Dog.bg Форуми : Грууминг на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грууминг на чау-чау (къпане,ресане и подстригване)

#181 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 08 August 2009 - 03:37 PM

Нека всички които участват в поръчката да знаят, че си имаме вече дъждобрани .Взел е последните .Днес трябва да му докарат и ушити нагръдниците .В понеделник ако не ни мине котка път ще ги изпрати за България.Ще кача цветовете за да си изберете .За мъжките така стоият нещата:[07.8.2009 г. 19:12:02] Владимир: всичките сега са женски. като ги получите, там на корема е ушит правоъгълник. за мъжките този правоъгълник се отрязва..

#182 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 September 2009 - 11:20 AM

И да качите снимки на мечките облечени и с новите нагръдници ab_041.gif

#183 Потребителят е офлайн   100qn40 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2009 - 11:01 AM

Може някъде да е писало на предижните страници, но никъде не намерих отговор.
Въпроса ми е такъв: На къде трябва да се реши козината на нашите любимци срещу косама или по косама.
Благодаря предварително :)

#184 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 September 2009 - 11:51 AM

100qn40, добре дошли smile.gif много ще се радваме ако качите снимки и разкажете повече за вашето мече.А относно козината аз реша на всички посоки за да обирам по добре падащата козина.

#185 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 02:20 AM

Здравейте! Искам да попитам колко често си къпете кучетата.
Повечето постове са от преди почти година и ми е интересно
към днешна дата как протича този процес при вас.
Нашия мечо си го гледам в апартамент,но ако не го къпя често много ми мирише.
Обаче пък се притеснявам от това ,че можело козината да висне от честото къпане.
А и много ми е интересно как процедирате след разходка.
Винаги ли си миете след това лапите или само се забърсват с мокра кърпо да речем :)
Моя Майк не обича никак да го реша и това ми е голям проблем,
А като гледам по снимките вашите как са сресани,просто не знам как да процедирам с него :(
Малко дългичко стана :) Благодаря ви предварително.

#186 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 December 2009 - 11:18 AM

Цитат(`Боби` @ Dec 30 2009, 02:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! Искам да попитам колко често си къпете кучетата.
Повечето постове са от преди почти година и ми е интересно
към днешна дата как протича този процес при вас.
Нашия мечо си го гледам в апартамент,но ако не го къпя често много ми мирише.
Обаче пък се притеснявам от това ,че можело козината да висне от честото къпане.
А и много ми е интересно как процедирате след разходка.
Винаги ли си миете след това лапите или само се забърсват с мокра кърпо да речем :)
Моя Майк не обича никак да го реша и това ми е голям проблем,
А като гледам по снимките вашите как са сресани,просто не знам как да процедирам с него :(
Малко дългичко стана :) Благодаря ви предварително.

Решете го! Решете го, той ще свикне, няма къде да ходи. Вземете торбичка с лакомствата, много малки парченца, целта е да го награждавате без да се нахрани той. Не го сресвайте целия за един ден, постепенно, всеки ден по пет-десет минути, като го хвалите непрекъснато, и от време на време давате наградка. Всеки ден като го правите той ще свикне.
А защо ви мирише кучето? Чисто и здраво куче не мирише, чау са известни с това, че нямат мирис на куче, възможно проблема ви е друг.
Лео къпя приблизително веднъж на 2-3 месеца, това е средно погледнато, ако се налага - почесто го правя. Лятото в сухо време само си бършем лапите с мокра кърпа, есен-пролет ако е дъждовно но не е кално - с пухкава хавлия да попие влагата бърша лапите и корема. Ако е кално - в банята мием лапите с шампоан при нужда, иначе просто вода е достатъчна.

Козината не може да увисне от честото къпане, защото после трябва да го сушите със сешоар, при къпането и ресането вие махате мъртвата козина, стимулирайки растежа на козината, със сешоар предпазвате козината му от запарване, а и оформяте грива, опашка и гащи отзад.
Дано да съм ви била от помощ, ако има нещо неясно - питайте:-))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#187 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 04:35 PM

Furia_S благодаря за съветите. Аз Майк последно го изкъпах началото на Ноември,
но след две седмици пак ми намирисваше.Мирише си на куче просто :)
Не е някаква по-специфична миризма.Ние с мъжа ми много обичаме кучета
и общо имаме 14 кучета все различни породи,но това е единственното което живее с нас в апартамента :)
Незнам може нещо от шампоана да е.Днес му купих нав и утре ще го изкъпя пък да видим.
Днес в магазина видях парфюм за кучета,някой пробвал ли е нещо такова?
Не си позволих да вземе,защото се притесних че нещо може да му раздразни кожата.

#188 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 December 2009 - 05:30 PM

`Боби`
Спокойно можете да го изкъпите сега, щом ви намирисва. Парфюм наистина не съм слагала заради нашите проблеми с кожата - с неговата предразположеност към алергии не ми се рискуваше. Ползвайте сешоар при изсушаване, даже можете да го свиквате със сешоара още сега, първо време няма да му хареса - ако не е свикнал, но после ще свикне, няма страшно)))

User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2010 - 04:09 PM

Вижте какво поръчах на ИЯ.Сешоар който намаля времето за сушене с до 10 пъти сравнение с най силният човешки сешоар и не загрява кожата и козината.

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка и този шампоан за чаута

#190 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 04:17 PM

Мега-яка е таз духачка, виждала съм как се работи с подобна в развъдника Авгит, когато собственичката подготвяше кучетата за изложба, няколко кучета за норматив.

User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2010 - 04:35 PM

АА ще ти я давам под наем ab_041.gif ab_041.gif и аз малко бизнес да развия,че какво ще правя иначе ab_041.gif

#192 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 05:09 PM

Цитат(IA--- @ Jan 20 2010, 04:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
АА ще ти я давам под наем ab_041.gif ab_041.gif и аз малко бизнес да развия,че какво ще правя иначе ab_041.gif

Виж го тоз хубавец първи в дясно, цинамон мъжки, е бил обработен с тази духачка, аз присътствах. Всъщност, е шампион на Русия, ако от тогава не е натрупал нови титли:
http://www.chowchow....ik/cosmetik.htm
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2010 - 05:26 PM

Ох сега пък и козметиката ми хареса .Ама съм пощелива ab_041.gif деверми ще се гръмне ако и това му поръчам.То не са 50 спрея 10 шамплана преди това нагръдници, дъждобрани .А аз съм поръчала освен духачката и една поставка трета ръка за нея, тя ще духа аз ще пудря -реша, мецка -фръцла ab_041.gif af_089.gif

#194 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 05:33 PM

То така трябва да бъде - да е сресано, гледано и къпано едно чау. А не цялото сплъстено на фъндъци и да го предлагат за разплод. Че го гледаш - никога не е ресано, четка не виждало, но ще го заплождат, ъхъ.

А, духачката за моето Рижаво Слънце ще я взимам като го контя. Той обича да се кипри - след къпането и подсушаването излиза навън важен-важен, има си любимци сред двукраките, на които пръв отива да им се изфука "Виж ме колко съм хубав".
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 08:36 PM

Моля Ви, особено IA, споделете какви са тези спрейчета и други неща? Нямам време никакво напоследък...годишно приключване и други подобни, но Ви чета ae_085.gif

#196 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2010 - 08:55 PM

kkk, няма да ти кажа ...... ab_041.gif Майтапя се ab_041.gif това са спреове за разресване на козината, а шампоана вчера го видях в руски форум и си поръчах 10 за мен .От спрея ще ти дам ако искаш ,айде от мен да мине.... ab_041.gif и шампоанче също va_010.gif и тъй като съм поръчала и онова чудо духачката ще си я менкаме . ab_041.gif И да се оплача от Фурия само ми показва разни линкаве и аз каквато съм пощелива все си харесвам по нещо .Няма милост към мен ab_041.gif а деверми горкият като ме види в скайпа му се изправя къдравата коса. smile.gif

А и да дойдеш на срещата защото вече ми домъчня за теб.Стига с тез ремонти tongue.gif

#197 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 10:26 PM

Цитат(IA--- @ Jan 20 2010, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте какво поръчах на ИЯ.Сешоар който намаля времето за сушене с до 10 пъти сравнение с най силният човешки сешоар и не загрява кожата и козината...

Предполагам, че мястото на този коментар е всъщност в темата за груминга, ама... тъй де, да се обадя:
"Духалката" има специфика на използване, която трябва да се знае предварително, за да се постигнат добри резултати с нея. При повечето породи обаче разликата е НЕВЕРОЯТНА. За някои не става обаче (чау не е сред тях).
За да се постигнат добри резултати:
1. След къпане кучето не се суши "мокро", а се оставя да постои увито - кърпите да поемат основната влага - и едва след 20-30 минути се пристъпва към същинското сушене. Ако започнете с току-що извадено от банята куче, сушенето ще бъде също толкова бавно и трудно, колкото и с нормален сешоар, даже може би повече: духалката (буквално) издухва влагата от козината, а не я изпарява, както е с нормалния сешоар. Духалката, практически, е прахосмукачка "наопаки" с голяма мощност на мотора - от порядъка на 4 конски сили - и голям въздухооборот. Не напразно "Метро" имат и 3 в 1: прахосмукачка с опция за мокро миене и духалка в едно...
2. Предварително "попитото" куче се напръсква с подходящ балсам без отмиване или спрей за блясък, зависи от породата и нуждата в момента, и се разресва.
3. Сушенето започва от задницата, като едновременно със силната струя се реше (предполагам, за чау е подходяща четка с редки зъбци - "масажка", но чаувци не съм гледала как се сушат) и струята се държи на едно място - за разлика от нормалния сешоар, който местим непрекъснато. Държи се насочена точно перпендикулярно на кожата в дадения участък, на известно разстояние - 20-ина см., не я завирайте в кожата!!! - и определеното място се суши, докато е напълно сухо. Тъй като затоплянето на струята идва от охлаждането на мотора и тя не става гореща, няма да пресуши или изгори косъма. Лека-полека напредваме до главата.
4. Около 1-2 часа след приключването на сушенето е добре кучето още веднъж да се напръска със спрей или балсам и да се разреше (след като "неестественото" бухване от сушенето се спихне).
Много важно: кучето се обдухва до пълно, цялостно изсъхване. Не оставяйте недосушени участъци!
Духалката може да се използва и просто за "издухване" на кучето, без то да е предварително къпано. Хубаво е за козината.
И още един съвет: независимо от това с какви продукти се къпе животното, използвайте Afterbath на Кристенсен - уникален продукт, който едновременно премахва остатъците от шампоан и балсам по козината, улеснява разресването и улеснява сушенето. Разликата между сушене на куче с приложен Afterbath и без такъв е от порядъка на 15 минути; въпросното куче е черен териер. Предполагам, при чау разликата би била също горе-долу толкова.
Иначе не знам 10 пъти ли скъсява сушенето или малко по-малко ab_041.gif , но духалката е знаменито нещо: ако с обикновен сешоар сушенето на черния териер отнема около час и нещо в по-късо подстриган вариант и почти два часа с по-дълга козина, духалката съкращава това на 20 до 25 минути... Говорим: от подсушен вариант до пълно, цялостно изсушаване.

#198 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2010 - 01:29 AM

shifter, мерси за изчерпателната информация ae_085.gif Имам едно питане , използвали ли сте този спрей Ice on Ice, дали може да се комбинира с вашият за бързо съхнене? Afterbath придава ли обем? Попивате след къпане водата с обикновени кърпи, или използате спецялни за кучета. За времето което съм написала ,че е 10 пъти по малко,така сметнах. Тъй като ми казаха ,че за полвин час или до 40 минути се суши чау чау. А аз до този момент като изкъпя моята мецана я суша с професионален човешки сешоар,поне 3 часа. Има ли във България такава духачка ,вашата от къде е? Ле ле ,въпросите станаха повече ab_041.gif

п.п. Поръчала съм си и трета ръка.

#199 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 07:40 AM

Аз по принцип харесвам и ползвам основно на Кристенсен продуктите - шашнахме с което украинската група с черните териери тая година на Световното, те по принцип работят с други неща, но резултатът на Кристенсен върху нашата кучица им хареса. Така че Ice on Ice е основният спрей, който ползвам ab_041.gif , пробвала съм го и върху други животни разни и съм доволна. Няма причина и за чау да не е добър. Специално за изложби може би (докато не пробвам - не препоръчвам!) ще е подходящ и Тик`н`Тикър, спрей или пяна (в ролята на балсам) - той придава фантастичен обем и текстура на козината и я държи бухнала. Но... пробвала съм на хъски, не на чау.
Хубав е също Coat Polish на Биогрум, но подозирам, че за чау ще омазнява козината повече от необходимото... Когато навремето влачехме, т.е. хендлехме чау на изложби, нямаше такива работи и не съм пробвала съответно.
Afterbath точно обем не придава, но за сметка на това придава текстура, тъй като "премахва" остатъците от шампоан и балсам и косъмът съответно става по-твърд и гъвкав. То, при козметиката, всичко е въпрос на експерименти, наблюдения над резултата и корекции...
Попиването: съществува трик, който охотно споделям (след като преди две години на Европейското се оказа най-пазената обществена тайна на руските групи въобще)... в банята, непосредствено след изплакването, кучетата се подсушават хубаво с кърпи за... под. Тези най-обикновените, жълти и оранжеви, дето ги продават в Метро и прочие магазини и попиват много вода. Специализираните за кучета са от същия материал, просто тези са средно 3 пъти по-евтини. След като основното количество вода се обере с такава кърпа, кучето се увива в добре попиващи нормални, хавлиени кърпи (може най-отдолу попиващ чаршаф) и се оставя да "поседи" 20-ина минути - времето пак се определя по пътя на експериментите, готовото за сушене куче не бива да е и прекалено попито, тогава козината се сплесква и не бухва добре. Важното в случая е кучето да не се ТЪРКА с кърпите, за да не се разбърква козината, а да се попива с натискане и потупване, образно казано.
Духалката... в България не знам да има - може и да е внесъл някой да продава. Моята е от САЩ, оттам с доставката и митото излиза с около 50 евро по-евтино от европейските интернет-магазини. Или малко повече... Другият вариант е да се купи от изложенията - големите европейски изложби, Световното или Европейското, за да се спести разходът за транспорт и митото.
"Третата ръка" е удобна, ако има маса, на която да се закачи. Иначе, просто, свикналото със сушенето куче се суши с едната човешка ръка и реше с другата af_089.gif , и така. Или не-свикналото някой го държи на каишка и го обръща според необходимостта за което.
Предполагам, че с гъстия двоен косъм сушенето на чау с духалка ще изисква повече време от това на черния териер, но... винаги можем да пробваме колко точно ще потрябва ab_041.gif

#200 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 09:11 AM

(трескаво конспектира, оплезила език от старание)

shifter
Жива да си ми! Това за кърпите направо ме разподскача от кеф.
Една от моите познати - професионален грумьор - ми разказа за някакви супер-попиващите кърпи, които стоят влажни в плик, купува ги от Тайланд и някакви безумни цени ми каза. А то колко било просто. Впрочем, както всичко гениално.
Усещам аз как ще има набези от моя милост към Метро най-скоро време.
Задължително ще опитам по начина, който описваш)))))))))
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема