Dog.bg Форуми : Грууминг на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грууминг на чау-чау (къпане,ресане и подстригване)

#201 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 24 January 2010 - 10:37 AM

shifter, и аз много благодаря.Дай моля те линк към този онлайн-магазин от който си пазарувала.Аз поръчах от този http://www.petsovet....?SECTION_ID=777 Указва се обаче ,че не пращат във България, и за пореден път се наложи да тормозя роднини в Москва. На мен ми препоръчаха ,последната духачка на първа страница.Ти коя претежаваш, дай съвет .Не мога да разбера каква е разликата ,освен в големината и 100 рубли на тази последната от първа страница и единствената от втора. Стреят за който те питам ни го препоръча с Фурия една мацка с померани на изложбата декември.А и аз преди това имах линк към сайта с продукти.Та доста се впечатлих от това което прочетох. И пак ,МНОГО благодаря за инфото ae_085.gif

#202 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2010 - 08:17 AM

Това е магазинът в Щатско, от който съм си правила успешно поръчки на козметика, преди Кристенсен да "влезе" в България и откъдето ми е духалката: Show Dog Store Оттам съм си докарала и интересни изложбени поводи например. Неудобството на поръчките от САЩ (където продуктите често са чувствително по-евтини, отколкото в Европа) е в оскъпяването при доставката - чисто принципно е около 100%, от някои сайтове се опитват и по-ужасни цени за доставка да дават. Но пък, поне при някои неща, заедно с оскъпяването по доставката, цената ПАК е колкото европейската, но без доставка... та - има "дикиш" в цялата работа.
--
Що се отнася до духалките, то разликата е, че тази от "втора страница" на линка има части за закачане на клетка (и на стена), а другата - няма. "Втората" има и 15-минутен таймер, четейки в описанието, което не му виждам хич смисъла - може би, като се закачи на клетката и обдухва горкото животно без човешка намеса, да не го отнесе... ab_041.gif Принципно, вариантите на Air Force Commander са 3: различават се по мощност на двигателя. Има техни разновидности "за закачане на клетка", "за закачане под маса" (Stowaway се казва моделът)... Другият вариант е Master Blaster, който е с двойно по-голяма мощност на двигателя (или беше с два двигателя, не помня...) и е драстично по-скъп. Може би за груминг-салон да е по-полезен, не знам; факт е, че той вече изисква по-сериозна електрическа инсталация вкъщи и хората добросъвестно са си предупредили за това. Та... не съм се замисляла за чак такова чудовище. Има и по-малка духалчица, която се поставя на стойка, както и неин вариант с дръжка. Мощността не е много по-малка от тази на Командъра, а на размери и тежест е двойно по-малка, та за изложбена употреба и мъкнене насам-натам вероятно си заслужава... Иначе: за вкъщи, за кучета с дебела двойна козина - категорично 3-ти номер Командър ab_041.gif ; закачане под маси и клетки като за 1 куче у дома просто е... безполезна екстра, както аз го виждам. Духалката чудесно може да си стои и на пода.

#203 Потребителят е офлайн   Hugo Икона

Публикувано: 07 February 2010 - 01:21 AM

здравйте на всички и от нас... smile.gif първо да благодаря на всички които са писали по различните теми защото от тук научих доста полезни неща...от три дни имам и аз мече на 3 месеца е и се казва хуго smile.gif гледаме се в апартамент и незнам и аз как но ходи до тоалетна само навън (това е чудесно де но обикновенно вършат в началото тази работа вкъщи и после се започва учене навън...) та да карам по същество интересува ме след като сте били на разходка какво правите като се приберете - как чистите лапичките на кучето? в началото го вкарвах в банята и му миех лапите и дупето но прочетох че не трябва да се мокри или да седи мокро много....ние се разхождаме по 3 пъти и като го мия след всяко излизане ме притеснява да не получи нещо на кожата от влагата....прочетох в една от темите за разни екземи и тн....
на предишната страница беше зададен този въпрос но имаше само един отговор моля нека повече хора споделят какво правят кое е най-добре за кучето и други за да съм сигурна че няма да възникне някой проблем
благодаря предварително на всички

#204 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 February 2010 - 01:34 AM

Първо Здравейте.Радваме се,че имаме още един член от нашето голямо семейство af_089.gif Качете някои снимки на Хуго да му се понарадваме.
Сега към въпроса.Ния не сме учили нищу специално,моята Сара сма се научи като малка да ходи само в банята,а в последствие след като направихме всички ваксини започнах да я следя.Трябва да усещате кога има нужда.Когато я видех да започва да души,или особенио да влиза в банята веднага я виках и я искарвам навън да си свърши работата.Така постепенно се свиква или поне ния бяхме така.Не сме използвали никакъв метод,но и да се научи да ходи вънка поне до 5 месечна възраст мисля,че сте се испуска тук-там и в кащи поне ния бяхме така,дори до 8 месечка възраст се случваше някой пат в седмицата се испусне в банята.Ще му свикнете,когато го видите да започне да души да е неспокоен го искарайте.После като започне да свиква го искарвайте редовно и горе-долу си направете график.Ния например се искарваме сутрин към 7-8 после към 14-15 часа и вечерта пак към 20-21 часа smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 February 2010 - 02:04 AM

