Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#761 Потребителят е офлайн   _- Akasha -_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 June 2009 - 08:31 PM

Показване на мнениетоsineokataaa, в Jun 16 2009, 05:23 PM, написа:

:me_065: Еми.... Джерката си пръцка от време на време, но аз го усещам само като пътуваме с колата. :ab_041: Но не само е неприличното, което прави, понякога и се оригва, а ако много се е наял експерементира върху леглото си и то най-често като имаме гости. :ac_007:

Да не се притеснявам значи :ab_041:

Искам да попитам изчела съм хиляди начина относно пишкането в къщи. Кой е най-добрия начин да науча Лорито да ходи навън или поне на едно и също място в къщи. Тя си ходи от време на време в банята и ака там обаче като й превърти нещо и си пикае където намери. Как научихте вашите мопсчета моляви помогнете ми защото вече е на 3 месеца и излиза навън. Отвън пишка и ака ако и се доходи иначе ако не и се ходи се изпишква/изаква на първото свободно място в къщи. Разбирам че до 6 месеца се учат обаче вече 2 месеца почти откакто я имам вървя с "парцала" след нея.
User's Signature

Качена снимка

#762 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2009 - 03:44 PM

Ми да Ви кажа честно, аз не съм го учила Джери да пишка на определени места в къщи или да стиска за навън. Той сам си научи да си върши работата вън. Като му се ходеше до тоалетна взимаше си каишката и я носеше навсякъде или сядаше пред вратата и лаеше. Така беше като бяхме в апартамента. Но тъй като се преместихме в къща с двор и тука работата е по-лесна. Вратата му винаги е отворена и когато си иска влиза и излиза. Но по-често като е сам спи вънка или гони зайци. А ние като дойдем побеснява и само след нас ходи.
User's Signature

Качена снимка

#763 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 20 June 2009 - 07:55 PM

Здравейте, ще пиша тук,защото въпроса не е спешен,но ако решите да премахнете поста,няма да се сърдя.Та така: Арчи пред 5 дена получи алергия (така и не стана напълно ясно от какво) и му биха на 2 пъте противоалегична инжекция.след ходенето при вета беше доста унил и спеше,но това е нормално след стреса там.Но вече минава 3 ден от както минаха инжекциите,а той си е все така унил.Доста странно поведение за мопс,спря да гризе чехли,не си играе с играчките,даже не си спи и на възглавничката.Аз по цял ден съм вкъщи,а той седи до крака ми и или спи,или ме гледа тъжно.Мръдна ли,той ме следи неотлъчно,но не прави опит да се закача.Ако седна на земята започва да се радва,скача по мене,хапи ми пръстите на рацете,целува ме,но като стана да си върша работата и пак започва спането.Иначе си похпва,ака си в норма,пишка си,не кашля,не е имал разни разстройства,не му гурлясват(не повече от нормалното) очичките.Може да звучи странно,но е като депресиран.Не го оставам сам.Не правя нищо по-различно от преди.Не мисля,че е за вет.,мисля че ще ми се изсмее ако му кажа,че Арчи е депресиран.Ако някой може да даде съвет,чакам.

П.С.алергията му отшумя,невярвам да е от това,макар че се чеше от време на време :zz_219:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#764 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 10:01 PM

Няма от какво да се притесняваш. Щом си хапва и играе с тебе, не е нещо сериозно. Просто си имат такива моменти и Джери така става. Може да е и от топлото.
User's Signature

Качена снимка

#765 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 10:01 PM

Няма от какво да се притесняваш. Щом си хапва и играе с тебе, не е нещо сериозно. Просто си имат такива моменти и Джери така става. Може да е и от топлото.
User's Signature

Качена снимка

#766 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 10:07 PM

Показване на мнениетоsineokataaa, в Jun 20 2009, 11:01 PM, написа:

Ох,чаках те да ми пишеш.Благодаря за успокоението!Надявам се скоро да се развесели,че ми липсва стария Арчи който да ми дъвче чехлите. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#767 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 10:17 PM

Е няма нищо. Аз малко се забавих, защото на вагабонтина му миех купичките и интерната ми е много бawen.
User's Signature

Качена снимка

#768 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 10:23 PM

И Джери ли спи с едно отворено око?Плашешто е понякога
User's Signature

Качена снимка

#769 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 10:17 AM

Показване на мнениетоArchiball, в Jun 20 2009, 09:23 PM, написа:

Не със затворени спинка. Арчи да не би да спинка с отворено око. Аз съм виждала мопс да спи с оворени очи и наистина се оплаших като го погледнах. :wf_039:
User's Signature

Качена снимка

#770 Потребителят е офлайн   _- Akasha -_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 June 2009 - 12:59 PM

Показване на мнениетоArchiball, в Jun 20 2009, 11:23 PM, написа:

Лорито спи ако не с едното то с двете редовно и облещва белтъците, аз все й затварям очите че прилича на извънземно :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#771 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 04:45 PM

Днес ходихме при друг вет.Оказа се,че инжекциите които му биха за алергията били толкова силни,че спирали действието на ваксината и сега все едно не сме я били,и тези инж. се слагали в краен случей (можело само с кремче).От тях било напълно възможно така да му повлияят на настроението,че да изглежда като депресиран,както писах по-рано.Обърнаха ни наистина вниманието което трябва.Ако някой го интересува къде сме ходили преди това или сега,ще му пиша на ЛС.Аман от некадърни или незаинтересовани доктори. :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 07:05 PM

Показване на мнениетоArchiball, в Jun 21 2009, 05:45 PM, написа:

Днес ходихме при друг вет.Оказа се,че инжекциите които му биха за алергията били толкова силни,че спирали действието на ваксината и сега все едно не сме я били,и тези инж. се слагали в краен случей (можело само с кремче).От тях било напълно възможно така да му повлияят на настроението,че да изглежда като депресиран,както писах по-рано.Обърнаха ни наистина вниманието което трябва.Ако някой го интересува къде сме ходили преди това или сега,ще му пиша на ЛС.Аман от некадърни или незаинтересовани доктори. :eg_033:

Да мен ме интересува , кой е некадърника, който може да ти умори животинката без време ?
Все пак и ние сме от Варна , и да не се натъкнем на същия '' хубостник '' ! :gg_161:
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#773 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2009 - 10:00 AM

Нито ЛС, нито тук написа вета кой е?
User's Signature

Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 01:08 PM

Показване на мнениетоAxel mops, в Jun 22 2009, 11:00 AM, написа:

Нито ЛС, нито тук написа вета кой е?

Написах ти на ЛС,още снощи,мисля че има някакъв бъг....ОК ще пиша тук.Клиника Петкови,д-р Петков
User's Signature

Качена снимка

#775 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 01:21 PM

Арчи взе малко да понамирисва,и козинката му на места е леко позацапана,проблем ли ще е да го изкъпя,като внимавам естествено да не настине,че е бебе.Питам защото на 25.06(утре) ни предстои обезпаразитяване,да не е проблем.А ако го изчипкам след това,ще има ли ефект самото обезпаразитяване (и на вътрешно и на външно сме)?
User's Signature

Качена снимка

#776 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 02:06 PM

Показване на мнениетоArchiball, в Jun 24 2009, 11:21 AM, написа:

Арчи взе малко да понамирисва,и козинката му на места е леко позацапана,проблем ли ще е да го изкъпя,като внимавам естествено да не настине,че е бебе.Питам защото на 25.06(утре) ни предстои обезпаразитяване,да не е проблем.А ако го изчипкам след това,ще има ли ефект самото обезпаразитяване (и на вътрешно и на външно сме)?

За помирисването- има парфюми специално за кучета има и пудри. Действат... Може да го изкъпиш няма проблеми (поне на мен така ми казаха за първото къпене, че няма нищо да му стане), ама само внимавай да не настини тъй като още е много малък.
User's Signature

Качена снимка

#777 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 02:23 PM

Показване на мнениетоArchiball, в Jun 24 2009, 12:21 PM, написа:

Мое лично мнение-не го къпи първо защото времето в момента въпреки че е лято е хладно на вън а на вас утре ви предстои излизане и колкото и добре да го исушиш и затоплиш пак може да настине второ не го къпи защото външното обезпаразитяване има голяма вероятност да се провали-да не бъде много ефикасно какво имам впредвид-трябва да са минали поне най-малко 24часа след като си го изкъпала и чак тогава да се третира външно-изчаква се за да може кожата да възтанови нормалното си РН сиреч да се поумазни малко-за да може самия препарат да навлезе по лесно в космените фуликулки и трето-купуваш пакет бебешки салфетки от най-близкия магазин или аптека но с неутрално РН и без наличие на алкохолно-спиртно съдържание и просто го обтриваш с тях целия като наблягаш на коремчето крачетата и особено лапичките също така и гънката над носа като естествено бъдеш много внимателна!И в никакъв случа не го пръскай с човешки парфюми да не му причиниш дерматит!
Ако не държиш точно утре да го извеждаш за обезпаразитяване а да изчакаш още два дена то тогава го искъпи като си сигорна че ще се погрижиш добре да бъде изсушен за да не преспи с влажен подкосъм!
До сега обезпаразитяван ли е вътрешно-питам защото вътрешно се обезпаразитяват горе долу на три месеца веднъж-и ако е бил обезпаразитен вътрешно не е проблем да се изчака още мъничко!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#778 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 02:25 PM

във варна все пак е 32 градуса, не е като софия. явно не си видяла откъде пише арчи
User's Signature

Качена снимка

#779 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 05:45 PM

Показване на мнениетоhubavajena6, в Jun 24 2009, 03:23 PM, написа:

Показване на мнениетоArchiball, в Jun 24 2009, 12:21 PM, написа:

Мое лично мнение-не го къпи първо защото времето в момента въпреки че е лято е хладно на вън а на вас утре ви предстои излизане и колкото и добре да го исушиш и затоплиш пак може да настине второ не го къпи защото външното обезпаразитяване има голяма вероятност да се провали-да не бъде много ефикасно какво имам впредвид-трябва да са минали поне най-малко 24часа след като си го изкъпала и чак тогава да се третира външно-изчаква се за да може кожата да възтанови нормалното си РН сиреч да се поумазни малко-за да може самия препарат да навлезе по лесно в космените фуликулки и трето-купуваш пакет бебешки салфетки от най-близкия магазин или аптека но с неутрално РН и без наличие на алкохолно-спиртно съдържание и просто го обтриваш с тях целия като наблягаш на коремчето крачетата и особено лапичките също така и гънката над носа като естествено бъдеш много внимателна!И в никакъв случа не го пръскай с човешки парфюми да не му причиниш дерматит!
Ако не държиш точно утре да го извеждаш за обезпаразитяване а да изчакаш още два дена то тогава го искъпи като си сигорна че ще се погрижиш добре да бъде изсушен за да не преспи с влажен подкосъм!
До сега обезпаразитяван ли е вътрешно-питам защото вътрешно се обезпаразитяват горе долу на три месеца веднъж-и ако е бил обезпаразитен вътрешно не е проблем да се изчака още мъничко!

Отказах се да го къпя,ще изтрае още малко.Благодаря за светкавичния отговор!Да обезпаразитяван е вече 2 пъте,сега ни предстои третото,преди ваксина (3-та).А относно кърпичките,вече им нямам доверие и на тях,преди седмица като получи алергията,преди това му минах коремчето с такива,бебешки,не много известна марка и се зачерви.После се мазахме с мехлемче за егземки и мина,но няма да рискувам.Ще изчакам ваксината и след първата ни разходка,ще го изчипам.И да във Варна в момента е адскаааа жега,Арчи само спи и въобще не му е до нищо :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   _- Akasha -_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 June 2009 - 09:56 PM

Искам да попитам някой който има представа нормално ли е мопс на 3 месеца и няколко дена да тежи 3,200 кг.?
User's Signature

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема