Болести и лечение при Мопс
Публикувано: 10 September 2008 - 01:51 PM
Много е готин, особено в горната снимка, като на трибуна стои. Взех участие по темата, защото вместо да ни разкажеш собствен опит, макар и злополучен, ти едва ли не им скочи на хората, че не си гледат животинката, в което сигурен съм, грешиш. Както и да е, хубаво е, че и в двата случая всичко е свършило добре. :blink:
Публикувано: 10 September 2008 - 07:44 PM
Искрени благодарности на всички-за своевременните съвети и разбиране!PiPilota,Ани и Аксел и вашите любимци са големи сладури!
При нашия Марсел вече няма и следа от стреса и травмата,даже е по-див и от преди.Вече нямам търпение да мине третата ваксина,за да можем да го извеждаме,защото затворен вкъщи съвсем ще подивее миличкият. :wub:
При нашия Марсел вече няма и следа от стреса и травмата,даже е по-див и от преди.Вече нямам търпение да мине третата ваксина,за да можем да го извеждаме,защото затворен вкъщи съвсем ще подивее миличкият. :wub:
Публикувано: 10 October 2008 - 11:16 AM
здравйте моя мопс е на 4 години и никога не е имал здравословни проблеми.но началото на това лято се случи нещо, което много ме притесни.докато си играеше с другото ми куче и бягаше наляво надясно изведнъж се залюля и припадна за около 4-5 секунди.после веднага се съвзе и почна да си дивее пак все едно нищо не е станало.естествено 15 минути по-късно бяхме при ветеринар, които каза че е нормално за породата и да не се притеснявам толкова.просто се бил превъзбудил малко повече..както и да е.от тогава не сме имали никакви проблеми до днес.припаднал е без основателна причина за 2-3 минути.за съжаление аз не съм присъствала и не мога да опиша точно ситуацията.много съм притеснена.все пак тои е на 4 и до сега никога не ми беше правил тоя номер.а сега за половин година -2 пъти.че и последния път не се е съвзел 2-3 минути, което ми се струва адски много.моля някои ако има опит с тези припадаци да пише..
Публикувано: 10 October 2008 - 04:34 PM
Тити, първо ще изключим епилепсия ,съдейки по твоите описания не ми прилича.
Причината може да е в сърцето,ако има болно сърце може да получава такива пристъпи,веднага ти казвам че е опасно.Може да е мозъка ,не се оросява добре и от там идва припадък,по време на игра се превозбужда,а знаеш че имат проблеми с дишането .С нищо не мога да ти помогна за съжаление.Гледай по време на пристъпа да не глътне езичето.Все пак отийди на вет и нека да му иследват сърцето.Колко тежи твоето мопсче?
Причината може да е в сърцето,ако има болно сърце може да получава такива пристъпи,веднага ти казвам че е опасно.Може да е мозъка ,не се оросява добре и от там идва припадък,по време на игра се превозбужда,а знаеш че имат проблеми с дишането .С нищо не мога да ти помогна за съжаление.Гледай по време на пристъпа да не глътне езичето.Все пак отийди на вет и нека да му иследват сърцето.Колко тежи твоето мопсче?