Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1001 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 04:08 PM

ПОМОГНИ НА ПРИЯТЕЛ

да напомня, че все още имате възможност
да станете притежател на страхотна тениска
DOG PERSON - dog.bg
или да направите подарък на някой приятел
- цена25лв
Парите от тези тениски отиват за кучетата от Без дом
ето тук може да прочетет на кого помогнахме с предишните тениски
Тениски

Качена снимка
L-размер свършиха

#1002 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2010 - 08:23 AM

Здравейте :mg_062:
Не видях никъде коментар относно обезпаразитяването. Въпроса ми е каишка или капки е по- добре и каква марка, защото чух много различни мнения!
User's Signature

Качена снимка

#1003 Потребителят е офлайн   petinkabe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 09:41 AM

Здравейте на всички. :mg_062: От доста време следя темите във форума и отдавна съм решила да си взема мопсче.Първоначално се бях насочила към чихуахуа, но след като прочетох тук за тази порода и се срещнах с доста кученца навън смених мнението си.Естествено като всеки човек, който за първи път ще гледа кученце имам някои въпроси.Много въпроси се въртят в главата ми,но ще задам само основните за да не ставам банална :D Лесно ли се гледа мопс?Какви заболявания може да има при породата?Относно храната с каква е най-добре да се храни?Трябва ли да се дават витамини калций или други добавки? Бих се радвала много ако можете да ми дадете и някаква информация за основните неща, които е необходимо да знам взимайки си такова кученце :wub: :wub: :wub:

P.S.:Можете ли да ми кажете задължително ли е кученцето да е регистрирано и каква е цената на първите 3 ваксини? :rolleyes:

Благодаря предварително! :)

#1004 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 May 2010 - 10:08 AM

Дано сте си отговорили и на въпроса - откъде ще си купя куче, порода мопс.

Да, задължително е кучето да е чипирано и с необходимото му родословие - предполагам това имате предвид, като казвате регистрирано. Иначе след неговото придобиване вие го регистрирате в общината по местоживеене и се записвате в клуба по порода.

На останалите въпроси ще ви отговорят хората от форума или развъдчика, от който ще си вземете бебето. Внимавайте все пак, в днешно време термина "развъдник" се използва широко за пред хората, които не разбират. Най добре попитайте в клуба кога се очакват бебета с родословия, от кои родители и от кой развъдник и говорете с развъдчика.

Успех ! Качена снимка

#1005 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2010 - 10:18 AM

Прочети темите тук и ще си отговориш на всички въпроси.Включително и "Нелигитимни обяви за продажба на кучета от порода мопс!" и "Легитимни развъдници в България и в чужбина " първо се запознай добре с това от къде трябва и откъде не да се взима куче а останалото ще на учиш от останалите теми!
User's Signature

Качена снимка

#1006 Потребителят е офлайн   petinkabe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 11:03 AM

Да наистина на много въпроси си отговорих след като прочетох темите тук.Като виждам какви подобия на породата се продават в интернет и в магазините просто е немислимо да си купя кученце от там.Не знам дали ще успея скоро да си взема мопсче имайки в предвид това, че ще ми отнеме време да събера необходимата сума понеже съм на 17 години.За останалото родителите ми ще помагат, но съм решила, че средствата за кученце ще си намеря сама.Предпочитам да почакам колкото е необходимо, но да имам здраво кученце, отколкото да си взема сега на цена от 300 - 400 лева и да е болничко.
Искрено благодаря за отговорите! :smile: :smile:

#1007 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2010 - 06:41 PM

Показване на мнениетоpetinkabe, в 17 May 2010 - 11:08 AM, написа:

Да наистина на много въпроси си отговорих след като прочетох темите тук.Като виждам какви подобия на породата се продават в интернет и в магазините просто е немислимо да си купя кученце от там.Не знам дали ще успея скоро да си взема мопсче имайки в предвид това, че ще ми отнеме време да събера необходимата сума понеже съм на 17 години.За останалото родителите ми ще помагат, но съм решила, че средствата за кученце ще си намеря сама.Предпочитам да почакам колкото е необходимо, но да имам здраво кученце, отколкото да си взема сега на цена от 300 - 400 лева и да е болничко.
Искрено благодаря за отговорите! :smile: :smile:

:ae_085: Събирай парички и капка по капка няма да се усетиш, кога ще си имаш мопсче, но поне чакането ще си заслужава просто кучетата на българските развъдчици са просто уникални :wub: Но имай впредвид,че разходите по кученцето няма да са само с покупката освен легълца,купички и играчки,всеки месец също имаш разходи по него-храна,ветеринари,кучешки лакомства и естествено много,много внимание и любов :smile: Но ти предполагам си предвидила и тези неща!
User's Signature

Качена снимка

#1008 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 07:38 PM

Ми ние по принцип бяхме си само на капки-Frontline, но миналата седмица три дни поред намерихме "разхождащ" се кърлеж и сложихме каишка. От както дебеланчето е с нея не намерихме друг...
User's Signature

Качена снимка

#1009 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 07:49 PM

Показване на мнениетоpetinkabe, в 17 May 2010 - 09:46 AM, написа:

Здравейте на всички. :mg_062: От доста време следя темите във форума и отдавна съм решила да си взема мопсче.Първоначално се бях насочила към чихуахуа, но след като прочетох тук за тази порода и се срещнах с доста кученца навън смених мнението си.Естествено като всеки човек, който за първи път ще гледа кученце имам някои въпроси.Много въпроси се въртят в главата ми,но ще задам само основните за да не ставам банална :D Лесно ли се гледа мопс?Какви заболявания може да има при породата?Относно храната с каква е най-добре да се храни?Трябва ли да се дават витамини калций или други добавки? Бих се радвала много ако можете да ми дадете и някаква информация за основните неща, които е необходимо да знам взимайки си такова кученце :wub: :wub: :wub:

P.S.:Можете ли да ми кажете задължително ли е кученцето да е регистрирано и каква е цената на първите 3 ваксини? :rolleyes:

Благодаря предварително! :)

Адмирации за избора на порода! :ba_025:
Надявам се в периода през който трупаш нужния капитал за мечтаното кученце не промениш мнението си за породата кученце което желаеш :md_064: !
Предполагам че вече си разбрала че трябва да прочетеш всички теми за да си отговориш на въпросите които те интересуват,но покрай отговорите ще прочетеш и още много други полезни неща!!!Каквото и да те вълнува тук във форума винаги има участници които на драго сърце ще ти отговорят и помогнат!
А що се отнася до цената-там нещата са много относителни- в смисъл че цената зависи от самия клас на кученцето-тези от шоу клас-сиреч кученца които са изложбени екземпляри са най скъпи,след това са брийдър клас и накрая са пет клас или по просто казано-домашен любимец!Поинтересувай се в кой от посочените регистрирани развъдници има бебчета-можеш да звънеш и да попиташ :md_064:разгледай и сайтовете на развъдниците-така ще добиеш представа и за родителите на бебчетата!Дори ако искаш можеш да си уговориш среща с развъдчика и да го попиташ за всичко което те вълнува и интересува спрямо малкото същество!Всеки уважаващ себе си и труда си развъдчик на драго сърце ще ти обясни всичко необходимо!
Малкото кученце е като малкото дете изисква време и грижи но пък се отблагодарява с цялата безпрекословна преданост и обич които човек може да получи!
Всички мнения ще бъдат преместени в тема-говорилня!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1010 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 08:57 PM

Показване на мнениетоruffy, в 17 May 2010 - 08:28 AM, написа:

Здравейте :mg_062:
Не видях никъде коментар относно обезпаразитяването. Въпроса ми е каишка или капки е по- добре и каква марка, защото чух много различни мнения!

Може и капки и каишка-но първо се слагат капките и примерно след седмица може да сложиш и каишка-а можеш да сложиш само едното!
Летния сезон лично аз всеки месец слагам-адвантикс,плюс каишка-превентик,плюс до миналия месец слагах също-адвокат-срещу дирофилариозата но тъй като ми свърши минахме на -айвермектин през устата всеки месец през летния сезон когато гъмжи от комари -дозировката е според килограмите на кучето и се дава веднъж в месеца-и по същия начин като препарата -адвокат- действа комбинирано срещу демодекс и сърцеви червеи!Иначе има продукти които примерно се впръскват върху козинката на кучето и действат от няколко часа до няколко дни-но това лично за мен не е много удачно.А също така слагам и пудра-тапилан на две седмици веднъж-тя пък освен от кърлежи и бълхи предпазва и от една много гадна и коварна както за кучета така и за хора болест-шелитиела или иначе казано-ходещ пърхот-гадното при този бацил е че може да се лепне и на хората-а чрез тази българска пудра няма такъв шанс!Важното е да се знае че какъвто и препарат или препарати предпочете човек то те не трябва да се слагат всички на веднъж-все пак не трябва да се натоварва организма на кученцето по какъвто и да е начин!О да не забравя понеже сме в къща с двор-летния период на всеки две седмици двора се пръска с фендон и тактик-като 24часа след пръскането четирикраките не се допускат до разходки в двора!
Надявам се да съм била полезна!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1011 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2010 - 10:43 AM

Публикувам отговора на "Петинкабе" тук защото излишната тема бе затворена!

Благодаря много за полезната информация :smile: Относно разходите, които ще имам около кученцето съм предвидила горе долу всичко.Гледайки всички снимки на вашите любимци няма начин да сменя породата :db_046: Толкова са сладки тези създания Завиждам на всички ви (благородно разбира се :smile: ) за тези толкова прекрасни обитатели на вашите домове !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1012 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2010 - 07:36 PM

Аничке, супер си!
Значи той сега е с адвантикс и каишка на беафар. Обаче за тия хапчета за първи път чувам, нямат общо с дронтал или бихелдон нали? И трябва ли да се консултирам с нашия вет за тях. А пудрата от вет аптека или?
Мерси много за информацията :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1013 Потребителят е офлайн   petinkabe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 06:04 AM

Добро утро. :)Малко съм ранобудна, но имам малко време докато тръгна за училище и реших да Ви споделя какво ми се случи вчера.Влизам в един зоомагазин във Варна и вътре имаше мопсче.Попитах на каква цена е и жената ми каза 600 и ме попита дали смятам да си взимам такова кученце.Аз и казах, че смятам , но ще го взема от развъдник.И сега отговора и:"Ми то в България развъдници за тази порода няма!Най-много някой да е хванал 2 кучета и айде.." На това изречение отговорих само "В голяма грешка сте аз знам легитимни развъдници регистрирани и всичко.." и тя ми вика "Нали Ви Казвам, че няма в България.Къде са тия развъдници?" И и казах, че има във София, Добрич примерно, при което тя млъкна и нищо не ми каза, а аз излязох от магазина..Възмутена съм.. :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033:

#1014 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 May 2010 - 11:38 AM

Показване на мнениетоpetinkabe, в 19 May 2010 - 06:09 AM, написа:

Добро утро. :)Малко съм ранобудна, но имам малко време докато тръгна за училище и реших да Ви споделя какво ми се случи вчера.Влизам в един зоомагазин във Варна и вътре имаше мопсче.Попитах на каква цена е и жената ми каза 600 и ме попита дали смятам да си взимам такова кученце.Аз и казах, че смятам , но ще го взема от развъдник.И сега отговора и:"Ми то в България развъдници за тази порода няма!Най-много някой да е хванал 2 кучета и айде.." На това изречение отговорих само "В голяма грешка сте аз знам легитимни развъдници регистрирани и всичко.." и тя ми вика "Нали Ви Казвам, че няма в България.Къде са тия развъдници?" И и казах, че има във София, Добрич примерно, при което тя млъкна и нищо не ми каза, а аз излязох от магазина..Възмутена съм.. :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033:

Te тези в зоомагазините са толкова "компетентни",че думи нямам просто и те дори незнаят за какво са сложени там.Тя жената няма смисъл да седне и да прочете нещо, за нея "развъдници" съществуват само в Унгария,Сърбия и т.н където ако я питаш откъде е кученцето да ти каже,че е "внос" и с паспорт :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1015 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 19 May 2010 - 01:12 PM

Пропуск

#1016 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 19 May 2010 - 01:13 PM

Тия в магазините са случайно попаднали там безработни
момичета (за по 300лв/м ), и вие не можете да имате очаквания отн. компетентноста им .
Вярно е че може да попрочетат аслъ , тва -онова :ab_041:
да се дразниш от това е се едно , да викаш с/у небето като вали дъжд , ... това е положението , и е в сички области .

Вярно ли че капките за :ab_041: ( против ) бълхи тровят кръвта на кучето и му скъсяват животът с 2 години .
Начи , АКО е вярно капките скъсяват 2г+ гранулираната 2г.+ кастрацията 2г = 6г.
То не остана :ab_041: ( четох го в една руска книга и изпаднах в ужассс )

#1017 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2010 - 03:25 PM

Показване на мнениетоruffy, в 18 May 2010 - 07:41 PM, написа:

Аничке, супер си!
Значи той сега е с адвантикс и каишка на беафар. Обаче за тия хапчета за първи път чувам, нямат общо с дронтал или бихелдон нали? И трябва ли да се консултирам с нашия вет за тях. А пудрата от вет аптека или?
Мерси много за информацията :dog:

:md_064:
Препарата-айвермектин е под формата на течност а не на хапчета,той се прилага само и единствено от вет.лекар и естествено след направена консултация с него, но преди това за да се измери точната доза за дадено кученце то се тегли и според килограмите се определя дозата-тя се приема орално от кученцето като задължително трябва да се приготви вкусно лакомство от сорта на пастетче или консервичка защото препарата е доста горчив-и за да не го изплюе кучето той се впръсква колкото е възможно по навътре към гърлото.Тази доза се прилага веднъж в месеца на една и съща дата,в клиниката в която ходя ми е направен график в който е описано всичко-препарат,тегло на кучето-име на кучето-тестовете които са му правени и едно копие имам аз и едно в клиниката което е прикачено към здравния картон на кучето ми-в моя случай-кучетата :ab_041: Иначе самия препарат айвермектин действа освен срещу дирофилариозата-сърцевите червей които се разпространяват при ухапване от комар,така също действа и срещу демодекса!Когато препарата е точно дозиран според килограмите на кучето той не вреди на неговото здраве!
Пудрата Тапилан може да се намери в зоомагазините и ветеринарните клиники-на скоро май бях видяла да се продава и в големите вериги хипермаркети,с нея на две седмици веднъж се пудри кученцето срещу косъма-но не прекалявай с пудренето и пази очите и устата-гледай поне два дена след като го напудриш да не се оближе!
Желателно и препоръчително е преди да се приложи препарата -айвермектин да се тества кучето да се види да не е вече заразено със дирофилариоза-защото ако е заразено то лечението на тази коварна болест е доста тежко но когато кучето е в ранен стадий на болеста почти винаги лечението е успешно,но ако болеста е в напреднал стадий за съжаление в не редки случаи настъпва летален край.
Ние направихме на дебелчовците теста-Снап 4-той е срещу четири много сериозни и опасни болести като дирофилариозата,бабеиоза,вътрешни лезии и още нещо беше ама трябва да видя на официалния документ който ми е към паспорта прикачен че не запомних и четирите болести-естествено тестовете са отрицателни :af_089: -а и как няма като милите ми кученца са като подвижни аптеки :ab_041: -гледам да ги предпазя колкото е възможно повече срещу всякакви гнусни твари :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1018 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 19 May 2010 - 04:45 PM

Показване на мнениетоpetinkabe, в 19 May 2010 - 06:09 AM, написа:

аз също съм от Варна, ще се радвам да се запознаем, дори и преди да си вземеш кученце. Можем да се разходим с моя грухи в морската...тъкмо да видиш какво е с мопс в топло време и как всички първо чуват звука, и после търсят от къде идва... :ab_041:

имах случайна среща с нови собственици на мопсче от развъдника Магдейв от Добрич. Уви срещнах ги в клиниката в която вече НЕ водя Арчи, оплетени от мрежите на "интилигентните" хора там, и много ми се искаше да ги посъветвам туй унуй от моя опит вече...но не ми се отдаде шанс. Бяха там без кученцето, а много ми се искаше да го видя. И естествено ги поздравих за покупката и избора :) Ако някой знае нещо, или пък самите хора четат форума, нека се разпишат тук, защото ми се иска да ги предупредя да не ходят пак в онази клиника.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1019 Потребителят е офлайн   petinkabe Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 10:28 PM

И аз много бих се радвала да се запознаем.Може да се разберем на ЛС нещо за излизане и разходка :P :wub: :wub: :wub: :wub:

#1020 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 07:53 AM

аз също съм от Варна, ще се радвам да се запознаем, дори и преди да си вземеш кученце. Можем да се разходим с моя грухи в морската...тъкмо да видиш какво е с мопс в топло време и как всички първо чуват звука, и после търсят от къде идва... :ab_041:

имах случайна среща с нови собственици на мопсче от развъдника Магдейв от Добрич. Уви срещнах ги в клиниката в която вече НЕ водя Арчи, оплетени от мрежите на "интилигентните" хора там, и много ми се искаше да ги посъветвам туй унуй от моя опит вече...но не ми се отдаде шанс. Бяха там без кученцето, а много ми се искаше да го видя. И естествено ги поздравих за покупката и избора :) Ако някой знае нещо, или пък самите хора четат форума, нека се разпишат тук, защото ми се иска да ги предупредя да не ходят пак в онази клиника.
[/quote]
Поддържам връзка с всички притежатели на MAGDEIV-мопсчета във Варна и ако ми посочите ветеринарна клиника в която разбират от мопс,ще ги насоча всички на там,за да им помогнем да избегнат некомпетентни мнения и евентуални грешни диагнози!!!

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни