Здравейте!Имам дворен котарак на 1 година.Малък е още но е сварил да се сбие с някой батко за територия.Има рана на главата до гушата.В началото беше подуто и меко,после той сам си я пукнал на земята с търкане(имаше кръв на пътеката).падна му козината на мястото на раната.Видях дупчицата е точно като от забит нокът или зъб.Раната почти постоянно бере и тече(повечето е кръв,много малко има гной).Слага му Sulfatiazol -Едно бяло прахче за рани.Когато се измие аз пак му слагам.Баща ми каза да ми сложим йод.Но не знам как ще подейства на котарака ако се оближе.
Моля за съвет!
Гнойна рана
Публикувано: 06 June 2008 - 01:07 PM
здравейте нарочно пиша туказа да не правя нова тема
така на приятеля ми баба му има едно дворно куче последно като отидохме там видяхме че на задните крачета на 5-тия му пръстнокътя много се е забил и възглавничката направо се беше подула ужасно и тъй като жената е възрастна и незнаеше какво да прави и на помоли да помогнем някакси ест ние отрязахме огромния нокът който се беше забил може би 1 см във вузглавничката подрязахме му и др нокти и сложихме йод на следващият ден видяхме че е спаднал отока не сме го водили на лекар ама изглежда че се оправя!моля ви дайте някакъв съвет(правилно ли сме постъпили и дали трябва да направим оше нещо)
така на приятеля ми баба му има едно дворно куче последно като отидохме там видяхме че на задните крачета на 5-тия му пръстнокътя много се е забил и възглавничката направо се беше подула ужасно и тъй като жената е възрастна и незнаеше какво да прави и на помоли да помогнем някакси ест ние отрязахме огромния нокът който се беше забил може би 1 см във вузглавничката подрязахме му и др нокти и сложихме йод на следващият ден видяхме че е спаднал отока не сме го водили на лекар ама изглежда че се оправя!моля ви дайте някакъв съвет(правилно ли сме постъпили и дали трябва да направим оше нещо)
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +