ruffy, в 18 May 2010 - 07:41 PM, написа:
Аничке, супер си!
Значи той сега е с адвантикс и каишка на беафар. Обаче за тия хапчета за първи път чувам, нямат общо с дронтал или бихелдон нали? И трябва ли да се консултирам с нашия вет за тях. А пудрата от вет аптека или?
Мерси много за информацията

Препарата-айвермектин е под формата на течност а не на хапчета,той се прилага само и единствено от вет.лекар и естествено след направена консултация с него, но преди това за да се измери точната доза за дадено кученце то се тегли и според килограмите се определя дозата-тя се приема орално от кученцето като задължително трябва да се приготви вкусно лакомство от сорта на пастетче или консервичка защото препарата е доста горчив-и за да не го изплюе кучето той се впръсква колкото е възможно по навътре към гърлото.Тази доза се прилага веднъж в месеца на една и съща дата,в клиниката в която ходя ми е направен график в който е описано всичко-препарат,тегло на кучето-име на кучето-тестовете които са му правени и едно копие имам аз и едно в клиниката което е прикачено към здравния картон на кучето ми-в моя случай-кучетата

Иначе самия препарат айвермектин действа освен срещу дирофилариозата-сърцевите червей които се разпространяват при ухапване от комар,така също действа и срещу демодекса!Когато препарата е точно дозиран според килограмите на кучето той не вреди на неговото здраве!
Пудрата Тапилан може да се намери в зоомагазините и ветеринарните клиники-на скоро май бях видяла да се продава и в големите вериги хипермаркети,с нея на две седмици веднъж се пудри кученцето срещу косъма-но не прекалявай с пудренето и пази очите и устата-гледай поне два дена след като го напудриш да не се оближе!
Желателно и препоръчително е преди да се приложи препарата -айвермектин да се тества кучето да се види да не е вече заразено със дирофилариоза-защото ако е заразено то лечението на тази коварна болест е доста тежко но когато кучето е в ранен стадий на болеста почти винаги лечението е успешно,но ако болеста е в напреднал стадий за съжаление в не редки случаи настъпва летален край.
Ние направихме на дебелчовците теста-Снап 4-той е срещу четири много сериозни и опасни болести като дирофилариозата,бабеиоза,вътрешни лезии и още нещо беше ама трябва да видя на официалния документ който ми е към паспорта прикачен че не запомних и четирите болести-естествено тестовете са отрицателни

-а и как няма като милите ми кученца са като подвижни аптеки

-гледам да ги предпазя колкото е възможно повече срещу всякакви гнусни твари