Dog.bg Форуми : Грууминг на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грууминг на чау-чау (къпане,ресане и подстригване)

#101 Потребителят е офлайн   sashe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2009 - 06:28 AM

Дидка е чипкаме на 45дена защото започна да намирсва на овчица
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 27 May 2009 - 03:27 PM

Смятате ли, че може да използваме "Furminator" при груминг на чау?
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2009 - 03:55 PM

В началото видях,че се е повдигнал въпроса за подстригването на мечоците ето аз какво бях чел по този въпрос :smile:

Чау Чау през лятото

Много хора се притесняват за своите кучета през летните жеги и се чудят, дали няма да е по добре да ги избръснат. Но трябва да знаете, че плътната козина на тези кучета ги предпазва успешно както от студ, така и от горещина. Подкосъма спомага на кожата да бъде добре термоизолирана. Така че подстригването на Чауто, не само че няма да го охлади, а ще влоши положението. А освен това и ще предизвикате кожни проблеми, като слънчево изгаряне.

Най-добрия начин да осигурите удобство на вашето куче е да го поддържате добре сресано. Трябва козината да бъде проветрива, за да може въздуха да стига до кожата. Ако космената покривка е мръсна и сплъстена ще се стигне до сериозни възпаления. Груумингът помага да се избегнат такива усложнения.

През лятото може и да не сушите козината на кучето си (освен ако не е много гъста)
Но имайте впредвид, че ако чауто наистина има голяма козина трябва да я изсушите независимо от времето, защото ще и отнеме безкрайност докато изсъхне без външна намеса, а това както знаете ще причини образуването на петна.
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2009 - 03:58 PM

Така и не можах да разбера от прочетеното с какво решите мечоците
Грейхаунд гребен
Прикачена снимка
Двустранен гребен
Прикачена снимка
Пуходерка със извити и прави зъбци
Прикачена снимка
Гребло
Прикачена снимка
Четка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2009 - 04:08 PM

Вие на къде решите мечките-от главата към опашката или от опашката към главата, защото аз четох че трябва да се решат от опашката към главата. Ако искате мога да кача малко полезен матерял? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   MIla@ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2009 - 04:27 PM

Сара мечето ти е много сладко.
Ние се реим с гребло и четка.Може да качиш инфо на мен ще ми е полезно
User's Signature

Когато положението стане наПЕЧЕНО, ПЕЧЕНИТЕ мацки хукват на пазар!!!

#107 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2009 - 04:32 PM

Къпане

Сега когато вече имате на разположение, всички необходими приспособления може да пристъпите към къпането. То трябва да се извършва веднъж месечно (по ваше усмотрение може и по-рядко но не е желателно). А даже тук трябва да спомена, че много от кучетата шоу клас излизащи непрестанно на световните рингове, биват къпани ежеседмично. Разбира се такава практика може да се обърне и срещу вас, много трябва да внимавате с шампоаните, само висококачествени са допустими, за да не изтънява козината, като и да не се уврежда по принцип.

Преди банята разрешете енергично с четка или пуходерка, за да отстраните праха и мъртвата козина. Ще ви бъде по-лесно ако използвате маркуч, водата трябва да е хладка нито прекалено топла, нито прекалено студена. Намокрете старателно цялата козина като внимавате да не попадне вода в ушите. Започнете нанасянето на шампоана, внимавайте да не попадне сапун в очите на кучето. Силно търкайте, за да се образува обилна пяна, намокрете още ако е нужно. Използвайте кърпа, с която да премахнете пяната от лицето на Чауто.
Сега е време за изплакване. (Това е най-важната част от къпането). Абсолютно никакъв шампоан не трябва да остане в козината, защото кожата ще се възпали и ще се получат петна. Като ориентир, по който може да проследите кога шампоана е премахнат е да поливате, докато водата започне да се стича бистра и чиста. Когато сте сигурни, че сте премахнали всичкия шампоан оставете водата да се оттече и подсушете козината с хавлия.
Вече сте готови да сушите. Служете кучето на пода (или на грууминг масата ако имате такава), да легне на една страна и започнете да работите със сешоара, в началото може да имате нужда от асистент, но е добре да приучите кучето си да ви слуша и да стои спокойно докато вие го сушите. Най-удобно се работи, когато животното е легнало на едната си страна, освен това така на него ще му е и най-удобно.
Първо започнете с козината на корема и краката, разресвайте с грейхаунд гребена докато сушите. Много е важно да сресвате напълно козината, за целта, когато го правите трябва да виждате кожата на кучето. В противен случай козината в непосредствена близост до кожата ще се сплъсти и ще остане влажна, което може да причини сериозни кожни проблеми. За да улесните достигането на кожата, решете на малки сектори козината. Използвайте греблото и пуходерката, за да сте сигурни че ще премахнете всичката мъртва козина, която е останала. Обърнете Чауто на другата страна и повторете същата процедура. След което то може да стане, защото така по-лесно ще досушите гривата и гърдите му.
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2009 - 04:33 PM

Лапи и нокти

Ноктите трябва да бъдат рязани веднъж на една или две седмици. Дългите нокти могат да повредят костната структура на пръстите на лапите, а и са неудобни на кучето за ходене. Най-лесно може да ги отрежете след баня защото тогава са станали по-меки. Внимавайте да не отрежете някой нокът твърде надълбоко, защото за разлика от нашите нокти, при кучетата те са инервирани и кръвоснабдени. Но, за да сте подготвени за такива случаи, потърсете в ветеринарните аптеки има специални кремове, които помагат за бързото съсирване на кръвта при инцидент. Трябва да знаете, че никое куче не обича да му режат ноктите, но се въоръжете с различни лакомства, с които да награждавате вашето Чау за съдействието му. С времето, то ще стане по-спокойно, а вие ще действате по-бързо и по-ефективно.

Чау Чау притежават най-компактната и прилична на котешка лапа от всички кучета. За да остане в този си вид, поддържайте ноктите къси и спретнати. Премахнете козината израснала между пръстите и отстрани на долната страна на лапата. Прекаленото окосмяване на тези места и дългите нокти могат да накарат кучето да получи увреждания като например плоскостъпие.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2009 - 04:33 PM

Поддръжка на козината

Вие трябва да сресвате своя Чау Чау ежеседмично. Сложете го да легне на една страна, и започнете да решите с пуходерката, за да отстраните праха и мъртвата козина, след това вземете грейхаунд гребена и с него сресвайте интензивно в посока от опашката към главата. Напръскайте кучето със спрей за лесно разресване, продават се във ветеринарните аптеки и зоомагазините, ако не намерите може да си поръчате от тук
http://www.dog-train...oatdressing.htm . Той предотвратява начупването на косъма и най-вече спомага грууминга. Използвайте двустранния гребен за да срешете местата с по-къса козина, за местата с по-дълга подходящо е греблото. Двуредов гребен би свършил отлична работа за козината по краката, опашката и гащите. Запомнете винаги да сресвате до кожата.

След като приключите, използвайте ножиците, за да премахнете всякаква козина, която излиза, стърчи или нарушава типичния Чау Чау силует. Подстрижете и малко от мястото около ануса, от хигиенична гледна точка, за да не се замърсява. Също е желателно да премахнете и стърчащата козина от скакателната и коленната става на задните крака, както и от глезена.

Ушите също трябва да се почистват ежеседмично, като използвате продуктите предназначени за целта.(може да и със сребърна вода) Добре би било ветеринарният лекар да ви покаже как става почистването, ако не сте запознати. Също така той може и да ви демонстрира как да миете зъбите на вашето куче за да предотвратите бъдещи проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 June 2009 - 04:58 PM

От разходките нашийника й е съсипал козината окило врата. Първо, когато я решех се чудех какво става там, защо козината там й е по къса, но вчера след разходка когато свалях нашийника разбрах, че той стой на същото място и ми се изясни. :ud_009: IA--- сподели повече за това, което си намерила. Ще ти бъда много благодарна. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 June 2009 - 05:38 PM

milenkaaaaaaa Нищо не съм намирала, просто такива нагръдници за чаувци има от край време.Имаше и в България преди, когато не ми трябваха :ab_041: Едно от мечета на срещата от която бях пуснала снимки също е с тъкъв, от Москва са го взели и те.Нагръдника е с кръгла кожа, ако можеш да си го представиш.В Москва си харесах и дъждобран за чау, съобразен със структората на нашите мечки - много удобен както за кучетата, така и за тяхните стопани.Та с две думи мисля да помоля девер ми който живее там да ми изпрати.Преди когато вкарвах ме кученца за обучение в полицията нямах проблем с избора на какъвто и да е аксесоар ,но и сега ще го измисля как да стане .Дали да ми прати снимки да си избера или направо да му гласувам доверие и да ми ги избере той.

#112 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2009 - 12:59 PM

Този нагръдник ли имате предвид?
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2009 - 03:26 PM

Някой ще ми отговори ли на въпроса, вие на коя страна решете мечоците, защото аз четох, че се рещат от опашката към главата , а не от главата към опашката? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   THe LoRd Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:33 PM

Показване на мнениетоmilenkaaaaaaa, в Mar 19 2009, 05:30 PM, написа:

Показване на мнениетоmilenkaaaaaaa, в Mar 17 2009, 06:25 PM, написа:

Да ви попитам сухите шампоани през колко време могат да се иаползват ? :aa_002: :aa_002: :aa_002:

Може ли някой ако знае да ми отговори ?

може да се ползва и всяка седмица, ако кучето се къпе 3 пъти в месеца примерно (за др. породи) може да се разреди до 2 и междиния период да се мие със сух, моя поне е такъв, а и е много удобен при лошо време да му почиствам лапите с него.

#115 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2009 - 10:39 PM

Показване на мнениетоmary_belcheva, в Jun 3 2009, 11:59 AM, написа:

Този нагръдник ли имате предвид?

да за тези неща

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#116 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 June 2009 - 09:50 AM

Показване на мнениетоSara08, в Jun 3 2009, 01:26 PM, написа:

Някой ще ми отговори ли на въпроса, вие на коя страна решете мечоците, защото аз четох, че се рещат от опашката към главата , а не от главата към опашката? :smile:

аз за по набързо ги реша от главата към опашката,НО така не ги реша кой знае колко добре-по този начин се решат ''отгоре-отгоре''.вчера си бях отделила час и половина и ги реших от опашката към главата-в посока срещу косъма и мога да кажа,че след това изглеждат много много добре-по-пухкави,по-лъскави и видимо по -дебели :ab_041: .
е,изтормозиха се,де,особено Айра-на нея много и се заплита на дупето и там направо едва аз издържам.реша я на редове-отдолу нагоре,посока опашката,запасена с три вида гребени,вкл. и триминга.
ИЯ,колко струва такъв дъждобран?изглежда ми доста ''марков''.тези ,които са по 7-15лв не ми изглеждат много добре,а и бяха някакси малки-покриват едва до коленцата на кучо.

#117 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 04 June 2009 - 01:24 PM

IA---, моля те, дай някой (руски) линк на е-зоомагазин, от който мога да поръчам нагръдника. Не мога да намеря такъв с доставка до БГ.
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   sladka69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 07:07 PM

Аз също реша моя кучо от главата към опашката,но после в обратна посока.Хем така се сресва по добре(както каза gerry_22),хем обира космите които са останали по кучето.Но в повечето случаи си отделям по час-два на ден и го сресвам "кичур" по 'кичур" и така разресвам всички косми.После резултата е зашеметяващ.Веднага се вижда разликата.Спомням си ,че някаде в началото на темата имаше един клип как правят груминг на едно чау във салон.Има доста полза от него.Там показват как го къпят,решат абе всико необходимо. Ето линка http://www.croxbox.b...%87%D0%B0%D1%83.

#119 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 June 2009 - 10:40 PM

gerry_22 не е скъп 490 рубли делиго на 22 и ще получиш.Ако искате да организира ме една обща поръчка.
mary_belcheva на другият комп съм записала сайтовете ще ги кача като седна там.

тук тук тук
и тук

#120 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 June 2009 - 09:38 AM

Ами аз съм съгласен за обща поръчка ние се разбрахме с теб :smile: :af_089:
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +