Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#441 Потребителят е офлайн   butterfly_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2009 - 10:12 PM

Здравеите отново мили мамчета на мопсове!Имам един въпрос,отскоро си имам бебче на 2 месеца и много чета за породата,интересувам се от всичко свързано с нея,но никъде не намерих на колко време трябва да се къпят кученцата,има ли някакво ограничение в това?Аз моя Едуард го къпя 2 пъти седмично и все мръсен ми се струва.. :blink: знаете как е малко кученце..можете ли да ми дадете някакъв съвет отностно това?Благодаря предварително!Успех на всички! :wub:

#442 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 11:20 PM

Цитат

Здравеите отново мили мамчета на мопсове!Имам един въпрос,отскоро си имам бебче на 2 месеца и много чета за породата,интересувам се от всичко свързано с нея,но никъде не намерих на колко време трябва да се къпят кученцата,има ли някакво ограничение в това?Аз моя Едуард го къпя 2 пъти седмично и все мръсен ми се струва.. :blink: знаете как е малко кученце..можете ли да ми дадете някакъв съвет отностно това?Благодаря предварително!Успех на всички! :wub:

КЪПИШ ГО ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :samoubiec:
Извинявай миличка ама би и мен по грижи в опит да УЧОВЕЧИШ четириногия си приятел ;D,ако продължаваш в този дух на търсене на идеална чистота на кучето съвсем сериозно ти казвам че има голяма опастност  да се разболее най малкото което вече си сътворила е -че си изсушила кожата на кучето-не пишеш с какво го къпеш-дали с шампоан сух във вид на пудра-което е по малкото зло или направо във банята под душа със течен шампоан :rolleyes: :-
Сори че реагирам по този малко "нетипичен" за "нормалните" хора начин ама ти буквално си се Оляла в подържането на чистотата на твоето кученце,на всичкото отгоре след като е на 2 месеца-това означава че все още е недопостимо да играе и излиза на вън (което пък означава че не се цапа с неща от сорта на -сивкавочерна хомогена смес-сиреч кал,тютневокафеникава понякога хомогена смес понакога във вид на "драхонки"сиреч лайнца от други четириноги е по изключение понякога и от двуноги говеда ;D или други видове вонящи,гнусни и отвратителни смеси)което ме навежда на мисълта че евентуалните причини за честото къпане на твоето кученце са:нетипична миризма-сори ама това е от феромоните на кучето-или от аналната жлеза-но това е друга тема която си е направо за лекар но я изключвам понеже кучето е мъничко,друга причина за честото къпане може да е факта че кучо стои и се разхожда по земята и се цапа-е и това е нормално,ама в такъв случай те съветвам да засилиш хигиената на пода а не хигиената на кучо ;)
друга причина-когато го целуваш по муцунката тя ти понамирисва-нормално това е молосоид с доста бръчки които изискват позабърсване от време на време-примерно с влажна БЕБШКА салфетка която е с неотрално пх и не дразни кожата на кучо ;)
друга причина за честото къпане-когато се наведеш да го цункаш по кратунката нещо пак ти понамирисва-но не е муцунката а ушичките-те също се нуждаят от почистване-най лесния и елементарен начин за това е с течен препарат който се предлага единствено във ветеринарните кабинети и клиники а имено-Adolac-aural cleaner-for dogs and cats-използва се елементарно в зависимост от замърсяването на ушния канал един или два пъти седмично във всяко ушенце се капват две,три капчици от препарата и се разтриват ушичките ;)
друга причина ако кучо спи в клетка сиреч малко пространство и няма създаден режим за изпишкване и ачкане евентуално да се е изпуснал там където спи и заради това да понамирисва-е в такъв случай пак ти трябва да го научиш и създадеш режим кога и къде се чишка и ака(няма да споменавам срамни случки от ранната бебешка възраст на Гигчо когато веднъж посред нощ реши че тоалетната се намира на леглото ми и се издроцка до краката ми ;D-добре че бяха две скромни"драхончици" та нямаше сериозни поразии ;D това беше първа и последна волност от негова страна но ми трябваше доста време ровене и четене в нета за да разбера и разшифровам тази негова постъпка ;) ;D )
незнам ама май не останаха други причини за честото къпане
Тъй като не се знае реалната причина за честото къпане в момента само гадая,ако споделиш с нас защо го правиш и ако решиш че искаш съвет ще ти се даде на драго сърце ;) :blink: но това наистина не е нормално и съответно здравословно за кученцето ти, и наистина можеш да си навлечеш много сериозни проблеми на главата и то ей така заради едното къпане!
Моля не се засягай от написаното от мен,приеми го като веселата страна на нещата но наисита и се замисли над това което съм написала,не го правя заради теб-човека,а заради-кучето и неговото здраве-защото-човека може да говори и ще намери начин да каже или покаже какво не е наред,а кучо-ами понякога когато вече разберем какво не е наред е твърде късно и заради нашето невнимание сме причинили неща на кучето си които сме можели да избегнем! ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2009 - 01:23 AM

Ааааа, hubavajena6! На един прост въпрос, ти отговори, засягайки почти всички основни грижи за мопситата.  :->)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#444 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2009 - 04:15 PM

Здрасти на всички Мопсчета!Ние със Сузка сме много нещастни защото във Варна кв.Възраждане не сме срещали нито едно Мопсче :- Ако има такива които си търсят другарчета за разхдки в кв.В-не да ни пишат :wub:
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#445 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2009 - 04:46 PM

Цитат

Здрасти на всички Мопсчета!Ние със Сузка сме много нещастни защото във Варна кв.Възраждане не сме срещали нито едно Мопсче :- Ако има такива които си търсят другарчета за разхдки в кв.В-не да ни пишат :wub:

Аксел е от Варна,до колкото си спомням собственика му го разхождаше в морската градина,спомням си още че някъде имаха снимки Аксел и Лейди заедно на разходка което означава май че и тя е морска мацка-собственичката й е-dyfi
Пиши в тема мопсосрещи къде и кога ще разхождаш твойта палавница,може пък да има още мопсчета в твоя квартал ама пък не знам дали влизат собствениците им в този сайт :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#446 Потребителят е офлайн   butterfly_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 06:15 PM

Благодаря за информацията,тези неща ги знам,защото много се интересувах преди да си купя кученцето и много добре знам как да се грижа за него!Попитах само едно нещо на което така и не получих отговор,просто исках компетентно мнение..а не куп излишни съвети.

#447 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 06:35 PM

Това, което Ани ти казва е да не го къпеш прекалено често, защото ще го разболееш!  :huh: Най-добре е веднъж на 1-2 месеца.

#448 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2009 - 07:00 PM

Цитат

Благодаря за информацията,тези неща ги знам,защото много се интересувах преди да си купя кученцето и много добре знам как да се грижа за него!Попитах само едно нещо на което така и не получих отговор,просто исках компетентно мнение..а не куп излишни съвети.

Така, сега  ще те помоля понеже искаш компетентно мнение-ами-Отиваш утре при твоя ветеринар и му споделяш това което сподели с нас!-Сигорна съм че като му кажеш че го къпеш два пъти в седмицата че и той ще се облещи на среща ти така както аз се облещих чрез емотикона :o
В Дебелите ветеринарно медицински книжки-ако се разровиш ще намериш инфо отностно въпроса ти ! ;)
Иначе може да зададеш същия въпрос и във форум-Къщата на кучето ;)-там също ще има кой да ти отговори Компетентно!
Успех!!!
П.с Ето ти и конкретен отговор от мен! Моето куче го къпя на 3-4месеца веднъж-със течен шампоан във ваната,а иначе със сух ведъж на седмица или две-като искам да споделя че моето куче не мирише,козината му не се омазнява стои си лъскавка и даже мирише на бебенце :P ама аз давам и добавки за козинка и кожа към самата храна :blink:-единствено муцката и бръчиците вонкат от време на време ама е  нормално особено като е ял пилешки дробчета и се е омазал чак до ушите-но пък и муцката си я чистим през ден!
Е ако за теб информацията която съм написала по горе е съвкупност от-"излишни съвети"-то на други хора може и да им бъде полезна! ;)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#449 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2009 - 08:57 AM

Цитат

sineokataaa
Здравейте и добре дошли :blink:
Разкажете моля ви за вашето мопсче,какви бели и пакости обича да прави,с каква храна се храните,качете снимчици на вагабонтина и ние да се порадваме :blink: ;)

Здравейте! Много бели не прави. Хобито му е да ръба масата или да взима 4ехлите и ний да го гоним  ;D.  Мрази да му взимаме леглото или някой да му вика. Като беше бебе давахме му Royal Canin,но въобще не ги ядеше и се пренудихме да му даваме от нашата храна.Много я харесва. Пробвахме и консервите ама пак не ги ядеше. Снимките можете да ги видите във фотогалерията ама като се оправи сайта  :kisel:
User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 03:51 PM

Аз Буда го къпя веднъж месечно-първо с шампоан, после с балсам. Досега съм нямала никакъв проблем. Категорично съм против сухите шампоани-просто смятам, че няма никакъв ефект от тях и някак козината става една особена.. Да не говоря, че дори не ми харесва как миришат..

sineokataaa, за мен е груба грешка кучето да се храни с човешка храна.. И моя предпочита нея пред гранулите, но като види, че няма накъде си хапва неговото си ядене. Повярвайте, гранулите съдържат всичко, от което има нужда едно куче, още повече пък малко кученце, което тепърва започва да се развива.. Успех!  :blink: ;)
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#451 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 February 2009 - 05:13 PM

Цитат

Снимките можете да ги видите във фотогалерията ама като се оправи сайта  :kisel:

Снимките няма да се появят. Ако в момента е възможно качването, качете отново.
Всички снимки в галериите, аватарите и снимките в постовете са загубени.
(справка - темата за проблеми в За сайта)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#452 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 06:26 PM

П.П. Забравих да кажа, че на мен ветеринарната лекарка на Буда ми каза, че колкото по-често се къпе кучето, толкова повече мирише, по принцип. А и като правило, мъжките миришат повече от женските... :(
User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2009 - 06:27 PM

има логика, тъй като секретират повече поради бактерицидните свойства на детергентите, хе хе
User's Signature

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 11:39 AM

При нас е обратното- Тайра понамирисва от време на време лекичко ;D, докато Джонката е като плюшка и мирише на бебче  :wub: ама той си е още бебче...

#455 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 06:34 PM

Йееее, имаме си аватари вечеее!!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2009 - 06:39 PM

Цитат

Йееее, имаме си аватари вечеее!!  :yahoo:

Дааааааааааа супер :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 07:19 PM

чета от време на време и вашият форум и искам да ви кажа,че много ви се кефя,защото всеки ден имате какво да си кажете и напишете.Така трябва и да бъде,а както в други, я един път в седмицата се напише нещо,я не
Продължавайте в същия дух
;)

#458 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 08:33 PM

Струва ми се, че по-важно е не кой пише всеки ден, а какво. Не искам единствените два сайта в България за тази порода да се противопоставят, тъй като и на двете места има полезна информация, за това как да гледаш най-добре кученцето си и също да споделиш радостта от това; притесненията си и опита си.

И тъй като ти самата каза, че четеш тук, със сигурност си видяла, че точно тази тема е доста чувствителна. Така че, ако обичаш, за в бъдеще не поствай такива коментари, не виждам с какво помагаме на любимците си по този начин. Благодаря ти предварително за разбирането, надявам се че не се обиждаш от това.
User's Signature

Качена снимка

#459 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 11:48 PM

Имах в предвид ,че е хубаво всеки като споделя по нещо за своя любимец и така да има движение във форума.Не съпоставям двата сайта на тази порода,но явно не съм разбрана правилно.Даже и честно казано не знам кой е другия сайт,но както и да е.
И нямам в предвид ,че не се пише нищо съществено,а че рядко се пише

#460 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 09:53 AM

Изхождам от коментара ти, в който казваш, че в другия сайт не се пише нищо съществено, а и доста рядко. Това ми прилича на друго. Аз предложих да не задълбаваме темата, но полседно: предния ти пост не знам как да го разбирам, но си ми звучи точно така както съм го коментирал.
User's Signature

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема