу,Бебка не е имала проблеми с ушичките,макар че ходим вета с лекарство да ги чисти само 1 път в месеца,а през събота и чистя ушите с марличка в йод.
Хубаво е,че има такава тема :P
Хубаво е,че има такава тема :P
Публикувано: 01 June 2008 - 07:30 PM
Съвета на ветеринаря ми: когато има разстройство или повръща, се спира всякаква храна, докато не спре проблема. Ако продължава - тогава вече се бъхат лекарствата.
Идеята е организмът да се изчисти - в повечето случаи е защото е яло нещо кучето.
Идеята е организмът да се изчисти - в повечето случаи е защото е яло нещо кучето.
Публикувано: 02 June 2008 - 06:14 AM
Вчера Бебка беше много зле :'(
На вечерната разходка тя свърши работата си-изака се и се изпиша...но като се прибрахме изведнъж я заболя стомахчето и изскимтя :( аз много се уплаших и си помислих да не се е убола или трънче или кърлеж...милион мисли ми минаха през главата...
Хванах я и я гушках...поуспокои се и заспа :(
Оставих я в легълцето и,ма тя се качи на леглото и изповръща всичката храна,която беше приела през деня :( после погледнах повърнатото и познайте какво видях...листенца от диворастяща марихуана...просто показах на мама цялото листо което Беба го е изяла и мама каза,че пред блока имало диворастяща марихуана...кучето ми е наркоманче ;D ;D
Цяла вечер я гушках и кротуваше...ма много гузно се чувстваше за дето е оцапала чаршавчето...ма аз и обясних,че няма нищо лошо и си я цунках...днес е по-добре след като успя да ми скъса моливника ;D
Мисля,че се пооправи ;)
НЕ ДАВАЙТЕ НА КУЧЕТАТА СИ ДА ЯДАТ ТРЕВА...НЕЗНАЕТЕ НА КАКВА ЩЕ СЛУЧАТ!
На вечерната разходка тя свърши работата си-изака се и се изпиша...но като се прибрахме изведнъж я заболя стомахчето и изскимтя :( аз много се уплаших и си помислих да не се е убола или трънче или кърлеж...милион мисли ми минаха през главата...
Хванах я и я гушках...поуспокои се и заспа :(
Оставих я в легълцето и,ма тя се качи на леглото и изповръща всичката храна,която беше приела през деня :( после погледнах повърнатото и познайте какво видях...листенца от диворастяща марихуана...просто показах на мама цялото листо което Беба го е изяла и мама каза,че пред блока имало диворастяща марихуана...кучето ми е наркоманче ;D ;D
Цяла вечер я гушках и кротуваше...ма много гузно се чувстваше за дето е оцапала чаршавчето...ма аз и обясних,че няма нищо лошо и си я цунках...днес е по-добре след като успя да ми скъса моливника ;D
Мисля,че се пооправи ;)
НЕ ДАВАЙТЕ НА КУЧЕТАТА СИ ДА ЯДАТ ТРЕВА...НЕЗНАЕТЕ НА КАКВА ЩЕ СЛУЧАТ!
Публикувано: 02 June 2008 - 07:23 AM
Цитат
Мареа е с ужасно разстройство... а ветеринарите ни не работят днес... звъннах в обединена частна клиника и ми казах какво да и дам...но съм малко притеснена... имали ли сте такива случаи досега? :'( :'(
Най-вероятно е изяла нещо от двора.Кара и тя беше вчера с разтройство,но беше пусната свободно да шари из двора на баба ми и събираше всичко каквото и е пред носа.Даже изяде здравеца на баба и счупи една роза ;D .Предполагам че защото са още мънички и всяко чуждо тяло в коремчето се отразява зле.Радвам се че се е оправила :wub:
Публикувано: 02 June 2008 - 03:59 PM
искам да питам нещо - ние имахме проблеми с вета и го сменихме. това стана преди 4 месеца. той беше сложил годишната ваксина на Макс. сега искаме да му сложим чип,но новия вет каза, че трябва да се сложи пак годишна ваксина, за да е сигурен, че като пише в паспорта, че е бита, че наистина е бита. и сега - не знам дали е нормално? няма ли да му стане нещо на палето? защото е минала само половин година от предишната!? :sos: :sos:
Публикувано: 02 June 2008 - 04:11 PM
А бе не ок да ти кажа, ваксината е бита, нали си била там, от къде на къде да не ти вярва? Излишно е! И няма ли вяра на колегата? Разбирам да имаш малко пале, да е дошло от магазина или кой знае от къде, и там да са казали, че са били ваксина, тогава лично бих настоявала да се повтори и обезпаразитяващо и ваксина! Не е моя работа, но ми звучи глупаво. Направете следното, изчакайте още малко време и като биете годишната ваксина, тогава и чип да сложи направо.
Публикувано: 02 June 2008 - 04:29 PM
Ми съмнявам се,че ще се довери,защото аз вече го питах и те искат да сложат пак ваксина, а аз даже и стикера от предишната имам и паспорта си пазя, всичко си вписвам и всичко контролирам. и ми се стори странно, че иска да я бият втори път. а годишната следващата в чак януари догодина и ако излизаме това лято в чужбина не знам какво да правя??? :'(страх ме е пак да слагам,въпреки, че те казват,че няма проблем. какво може да му стане!