Dog.bg Форуми : Възпитание и Обучение на Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание и Обучение на Мопс

#61 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2010 - 05:16 PM

Показване на мнениетоsunnny, в 29 July 2010 - 12:09 PM, написа:

И аз да се похваля вчера си взех мопсче, казава се Моли и е страшно сладичка. Взех я от зоо магазин с трите ваксини беше, защото е родена април и вече е на три месеца. Вчера исках да я нахраня, тя не искаше, чудя се дали не е от стреса покрай новата среда. Казаха ми от магазина, че вече мога да я разхождам навън, пробвах вечерта, а тя като се запъна и крачка не иска да направи на вън.И си я прибрах, днес пак ще пробвам. Дано да тръгне на разходка и да хапне.
Прикачен файл 2372806H.jpg

Добре дошли при нас с Моли! Имам малко опит ,това мопсче минимум на 4-5 месеца,но така правят търговци при тях и на шест все на три.За разходки ,тя още не свикнала ,затова се инати ,а и Вас още добре не познава и това увеличава нейния стрес ,повече целувки и милувки и ще се отпусне.Пожелавам Ви да се радвате и да имате само хубави моменти с Вашето мопсче, а ние ще сме насреща ,ако трябва съвет и помощ.:re_037:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#62 Потребителят е офлайн   sunnny Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 10:08 PM

На 3 месеца е Моли, сигурно е, водих я при друг ветеринар, не този който е към магазина. Здравичка е всичко е точно. Яде и се разхожда. Днес за пръв път си свърши работата на вън има напредък, обаче как хапи наред всичко. Сумаси играчки има и пак като я ипусне хваща каквото и е на око. Много сладичка и игрива.

#63 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 01:12 PM

Ако искате да си нямате неприятности за напред и обяснете кой е шефа на цирка още от сега :md_064: Това с хапането на каквото и падне сега изглежда сладурско, но вярвайте ми след време ще съжалявате. Може да е малка, но със сигурност не е глупава. И моята на 3 месеца 4 някъде като беше, реши че е забавно да дъвче кабелите на зарядни и разни други техники и аз и се радвах как се закача, докато не направи дупка в кабела на таблета, с който работя :eg_033: Това и беше за последно. От тогава много строго започнах да я следя точно с какво си играе. В момента най-голямата беля, която може да направи е да изяде някоя брошура. Когато и покажа нещо мое и й дам да го подуши в момента, в който понечи да го загризе и казвам строго "Не" и повече дори не го поглежда, дори извръща глава :ab_041:

#64 Потребителят е офлайн   leooo Икона

Публикувано: 08 November 2010 - 08:38 PM

Здравейте всички! :re_037: Моят мопсчо е на 7 месеца . Изкарвам го на 4 часа. Проблемът е че чишка където му падне (след разходка и то ! Аз му се карам обаче него не го интересува :eg_033: И другият проблем че изведнъж спира да чишка вътре и после пак почва. Не знам какво да правя, моля за съвети!

#65 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 November 2010 - 02:37 PM

Показване на мнениетоleooo, в 08 November 2010 - 07:43 PM, написа:

Здравейте всички! :re_037: Моят мопсчо е на 7 месеца . Изкарвам го на 4 часа. Проблемът е че чишка където му падне (след разходка и то ! Аз му се карам обаче него не го интересува :eg_033: И другият проблем че изведнъж спира да чишка вътре и после пак почва. Не знам какво да правя, моля за съвети!

Здравейте!Голям зор е с това пишкане,но с търпение и постоянство всичко ще е наред.Моя калпазанин се научи на 9-тия месец да си върши работите на вън.Схамата ми беше такава-първоначално пикаеше на вестник, така беше свикнал,сложих го на едно местенце до дивана то беше първото, което препика,ако се опиташе да свърши работата другаде му се карах и го местих на първоначалното място с вестника(за да не си мисли,че може да опикава цялата къща).Свикна само там.После преместих вестника в банята,след това на терасата и така.Като винаги го изкарвах по едно и също време в един и същ час и когато си вършеше някоя от нуждите на вън му давах наградка.Трудно беше но,когато си му направите режим ще се научи.Изкарвайте го в удобно за вас време,което ще ви е удобно винаги и нека това да бъде режима му.Аз лично го извеждам в 8:00 сутринта и вечер в 18:00 или 19:00.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   leooo Икона

Публикувано: 09 November 2010 - 07:52 PM

Мерси много! :smile: Ще пробвам и дано се получи, защото иначе незнам какво ще правим.

#67 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 10:50 AM

Спокойно. Рано или късно само ще с енаучи. Въпроса е поне у вас да не пишка навсякъде.

#68 Потребителят е офлайн   pug_lover Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 02:21 PM

Здравейте! Малко късно се включвам. Имам един въпрос: на мопса изобщо може ли да му се сложи намордник!?!? Защото муцуната му е толкова сплескана и мисля, че няма шанс.

#69 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2011 - 07:32 PM

Показване на мнениетоpug_lover, в 15 January 2011 - 01:26 PM, написа:

Здравейте! Малко късно се включвам. Имам един въпрос: на мопса изобщо може ли да му се сложи намордник!?!? Защото муцуната му е толкова сплескана и мисля, че няма шанс.

А на вас защо ви е да му слагате такъв?
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2011 - 09:06 PM

Показване на мнениетоradoslava, в 15 January 2011 - 06:37 PM, написа:

Показване на мнениетоpug_lover, в 15 January 2011 - 01:26 PM, написа:

А на вас защо ви е да му слагате такъв?

Мисля, че има предвид гласената нова наредба за кучетата в София. Кучета над 10 килограма трябва да се разхождат с намордник. Този въпрос ме касае и мен, че моят хубостник е вече 12 кг. и мисля, да говоря с нашия вет да ни издадат бележка, че му е противопоказно да носи намордник. Нали при доказан здравословен проблем не е задължително? Би ми било интересно да чуя от "спецовете" дали брахицехалният синдром е доказан медицински проблем? Все пак този проблем ще стои и пред собствениците от другите подобни породи - английски булдог, например.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2011 - 03:03 AM

това са глупости,никой няма да го мери с кантар че е 12 килограма,то си личи че са дребни кучета и никой няма да ти каже нищо.Все пак и мойте двете са над 10 кила и силно се съмнявам някой да ме накара да им сложа наморници.Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2011 - 02:07 PM

Това наистина са страхотни глупости.Първо на тази малка мутра няма как да се сложи този намордник и второ смятам,че той е за кучета за които стопанина прецени,че е нужно да им се сложи а именно агресивни.Може ли аз да се вържа на този закон а да съм с куче,което не би нападнало дори муха и го е страх от котки :ab_041: и въпреки всичко да му сложа намордник а съседа,който е със агресивен ротвайлер да е без.Няма как да се спазва това нещо а и dilqn е прав едва ли ще тръгнат с кантарите да ги мерят.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   DudiMops Икона

Публикувано: 31 March 2011 - 01:37 PM

Недейте, не бива на мопс да слагате намордник! Искам да видя кой общинар ще си позволи на мопсове да изисква да се слагат такива, това ще е световен скандал.

#74 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2011 - 02:00 PM

Оспокойте се хора,никой няма да ви пита защо няма кучето ви наморник,основно-защото са от най изразените молоси,по скоро ще ви поискат ветеринарния паспорт,платен данък от общината-сиреч документ за данъка :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2011 - 06:47 PM

Здравейте! Оскар е с нас от около месец и сега е на 2 месеца и половина. Разбра, че трябва да пишка в банята и вече рядко го водим ние, но имаме друг проблем сега. Когато му се скарам ако е спокоен слуша, но ако си играе с някой и тогава му се скарам все едно не се говори на него. Пробвах да го потупаме с вестник, но той започна да си играе с него. Научих го да сяда и в момента се учим на ''ела тук'' и ''донеси'', но командата ''не'' не я възприема. Казвам я със строг тон, но няма резултам. Моля ви, дай те ми някакъв съвет как да се научим на тази команда.
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2011 - 11:06 PM

Показване на мнениетоpinky, в 02 April 2011 - 06:47 PM, написа:

Здравейте! Оскар е с нас от около месец и сега е на 2 месеца и половина. Разбра, че трябва да пишка в банята и вече рядко го водим ние, но имаме друг проблем сега. Когато му се скарам ако е спокоен слуша, но ако си играе с някой и тогава му се скарам все едно не се говори на него. Пробвах да го потупаме с вестник, но той започна да си играе с него. Научих го да сяда и в момента се учим на ''ела тук'' и ''донеси'', но командата ''не'' не я възприема. Казвам я със строг тон, но няма резултам. Моля ви, дай те ми някакъв съвет как да се научим на тази команда.

Много ми е познато :ab_041: моята Сузка така ми накъса весника ,че стана като талаж ама поне добре си поигра, а на мен ми беше толкова забавно ,че ми мина яда ! Не го ли пришпорваш много Оскарчо той е само на 2 мес. и половина ?
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#77 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 09:53 AM

Не, не се занимавам сериозно още да го уча на команди. Като му давам яденето някой път се пробвам да видя. Той "седни" го научи много бързо и без натискане на дупето. Знам, че е малък още, за да разбира всичко и не го тормозя, но за "не" колко се мъчим вкъщи. Виждам, че не само при нас е било така, явно с времето ще разбере.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   bakstar Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2011 - 05:48 PM

Здравейте.От скоро имам мопсче.Казва се Бъкстър .Той е почти на 3 месеца и е много игривл

#79 Потребителят е офлайн   darla877 Икона

Публикувано: 07 June 2011 - 03:59 PM

Здравейте и от мен
чета ви отдавна и черпя от вашия богат опит с малките сладурковци.
От два месеца и аз съм горда собственичка на мопсче казва се Джак и вече е почти на 4 месеца. Мога и аз гордо да заявя че това е една страхотна порода с много миролюбив и благ характер. Ето и една снимка на малкия калпазанин : Качена снимка
така минахме всички ваксинации и прегледи и сега немога да го науча да се стиска и да пишка навън и незнам какво да го правя... хванах му цаката леко след чдене веднага сме навън пишка и ака обаче ми се иска и през останалото време като му се доходи да постисква малко по 3 пъти на ден излизаме сега за съжаление нямам възможност за повече... моля ви дайте ми някакъв съвет как да го науча да се стиска и да си ходи навън... а само да вмъкна че памперса е още унас не съм му го махнала пробвах ама като е там памперса ходи на него като му го махна да му покажа че вече не е много желателно да се пика у нас си ходи където му скимне ... :ea_103:

#80 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 June 2011 - 06:36 PM

darla877 много е малък още спокойно ще свикне.Писали сме по темата разровете се.С редовни разходки по едно и също време,дисциплина и наградки ще се научи.Неможе да очаквате от 4 месечно кученце да стиска в началото им се ходи по-често,но накрая се научават.Успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни