Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#981 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2013 - 08:33 PM

Сега видях, че вече куца, даже не иска да става, явно много го боли :( отказа и да яде, само лежи. Лапата вече е надута от горе. Ох, много ми е мъчно, ако е осил, как се процедира? Направих студен компрес със спирт и реванол, милия, седя сякаш знае,че искам да му помогна. Гледах го пак. Има спластена топчица козина точно между пръстите и е много близко до кожата, та си мисля дали не му скубе там и за това да се мъчи да го махне, та от това да се е разкървил и възпалил. Аз постоянно го проверявам за осили и след всяка разходка мия краката и корема, сресвам за всеки случай, нищо нямаше :( сърцето ми се къса направо като го гледам, до преди няколко часа дивееше, а сега...

#982 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2013 - 09:37 PM

Няма страшно, най-вероятно осил. заведете го на вет да го извади. обръснете лапите до първата ставичка, за да намалите вероятността от осил, колкото да го проверявате, той може да влезе по време на разходка и даже да не разберете. щом лапата е подута и куца, най-вероятно е осил. не се притеснявайте, щом го извади вета, ще се оправи.
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 08:43 AM

Благодаря за бързия отговор снощи. Малко след като писах, наш Бискит се надигна и лакомо загледа към масата. И нали е зле, дадохме му мезенце (иначе от масата нищо не даваме) . Че като се почана едно молене, една игра, няма и следа от куцането. Днес отока е съвсем малък, почти незабележим. Не куца, дивя на поляната половин час. Май ще се разминем с вета, как да му обясня, че му е имало нещо, а днес почти нищо, за какво го водя? Мисля да обръсна лапата и да направя пак един компрес. После ще пиша пак. Хубав ден!

#984 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 July 2013 - 08:45 AM

Осила е мигрирал. Това означава или че е излязъл от някъде по-нагоре, или че още е в лапата но на друго място. Наблюдавайте го и все пак няма да е лошо да притесните лекаря, нали това му е работата.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#985 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2013 - 07:19 PM

Имам следния въпрос -На някого от вас да му се е случвало на кучето да му излезе чипа?Значи като беше мъничък-нямаше година може би беше на 8месеца на Рони му сложихме чип.След поставянето беше ок и до днес без проблеми ,а той сега е на 2 години и днес детето каза ,че напипало еднно топче на кучето..Миналата неделя го къпах и няма как да съм го пропуснала.значи е станало близките 5 дни.Първо реших че е рана от кърлеж.Не съм сигурна как изглежда такава рана.Може да ми се смеете ама и кърлеж не съм виждала , и кучето до сега не е имало.С килтикса няма проблеми.Постригах козината и видях ,че е по скоро като екзема ,мокра колкото грахово зърно в диаметър.Кожата е равна не е надигната,а се е опипвало като топче от сплъстената козинка от горе.Гложди ме мисълта ,че точно там е чипа!!!!!!Промих к сислородна вода и напръсках с оксикорд.Тази вечер пак така ще направя,ама ще трябва да идем пак при вета да види с машинката дали е чипа и ако не да каже какво да мажа.Обаче се чудя наистина на никой ли не се е случвало да бъде изхвърлен чипа???

#986 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 July 2013 - 08:50 AM

Не мисля, че е чипа. Той няма как да пробие отвътре навън, защото е заоблен от всякъде. Според мен е обикновена раничка или /недай си боже/ кърлежче е имало там, просто е съвпаднало мястото.
User's Signature

#987 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2013 - 04:01 PM

И да пиша за нашата рана!Още не е минала,не казаха от къкво е може би се е боднал ,той обича да се промушва между храстите и да се почесва в тях и при розите ходи :md_064: Раната е колкото монета от 1 лев обаче като подстригах мястото видях че не е суха рана ,а мокра.Първо пръсках с оксикорд ,после мазах с йодасепт ,а на края с гранулин.От последното май-най добре се повлия обаче го болеше и скимтеше.Сега вета каза един антибиотичен спрей пръскам.Нещо с А .....обаче все забравям името .Ами той много боядисва.Горкия Рони направо е синьо зелен.Като го пръснах първия път и то по много пръска стана целия син зелен ,пуснах го и той се почеса с лапата и тя зелена стана,пък като тръгна по пътеката всичко в лапички :af_089: голям цирк!Добре ,че мъжа го нямаше та да не вика :ba_025: Снощи го вързах на повода и го напръсках ,ами той не е свикнал вързан и целия се омота на мен ми стана жал и пак го пуснах та картината се заформи пак същата.Когато пипаме около раната не го боли и не се дърпа,яде си весел е ,не а почесва с лапа освен когато не е пръскан току що!Всички питат защо ни е зелено кучето :md_064:

