Говорилня
Публикувано: 02 June 2008 - 04:38 PM

●٠·˙´¯` Mорска Мопска Mацка ´¯`˙·٠●
Публикувано: 02 June 2008 - 04:40 PM
Цитат
Кимето е на 3г и 5 месеца и тежи към 15кг. а Лейди е на 5м. и тежи към 8-9кг.,много е лакума а главно яде гранули !!! :o

Публикувано: 02 June 2008 - 06:08 PM
Публикувано: 02 June 2008 - 07:29 PM
Цитат
Цитат
« Отговор #4629 -: Май 12, 2008, 04:46:01 pm » Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
Цитат на: balkancho в Май 12, 2008, 04:35:09 pm
Ми и аз нз дали е в нормата ама Балканчо е 1г 5м и е 8 кг.. ама може да зависи и от размера той като чели си е дребничак ли незнам...
Идеални сте точно толкова килограма са обявени в стандарта на породата по исключение килограмите могат да стигнат до 10кг но това е при по едрите екземпляри и мопсът не трябва да изглежда дебел,трътлест а по скоро с добре развита мускулатура тоест като малък културист това го пише в книгите не съм го измислила аз! Маи сте го измислили.Стандарта на породата е от 6.400 до 8.200 за възрастно мъжко куче.Но не се учудвам вие работите с ваши стандарти.С не уважение ДЖУДИ
За съжаление колкото не скромно да звучи такъв е стандарта и не работим с наши стандарти.На медицинската енциклопедия с породите пише точно това че теглото не трябва да надвишават 8кг но самата снимка на мопсовете напълно противоречеше на написаното а на снимката бяха снимани дооста закръглени мопсчета!
Книгата от която съм взела ифото се намира в клиника Син кръст Панчарево ако някой се съмнява заповядайте книгата е достъпна за всички!
Като взема материалите ще го кача тоя прословут стандарт според БРФК да видим при тях как стоят нещата!
За мен всички мопсчета са хубави но когато влезнат в ринга за оценяване е тогава вече положението е различно и естествено по хубавите мопсове които покриват критериите за оценяване печелят!
Нищо лично срещу никой! :wub:
Публикувано: 02 June 2008 - 07:43 PM
Цитат
Цитат
Да, така като гледам твоята ценностна система не съвпада с никой от форума, затова защо не си влагаш амбициите в кучето спокойно у вас?
Публикувано: 02 June 2008 - 09:40 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Да, така като гледам твоята ценностна система не съвпада с никой от форума, затова защо не си влагаш амбициите в кучето спокойно у вас?
не, не, нещо бъркаш :huh:аз никога не съм водил моя мопс на изложба, това лято смятам да го заведа в албена, ела и се забавлявай и ти ако искаш. но така като те гледам как яростно "скачаш", освен да ми приличаш на "болно амбициозно мамче" на мопс, на друго не ми докарваш.
Публикувано: 02 June 2008 - 09:44 PM
Цитат
Според мен това е естесвения ход на еволюцията, както е със спортистите, ако се интересуваш от спорт ще видиш как с годините рекордите стигат недостижими "уж" стойности. както е и с прачовека, виж днес как сме се източили, или най-точен пример, ако погледнеш мопсове от кралските дворове преди няколко века, ще видиш, че са с дълги крака и слаби, нещо недопустимо днес. Ако се сещаш и през Ренесанса каква е била най-красивата жена, а днес виж какво се харесва, всичко е естесвено...А и всяка промяна стряска...В началото.
Публикувано: 02 June 2008 - 10:17 PM
Цитат
http://www.nabucopug.../eng/index.html
Тази жена произвела Световен Шампион, през 2004 година.Можете да го изровите из нета.Ако той тежал 8 кила, можеше само да спечели махлемска изложба и нищо друго.Аз много харесвам нейния тип на кучета.
Публикувано: 02 June 2008 - 10:22 PM

Публикувано: 02 June 2008 - 10:29 PM
Цитат
С табуретка ,това вече не е много на добре.Винаги трябва да се внимава с килограмите. Гледайте на мопсове не като на килограмите, а на пропорция ,те трябва да се съразмерни с тези килограми.Най добре да е квадрат.Аз имам такова куче ,и то винаги печели,но не ми харесва главата ,бих искала да е по голяма.Ако произведа такова ще си го оставя.Искам квадрат с красива ,масивна глава.
Публикувано: 02 June 2008 - 10:31 PM
Ще Ви кажа и нещо друго-ръста на мопса изклю4ително много зависи и от храната-тоест с какво коли4ество и каква храна се храни! Естествено, 4е и генетиката има зна4ение, но и храненето е много важен фактор! Аз никога не съм ограни4авала Буда. Но съм сигурна, 4е ако му бях ограни4авала коли4еството храна той щеше да е зна4ително по-дребен! ;)
Публикувано: 02 June 2008 - 10:34 PM
Цитат
Спокойно ,щом досега това не се случи и след 10 години няма да стане.Сега единствено има една тенденция ,към намаляване на височина.По Европа вече печелят по низки кучета.