Hugo, доре дошли и от нас smile.gif
Не е обходимо на всяко излизане да му миеш дупето.Нито всеки ден, освен ако не се е нацапало .След това следва качествено сушене.Първо защото е малко и ще изтине при това излизане на вън,второ за да не остава влага до кожата ,спарва се и се получават екземи.Изобщо внимавай козината винаги да е суха.
А не сте ли малки за излизане, има ли поне 2 седмици след третата ваксина.Изобщо разкажи повече.И качи снимки.За обучението и разходките може да пишеш в подходящите за това теми ,а и ако имаш време ги прочети.Ще намериш полезни съвети ,ние с удоволствие ще помагаме.

#206 Потребителят е офлайн   Hugo Икона

Публикувано: 10 February 2010 - 01:27 AM

благодаря ви много :) вече като се приберем подсушаваме крачетата и се сушим със сешоар :) в началото му е малко странно и шава насам-натам ама после сяда и кротува докато го изсуша :) ами да малки сме чак днес му биха третата ваксина но той неискаше изобщо да ходи до тоалетна вкъщи стискаше и само се мъчеше...попитах ветеринарката ни и ми каза че може да излиза но замалко и в никакъв случай да не се вижда с други животни и така и правим...веднага щом сваля снимките от фотоапарата ще ги кача да ви запозная с него :) иначе накратко е бял или по точно кремав с кафяви ушета на 3 месеца и малко и тежи вече 10 килограма и пу да не му уруки е много умен :)
това е засега от мен благодаря за гостоприемството :)

#207 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 March 2010 - 07:33 PM

Вижте какво ме впечатли .Поръчах го от тук http://reklama.com/p...p?id_product=68 с куп още неща ,пробвах някой и съм много доволна.Но спецялно този спрей си мисля, че ще е от голяма полза за нашата порода.

Прикачена снимка
PEACE & KINDNESS спрей

Истинско чудо в грижата за кожата. 100% натурален заместител на антибиотици и стероиди. Предлага се под формата на спей, 8 oz. & 4 oz, нечуплива опаковка. За директно приложение върху порязвания, ожулвания, отворени рани, възпаления на ушите, гъбички, сърбежи, акне, зачервявания, абцеси, ухапвания от комари, отравяния, изгаряния, паразитни инфекции (вирусни и гъбични), кръвни паразити, тении, дерматити, инфекции, вирусни брадавици, вируси (всички видове), себорея, пърхот, кожни раздразнения, причинени от алергични реакции и още 650 познати болестотворни организми!!!
Състав: 100% дистилирана вода с чисто сребро (проба 999) колоиден разтвор на 30ppm

ЛЕКАРСТВО, ДОКАЗАНО С ВРЕМЕТО.
Peace & Kindness е изцяло натурален антибиотик, също толкова ефективен, колкото и синтетичните, но без да причинява никакви странични ефекти. Медицинската общност е запозната с антимикробното действие на среброто още от 1900г. Среброто е медицински доказано като едно от най-добрите средства срещу инфекции, които някога са открити.

КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА.
Медицинско проучване от миналия век доказва, че среброто има широко медицинско приложение. Колоидното сребро е било успешно тествано в лабораториите UCLA, където успява да елиминира всеки вирус, върху койте е приложено. Peace & Kindnessе съдържа 30ppm чисто сребро - най-ефективната концентрация, необходима за външна употреба, която се абсорбира от тъканите и елиминира над 650 познати болестотворни организми!

PEACE & KINDNESS™ за кожни проблеми
Кожата предпазва органите и тъканите в тялото от влиянието на външни инвазии и вещества. Кожата играе реоля на бариерата на тялото и заради това свое свойство, тя винаги е била атакувана и ние винаги се изправяме пред борбата с кожните проблеми. Здравата кожа е сигурен фактор за пълно вътрешно здраве. Съставките на Peace & Kindness играят ролята на катализатор за специален ензим в кожата, в борбата му с бактерии, гъбички и вируси. Накратко, продуктът унищожава вредните елементи и оставя невредим важния ензим.

PEACE & KINDNESS™ е естествен заместител на антибиотик
Peace & Kindness е чудесен натурален заместител на антибиотиците и стероидите. Няма болест, причинена от бактерия, която може да живее в присъствието на Peace & Kindness. Много патогенни микроби – вируси, гъбички, бактерии и други едноклетъчни, резистентни на други антибиотици, са напъно унищожени и убити от Peace & Kindness и не могат повече да мутират след третиране с продукта.

PEACE & KINDNESS™ не е токсичен
Peace & Kindness е абсолютно не токсичен за кучета, котки, коне, а също и хора и може да се използва дори за вирусни брадавици около устата. Продуктът няма вкус и мирис, не щипе и не изгаря чувствителни тъкани, включително и очите. Безопасен срещу всякакви вредители по кожата, Peace & Kindness може да се използва дори и при малки кученца и котенца. Не са познати странични ефекти при употреба заедно с други лекрства, а тялото не може да развие зависимост към продукта. Отличен за ветеринарно използване.

PEACE & KINDNESS™ стимулира оздравяването
Peace & Kindness дълбоко стимулира оздравяването на кожата и меките тъкани по изключително позитивен начин, а сщо така спомага за растежа на клетките. Peace & Kindness съдържа само натурални съставки, които помагат на тялото да се бори с инфекциите със силата на синтетичен антибиотик, но без познатите разрушителни странични ефекти. Peace & Kindness има РН около 6,5 и не променя цвета на козината, нито оставя следи по нея. Предлага се като спрей за локално изпозване въру: порязвания, ожулвания, отворени рани, възпаления на ушите, гъбички, сърбежи, акне, зачервявания, абцеси, ухапвания от комари, отравяния, изгаряния, паразитни инфекции (вирусни и гъбични), кръвни паразити, тении, дерматити, инфекции, вирусни брадавици, вируси (всички видове), себорея, пърхот, кожни раздразнения, причинени от алергични реакции и още 650 познати болестотворни организми!!!

#208 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 March 2010 - 08:02 PM

be_107.gif http://www.vesti.bg/...=40&oid=2846171 ab_041.gif Мода...!!!

#209 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 March 2010 - 10:43 PM

Цитат(sara92 @ Mar 18 2010, 07:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Това ще бъде много удобно за хората, но за кучето ми изглежда доста стресиращо ... ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 March 2010 - 02:11 AM

Ужас eg_033.gif горкото животно,скоро ще започнем и децата да си перем така.Само цинтрофуга липсва.По скоро ми прилича на съдомиялната ми.
Къде отива тръпката от къпането,да не може да те намокри, да го погалиш и целунеш по мокрият нос.Да му говориш и то да те гледа мило.Лудоста на хората няма граници.

#211 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 March 2010 - 10:43 PM

IA---,права си за тръпката, има и друго за мен това не е къпане, а мокрене; ea_103.gif стресът за животинката сигурно е голям затварят те, и те заливат с кофа вода...пълно безумие. Ако ще един лев да струва подобна "модна баня", не си пускам кучетата. wb_052.gif Сара вече е изкъпана и в къщи се носят "облаци пух", сега идва ред на Лъки! ab_041.gif Много интересни продукти си пуснала, супер! Целувки на черната топка! re_037.gif

#212 Потребителят е офлайн   kalito_malito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 03:53 PM

Ужас, не вярвам здравомислещ човек да подложи кучето си на такъв стрес.

#213 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 April 2010 - 07:23 PM

Смърт с кисело зеле. Офъках Лео по гащите и по опашката - от опашката е останала половината. Не бива човек да ми дава ножица като видя чау-дупе.

Четох една статия за груминга и какви ги сътворих - не е истина. снимки - съвсем скоро.

Ще ме изгонят от вкъщи, половинката ми бе бясна като видя колко от опашката липсва.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#214 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 11:51 AM

Искам да попитам дали е добре да изкъпя моето мече,при положение,че сега кожата му
е малко раздразнена от смяната на козинката или да изчакам. Но вече ми се струва мръсен
и ме се иска да го поосвежа малко :)

#215 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 12:39 PM

Да ,с Алермил на Вирбак.С него се къпе по схема и успокоява кожата.Точно за такива моменти е .

#216 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 04:12 PM

Благодаря ти ИЯ :ae_085:

#217 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 02:51 PM

Искам да ви питам колко време горе долу кучето ми ще си сменя сега козината. Навсякъде намирам топки козина и се страхувам да не вземе да оплешивее.... пооредяла й е козината особено при врата.Знам , че сега сменя бебешката козина , но някой ще ме насочи ли дали процеса протича нормално при нас?
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2010 - 07:31 PM

с какво обезпаразитявате външно кученцето?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#219 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 07:47 PM

Ми някакви капки му капна ветеринаря и сега из ония дни го пръснах с някакъв спрей Опигард , който пак вета ми даде за след баня.Но сега като я гледам мисля съм си въобразила.... нормално май е всичко имайки предвид смяна на бебешка козина.Кога ще смени напълно бебешката козина ?

Пускайте коментарите в съответните теми.
Мод.

User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 May 2010 - 08:27 PM

Малка е за смяна на бебешката козина.

• (15 Страници) +