#988 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 August 2013 - 09:51 AM

Весело е у вас :db_046:

Ще му мине като на куче. Ако ли пък не, значи има нещо отвътре, което не дава на раната да заздравее, може би осил... Все пак ако не мине скоро пак се консултирайте с вет-а.
User's Signature

#989 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2013 - 08:18 PM

Днес щях да се похваля ,че ни е минала раната.....изкъпах го ,доволна че рана няма и кожата ми се видя спокойна...изсъхна и почнахме да се решим...гледам друга рана симетрично от другата страна на гърба зад врата да речем на 15 см.Награбих го с щерката и право при ветеринаря ,ама не нашата ветеринарка а в съседния град.Преди да тръгнем взех ,че го напръсках с гранулин ,обаче после звъннах на вета оказа се че работи и тръгнахме.Та раната не е баш рана ,ами да речем като възпалена кожа леко червена около космите.Интересно че го поболва и на мястото космите стоят сплъстени и на клечки т.е.като лека лепкава течнокт тече явно.Обяснявам това на доктора ,обаче той не слуша не го загледа внимателно ,ами направо вика гъбички!!!Значи сложи му 5 инжекции.Една след друга ....ваксина и нещо си.Питам аз ама той мрънка.Едната потече по козината жълта щото Рони умрял от страх се дърпа.Питам това В комплекс ли е той видя че с мен на глава неможе излезе и каза- да.Накрая ,за мой ужас му изстиска аналните жлези и каза че много били зле ,то кучето милото вярно че вчера по гъзе се почесваше ,ама аз не видях нещо много да излезе.Даде ни един разтвор в спринцовка и каза утре в 7 литра вода да го разтворя и хубаво да изкъпя кучето.Сред 11дни ни вика за нови ваксини.От зор забравих от вкъщи да му взема здравната книжка и док даде рецепта с датата и ваксините.Прибирам се и гледам бито --айвомек!и поливак.-това последното така го разчетох.Ох и го напръска с нещо бронзово ама не ми каза и аз нещо да пръскам или да правя тия 11дни???Каза било заразно та да се мием като го пипаме с децата.Ако се заразим и ние той само и единствено при него имало такава ваксина и я слагал и на хората.......бре!Докато се мъчеше с Рончо щото той лесно се не дава и вътре влезе мой познат да помогне ,че док беше без сестра днес та и той каза че кучето му било на трета ваксина за лечение на гъбички !Абе епидемия ли има?Незнам какво да мисля!Козината на засегнатия участък от преди не е опадала.....ама Рони много се чеше,той по принцип си се чеше и преди и храната сменяхме ,обаче сега е по-по...Стана дълго обяснение обаче който е минал нещо такова да сподели!

#990 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 August 2013 - 09:58 AM

Значи гъбички се установяват адски лесно - взима се проба, посажда се и ако порасне много, значи има гъбички. Ако няма, обаче, няма как да ти вземе парите за ваксините.
Възможно е да е и от жлезата. Сара има проблем с нея и често се чеше, даже дръгне, няма спиране. Като я изчистим се успокоява. Излиза едно тъмно, смърдящо и течно.
Сега ако му мине на кучето няма да се знае от жлезата ли е било или от ваксината...
Гъбичките са заразни, но се развиват само ако имунитета е слаб, т.е. ако не сте болни, много малки деца без имунитет и т.н. не би трябвало да има проблем. Е, мийте се, не вреди.
Но за кучето не знам. Изкъпи го с това нещо, виж как ще подействат лекарствата.
След това, обаче, аз бих сменила /и съм сменила/ храната с хипоалергична. В момента даже сме на лечебна дерматозис, да видя дали ще се повлияе сърбежа от нея и как ще е кожата.
User's Signature

#991 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 11:44 AM

Много благодаря за отговора.Притеснявам се защото ако се повлияе добре ,трябва да го водя още 5 пъти през 10 дни за инжекции.Ако няма нужда от тях да не му стане нещо.Вижда ми се по спокоен днес и не се чеше постоянно и това място което вчера видях да сълзи кожата и да се мокри днес е сухо,а предишната рана си течеше постоянно не много ама 5 или 6дни си течеше.Довечера ще го изкъпя с разтвора който ми даде вета.Мисля през седмицата да го водя при друг ветеринар да чуя мнение още едно,въпреки че незнам какво ще види другия като тия две места на раните са напръскани със спрей и изглеждат бронзирани?!Аз имах едно алергично петно на ръката и кожни смених 5 доктора мазила от скъпи по скъпи ,накрая видях една близка кожна която не съм виждала от години на улицата и тя ми препоръча мехлем .За 2 лв мехлем и ми мина за 3 мазания ,та доктори много,това е ясно......проба в Пазарджик за посявка никой няма да му вземе,трябва да го водя в Пловдив.Рони си хапва добре,весел е играе,лае,и съпруга ми мисли че с тия доктори ще объркам кучето повече,пък децата се карат че трябвало доктор ,неможе иначе.......да се чудиш кой да слушаш!!!Четох ,четох ама не е типично-козината не е опадала, и мястото секретира прозрачен леко лепкав секрет,ако е от шампоана щеше да е по цялото тяло?ако е от празимека-давам го от 4месеца?килтикса е вече 2 години с него през лятото?храната е нутра нъгетс изяжда 4 голям чувал от нея?Като бебе беше с хепи дог и я смених с нутрата заради сърбежите му,после спря да яде нутрата и купих К9 изяде 2 чувала и пак минахме на нутра и си я яде от есента вече 9 месеца пък не е имал рани???Ще прочета за тази дерматозис храна!

#992 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 August 2013 - 11:51 AM

И на мен не ми прилича на гъбички, затова за сигурно казвам проба.
На Сара са й слагали ваксини против гъбички /след посявката/ бяха 3, не 6...
Не знам и аз.
А дерматозиса е вид, не марка, много марки могат да имат дерматозис или поне хипоалергенна храна. На нутрата Агнето е такова.
User's Signature

#993 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2013 - 01:49 PM

ок!

#994 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 10:33 AM

Гъбичките ....ако бяха гъбички ни минаха,няма рани вече и сложихме и 3 те ваксини :ba_025: ,вчера го изкъпах изсъхна и почнахме да се решим и напипах топче с големина на синя слива на гушката му.От дясно под каишката.Ужас ви казвам.Не го боли защото ми дава да го опипвам и не се дърпа и не скимти...ама то е голямо топче!Надеждата ми е ,че е ухапано от пчела ,той все ги гони и миналата година имаше на муцунката такава поддутина .Ще почакам ден два и ще следя ако не спада ще се ходи на ветеринар.И без това в петък трябва да сме на годишна ваксина.Ветеринаря който лекува гъбичките го отписах вече ,много мърлява работа ви казвам ,последния път би ваксината с употребявана инжекция ,нямах време и да реагирам толкова бързо стана.Сега ще си ходим при нашата старата ветеринарна,страхотна е само дето мойто и нейното работно време съвпадат та се чудя как да мръдна от работа...ама няма начин!Дано да не е най-лошото...........

#995 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 September 2013 - 10:37 AM

Да е бита инжекция в тази област?

Не е най-лошото, млад е за това. Нещо мастно е, или в краен случай лимфен възел, стига мислили най-лошото.
User's Signature

#996 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 11:01 AM

Ами там я биха инжекцията като се замисля от дясно да,ама ми се струва ,че я сложи доктора малко по назад ,знам ли го.И съпруга ми каза същото ,обаче ако е нещо от рода на абцесите ,от замърсена игла щеше да го боли а той кротува като го пипам.В неделя на 8 септември слагаха ваксината за гъбички последната.

#997 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 September 2013 - 11:28 AM

От това е. Редовно стават такива бучки от поставяне на инжекция и то не от замърсена. От самото боцване организма реагира така. Би трябвало до 20тина дни да се разнесе. Нищо му няма, Сара на почти всяка ваксина прави такива.
User's Signature

#998 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2013 - 02:18 PM

Ох ,а дано като минем през вета ще пиша как е!

#999 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2013 - 04:15 PM

Бучката спадна ,напипва се още ама лекичко.Чудя се в събота трябва да се слага годишната ваксина дали да не го заведа в четвъртък другата седмица.Да му спадне още малко топчицата.Жал ми е вече като го боцкат! :dh_188:

#1000 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 September 2013 - 04:40 PM

Нищо му няма, води си го когато му е датата. Това не се усеща грам.
User's Signature

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема